سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حکمتیار نباید به‌دستور پاکستان عقب‌نشینی کند

یک عضو مجلس سنا می‌گوید که همزمان با افزایش تنش‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان، موضع گلبدین حکمتیار تغییر کرده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران،زلمی زابلی، عضو مجلس سنا امروز(سه شنبه) در نشست این مجلس گفت: ما خوشحال بودیم که حکمتیار به پروسه صلح می‌پیوندد، اما همزمان با تغییر موقف پاکستان در قبال افغانستان، موضع‌اش را تغییر داده است.

گزارش‌ها می‌رساند که حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار برای امضای توافقنامه صلح خواسته‌های جدید را مطرح ساخته است.

آژانس خبر رسانی آسوشیتد پرس این مطلب را از قول مقامات حکومت افغانستان که با حزب اسلامی مذاکره می‌کنند، گزارش داده‌‎است.

یکی از این مقامات به این آژانس گفته است، لغو کردن قرارداد امنیتی با امریکا، تعیین جدول زمانی برای بیرون رفتن عساکر خارجی از افغانستان و امضای این جدول از سوی دولت افغانستان و نه حکومت وحدت ملی کنونی، سه شرطی است که حزب اسلامی در میان گذاشته است.

بااین حال، آقای زابلی در واکنش به شرایط تازه حزب اسلامی گفت:" ما هم به جناب حکمتیار می‌گوییم که موجودیت امریکا در افغانستان از سودش کرده ضررش بیشتر است

حالا اگر شما(حکمتیار) به عنوان یک شخصیت ملی به اشاره پاکستان نمی خواهی به افغانستان بیایی و می خواهی پاکستان را خوشحال بسازی، ملت بسیار مایوس خواهد شد."

این عضو سنا از حکمتیار و مشاورین او خواست تا به دستور پاکستان عمل نکنند و به کشور خود برگردند.

وی افزود:" در همین مذاکرات اخیر مصارف و وقت زیاد ضایع شد. اگر حکمتیار به اشاره پاکستان و یا به دلیل اینکه پاکستان خفه نشود، شرط های تازه را مطرح کرده است، بداند که برای خودش هم یک ضربه سیاسی کلان است."

به گفته او، اگر گلبدین حکمتیار به افغانستان بیاید، از یک طرف به پاکستان ضربه وارد می‌شود و از طرف دیگر پروسه صلح کشور تسریع می‌یابد.

یک عضو هیات مذاکره کننده حزب اسلامی که نخواسته اسمش ذکر شود، گفته است که شرط‌های جدید در یک نامه که از جانب حکمتیار توسط کریم امین نماینده حزب اسلامی و حبیب الرحمن پسر حکمتیار به رئیس جمهور اشرف غنی در این اواخر آورده شد، درج شده بود.

اما عطاء الرحمن سلیم معاون شورای عالی صلح با اینکه می‌گوید که این نامه را ندیده است، گفته که آقای امین و حبیب الرحمن هفته گذشته دست خالی از کابل برگشتند.

آوا نوشت: یک منبع ریاست جمهوری افغانستان به شرط آنکه نامش ذکر نشود، این گزارش اسوشیتد پرس را بی‌بنیاد خوانده، گفته است که تفاهمنامه صلح با حزب اسلامی به زودی امضا خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.