به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ روزه داران در طول روز با کمبود
آب و نمک و قند مواجه هستند بنابراین در هنگام افطار باید این کمبود ها جبران شود.
شروع افطار باید با سوپ ولرم و مقداری شیر به همراه میوه های
خشک نظیر خرما،کشمش و برگه آلو و یا حتی شله زرد توصیه می شود . آش ، شیر
برنج ، فرنی و حلیم کم چرب نیز گزینه های خوبی برای افطار است .
خوردن 3 یا
4 عدد خرما قند روزه دار را به حد مطلوب می رساند و بنابراین نباید در
شیرینی های سالم نیز افراط کرد . مصرف زولبیا و بامیه چون حاوی مقادیر
زیادی قند ساده و چربی مضر است به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
در
فصل تابستان به علت گرمای زیاد و احساس تشنگی بیشتر افراد شروع به نوشدن مایعات فراوان می کنند که مانع دریافت کافی دیگر
مواد مغذی در هنگام افطار می شود .
زمان مناسب برای صرف شام حدود 2 ساعت بعد از افطار است.
شام
باید حاوی مواد غذایی از گروه نان و غلات (برنج، نان ، سیب زمینی یا
ماکارونی ) ، گروه گوشت و حبوبات (گوشت قرمز، مرغ ، ماهی ، لوبیا ، عدس ،
نخود و...) گروه لبنیات (شیر ، ماست ،دوغو...) و گروه سبزیجات و هم چنین با
یک فاصله زمانی گروه میوه جات باشد .
وعده شام بهتر است که سبک باشد چرا که امکان خواب راحت و احساس گرسنگی در وعده سحر را فراهم می کند . روزه داران به منظور تامین مایعات و الکترولیت های مورد نیاز خود بهتر است پس از صرف افطار و تا قبل از خواب تریجحا انواع میوه ، آب میوه طبیعی ، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن بنوشند.
انتهای پیام/ج