سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرگان؛

آغاز آچار(افطار)

آغاز آچار یا افطار یکی از آداب و رسوم قوم ترکمن در ماه مبارک رمضان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،ترکمن ها به لحاظ کثرت آداب و رسوم در زندگ روزمره ،دارای فرهنگی غنی هستند این قوم به لحاظ داشتن پیشینه ی فرهنگی قدیمی برای هر مناسبتی مراسم خاصی دارند.
یکی از این مراسمات در ایام ماه رمضان آغاز آچار یا افطاری است در گذشته و حال در روستا ها و شهرها در هنگام  افطار قبل از اذان کودکان روستا در ورودی درب مسجد محله تجمع می کردند و منتظر اعلام وقت افطار می شدند به محض اینکه موذن اذان مسجد اذان می گفت بچه ها با صدای بلند(آغیز آچیلدی)یعنی افطار شد دوان دوان به طرف منازل میدویدند و زمان افطار را به اطلاع خانواده ها و همسایگانی که در جاهای دورتر بودند خبر می دادند.

در میان این قوم در ماه مبارک رمضان رسم است که هر روز یکی از اهالی روستا یا شهر را برای جهت افطاری نماز گزاران به مسجد می فرستند تا نمازگزاران روزه خود را در مسجد افطار و برای شادی روح مردگان و درگذشتگان دعا کنند.

انتهای پیام/الف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۵
اغاز اچار نه اغز اچر