سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلال یا سرطان؟/ با خوردن بلال دانه‌ دانه سرطان را وارد بدنتان می کنید

با وجود منبع غنی از ویتامین ها در ذرت اما متخصصان درباره برخی مصارف آن هشدار می دهند.

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،گفت: ذرت در کنار نان، برنج و سیب زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می شود. این ماده سرشار از ویتامین های خانواده B است.

وی با بیان اینکه از لحاظ انرژی؛ 30 گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند، ادامه داد: اگر فردی تمایل به مصرف ذرت یا بلال دارد، باید از سهم نان و غلات مصرفی در وعده‌های روزانه خود، کم کند؛ بعنوان مثال باید به جای پنج قاشق برنج، یک لیوان ذرت مکزیکی خورده شود.

این متخصص تغذیه درباره ذرت‌های کباب شده یا همان بلال اظهار داشت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. خوردن دانه های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان ر بلال‌ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های کبد و معده می کند.

وی عنوان کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که همچنین باعث می شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

فرحبخش با اشاره به اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی شود،  یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند ومصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود .

گفتنی است؛ اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه شود می‌تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.

انتهای پیام/  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
ما که میخوریم هر چی پیش آید خوش اید ?
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
شیر بلال شیرینه یا مکزیکی من از شیرینش بدم می یاد
محمد نجیمی
۱۶:۵۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
بنظر من ایشون چیزی سرش نمیشه.من نزدیک چهل سالمه ....قبلا ک مزرعه بلال داشتیم تابستان و پاییز بلال میخوردیم.الانم سی ساله از بازار تهیه میکنیم و هر دفعه من حدود چهارتا بلال مکزیکی یا ده تا شیر بلال میخورم.ن دل درد میگرم ن مریض شدم.اینا میگن ما نخوریم ک خودشون بخورن
آدینه بجنورد
۰۳:۰۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
دلمان به بلال خوش بود آنهم آقای کارشناس گفتند سرطانزاست
خدا به داد ما برسد هرچی مردم می خورند سرطان زاست ..
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
ما که عمرمان را از بلال کبابی خوردیم فعلا که سرطان نگرفتیم اگر هم که سرطان گرفتیم دیدار به قیامت
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
بپزینش طعمش عالی میشه .خطرم نداره .
محیا
۰۱:۳۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
نمیشه که اصلا نخوریم ولی بهتره کم بخوریم
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سلام یا لیموی تازه مزه اش عالیه امتحان کنید
النا
۱۵:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
من 5ساله دارم بلال میخورم هیچی نشد خدارو شکر
ایمان تباشیری اصفهانی
۱۶:۵۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
ممنون
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۳ دی ۱۳۹۸
این گرفتاری های ک اینروزا ماداریم. هر کدامشان یک سرطان است بنابراین بلال کبابی رو عشق است...
ناشناس
۲۱:۴۶ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
من ابپز می خورم
هیچ دردسر و بیما ری هم نداره
و خیلی خوش‌مزه است
نوروز
۱۲:۲۱ ۰۱ آبان ۱۳۹۸
ما مزرعه بلال داریم روزی صدتاهم بلال کبابی میخورم بخوریم الآنم بخدا رو آتیشه
مومنی
۰۰:۱۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۸
خوردنی ؛مردنی نیس هر چی بلال دوست دارید بخورید . میتونید کبابی کنید بعد دونه کنید +سس مایونز سفید +فلفل سیاه +نمک بزنید و بخورید ولذت ببرید
سیاوش
۱۲:۵۹ ۲۰ مهر ۱۳۹۸
تمام عمر قدیمیا روی آتش ذغال غذا خوردن هیچ نشدن
اذین
۱۸:۲۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
من که ۴کیلوبخرن همش یه جامیخورم حالاترسیدم که میگن سرطان زاس
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۱ تير ۱۳۹۸
پس چطوری بلال بخوریم؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۱ تير ۱۳۹۸
من عاشق بلالم
محمدی
۱۴:۵۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۷
آخر نفهمیدیم چی شد .بخوریم یا نه
کاظم
۱۶:۱۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۷
سلام من یک خام گیاه خوار هستم و ب راحتی از بلال خام استفاده میکنم و از خواص شگفت انگیزش بهره مند میشم
شما هم میتوانید ب صورت خام و دست نخورده استفاده کنید .اولش شاید خوشتان نیاد با لیمو ترش نوش جان کنید
ستاره
۱۶:۴۶ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
ذرت وگوجه فرنگی اصلاوجودنداشته
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۹ تير ۱۳۹۷
دلم میخواد بدونم چی بخوریم که اسم سرطان توش نباشه
مریم
۱۸:۴۱ ۲۸ تير ۱۳۹۷
دقیقا بلال روی اتیش سرطانزاست
ما اب پزی میخوریم که سالمتره
ارینا
۱۶:۳۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۷
دختر سه سال ونیم من خیلیدبلال دوست داره براش آب پز میکنم عالیییییی
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا همه بیماران را شفا بده
ناشناس
۲۳:۲۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
این ذرت هایی که توی بازار میوه می فروشند داد میزنند میگن بلال مکزیکی تراریخته هستند یا نه چرا وئزرات بهداشت نظارت نمیکنه
ناشناس
۱۸:۰۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۷
اخرش نفهمیدیم خوبه یا بده . یجا میگن خوبه این همه خوبی میگن یجا میگن نخورید سرطان داره .بابا یجور حرف بزنید دیگه این چه وضعه .....
ناشناس
۰۰:۳۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۶
با سلام من عاشق بلال هستم خدا کنه کسی طوریش نشه
ناشناس
۰۰:۳۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۶
با سلام من عاشق بلال هستم خدا کنه کسی طوریش نشه
ناشناس
۰۰:۳۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۶
عجب
س...
۱۸:۳۵ ۲۰ دی ۱۳۹۶
سلام من دانشجوی پزشکی هستم در رابطه با سوختن بلال و حتی نان سوخته با جدیت میگم درصد ابتلای سرطان رو افزایش میده.درسته قدیمی ها همه چیز رو با آتش میپختن ولی اونا نون رو نمیسوزوندن و اینکه اونا گوشت رو بیشتر کباب میکردن نه ذرت.قدیمی ها با موادشیمیایی مضر و هوای آلوده سروکارنداشتن البته که عمرشون باید زیادتر میبود.
من هم عاشق بلال هستم با انتخاب درست و در عین حال خوشمزه از همه مواد لذت میبرم.
میتونین بلال رو با پوست سبز کباب کنین.و یا پوستشو جدا کنین و با ماکروویو آماده کنین.دقیقا همون مزه ی بلال کبابی رو میده شاید هم خوشمزه تر
ناشناس
۱۳:۱۵ ۰۳ دی ۱۳۹۶
بخوربعدم توکل کن بخدا ی چیزی میشه حداقل اگه زلزله زد مردیم ارزو به دل نمونیم
ناشناس
۰۲:۲۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
خداتمام مریضارو شفا بده الهی امین
احراری
۱۲:۲۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۶
بازم خیلی خوبه پنج تا قاشق برنج که ادم سیرنمیکنه یه لیوان ذرت باعث خوشحالیه
ناشناس
۰۳:۴۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
آقا دیگه ذرت نخورید سرطان زاست
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۶
خیلی خوشمزه هس
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۲ مهر ۱۳۹۶
ذرت اگه با پوست روی آتش مستقیم کباب بشه؛ هم خوشمزگیشو داره و هم دیگه سوخته و سرطان زا نمیشه..
دندان ها رو هم سیاه نمیکنه..
یک بار امتحان کنید عاشقش میشید..
زهره
۲۰:۲۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
سلام اینا همش خرافات اتفاقا ابا و اجداد ما قدیما همشون رو اتش چیزی میپختن عمرشون زیاد هم بود
ماهان
۱۹:۵۵ ۱۱ مهر ۱۳۹۶
سلام واقعا چی بخوریم که برامون ضرر نداشته باشه
Azam
۲۳:۳۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
واقعا راست میگن دیگه چی بخوریم که ضرر نداشته باشه؟
Zahra
۱۱:۳۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۶
ذرت آبپز + نمک واقعا به اندازه کبابیش خوشمزه ست.امتحان کنید!آبلیمو هم اگه اضافه کنید که عالی میشه
Zahra
۱۱:۳۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۶
ذرت آبپز + نمک واقعا به اندازه کبابیش خوشمزه ست.امتحان کنید!آبلیمو هم اگه اضافه کنید که عالی میشه
شمع
۱۴:۱۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
من که می خورم
هر چه بادا باد خود ترس برادر مرگه
Fatma
۰۱:۰۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
پس چه بخوریم اه عشقم بلال بود نابود شدم اصلا
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۳۹۶
اگه کباب کردن هر چیزی روآتش ضررداره وسرطان زاست، مگه اجداد ونیاکان مادرگذشته غذا را همین جور طبخ نمی کردندکه هرکدوم 150سال هم عمر میگردند؟ این حرفا کدوم بابا
ناشناس
۰۱:۳۹ ۱۴ مرداد ۱۳۹۶
سلام
Deniz
۱۹:۴۷ ۲۴ تير ۱۳۹۶
من موندم والا یجا میگن خوبه ضد سرطانه کم کالاریه
یجا دیگه کاملن برعکسش میگه
معلوم نیست چی به چیه
فاطمه بهشتی
۰۱:۴۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
والا به خدا موندیم چی بخوریم همه چی شده سرطان زا
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۵
تشکرازراهنمایتون‌
ناشناس
۰۰:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
بخدا موندم دیکه چی بخورم واقعا...هر چی خوشمزست سرطان زاست
ناشناس
۲۰:۲۲ ۰۱ تير ۱۳۹۵
سلام بهترین روش آب پز کردن بلال هست که وقتی از ظرف آب جوش در مداری و میخوری لذت بخشه
ناشناس
۰۴:۳۲ ۰۱ تير ۱۳۹۵
خیلی ممنون از اطلاع رسانیتون
ناشناس
۰۰:۴۶ ۰۱ تير ۱۳۹۵
ای بابا بی خیال هر چی خوشمزس که ضرر داره
ناشناس
۲۲:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
به طور کلی هر ماده غذایی که در معرض حرارت مستقیم قرار بگیره و به رنگ قهوه ای تبدیل بشه، میتونه خطرناک باشه. مثل قسمت های سوخته یا برشته شده نان، حلوا، بامیه های قهوه ای ، بلال و ...