سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردبیل؛

روزه‌داری نمی تواند عامل زخم معده باشد

متخصص گوارش گفت: روزه‌داری و توقف خوردن و آشامیدن در فاصله زمانی طولانی مدت نمی‌تواند عامل زخم معده باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ دکتر منصور یزدان‌بد افزود: هر چند دستگاه گوارش انسان همچون ماشین خستگی‌ناپذیر است اما ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است تا معده و دستگاه گوارش به استراحت و بازسازی خود بپردازند تا با توان مضاعف در 11 ماه سال بتوانند در هضم غذا و همچنین انجام واکنش‌های مختلف فعالیت داشته باشند.

وی به شیوع زیاد زخم معده در جامعه اشاره کرد و یادآور شد: نباید این تصور به وجود آید که زخم معده عامل اصلی سرطان‌ها است در حالی که تنها 10 درصد امکان ابتلای این بیماری به شرایط بدخیمی و سرطان‌های ناعلاج را زمینه‌ساز می‌شود و در 90 درصد چنین نگرانی وجود ندارد.

متخصص گوارش سن شیوع این بیماری را 40 سال به بالادانست و گفت: سوزش‌های موجود در ناحیه معده مهم‌ترین علائم زخم معده است البته مصرف سیگار، مشروبات الکلی و برخی استرس‌های روزانه می‌تواند به تشدید آن دامن بزند.

یزدان‌بد با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان بیشترین واکنش‌ها در معده و مری مربوط به رفلکس‌ها و همچنین سوء‌هاضمه به دلیل مصرف نابجای برخی غذاها هنگام افطار و سحر است،اضافه کرد: افرادی که دچار زخم معده هستند باید از مصرف غذاهای تند، شیر و چای تا حد امکان خودداری کنند و سعی داشته باشند تا نوبت غذایی خود را در ساعات مختلف تنظیم کرده و از خوردن غذاهای پرحجم جلوگیری کنند.

وی به هموطنان توصیه کرد: برای جلوگیری از ناراحتی‌های گوارشی و زخم معده مصرف غذاهای چرب و آماده شده را به ویژه در ساعات پایانی شب کنار گذاشته و سعی کنند در فاصله زمانی افطار تا سحر در چند نوبت غذای آرام و سبکی را میل کرده و ازمصرف برخی غذاهای تند و همچنین فست‌فود پرهیز کنند.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: اردبیل ، روزه داری ، عامل ، زخم ، معده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.