سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هاشمی در صحن علنی:

کاهش رقم کمبود دارویی از 300 به 30 قلم/ ریگی به کفشمان نیست و از هر نوع بازرسی استقبال می‌کنیم

وزیر بهداشت و درمان گفت: در اجرای طرح تحول سلامت رقم کمبود دارویی را از 300 قلم به کمتر از 30 رسانده ایم.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان با حضور در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 30 خرداد) بهارستان با اشاره به وضعیت درمان و بهداشت در کشور گفت: در کشور ما مشکلات فراوانی در این حوزه پیش روی دولت‌ها بوده است و این در حالیست که وزرای گذشته در مقاطع زمانی خاص هر کدام زحمات زیادی کشیده‌اند اما در حال حاضر نیز مشکلاتی پیش روی ما است.

قاضی زاده هاشمی افزود: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت یکی از برنامه‌هایی بود که در حوزه سلامت آغاز شد و در حال حاضر 111 هفته از آغاز این طرح می‌گذرد البته اقدامات متعدد دیگری انجام شده است که برای ارائه گزارش آن فرصت دیگری لازم است.

وی درخصوص جزئیات اجرای طرح تحول سلامت اظهار داشت: این طرح از مهرماه طراحی شد و در اردیبهشت ماه به تصویب رسید. در طول مدت طراحی مشکلی که ما با آن مواجه بودیم مسئله تهیه دارو بود زیرا در آن زمان دارو به علت افزایش نرخ ارز به یک بحران ملی تبدیل شده بود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ما به مجلس وعده داده بودیم که بحران دارو را رفع کنیم که ستاد تدابیر ویژه برای حل این موضوع به ما کمک کرد و ترخیص‌ها انجام شد و در نهایت داروها در اختیار مردم قرار گرفت و از 300 قلم دارویی که کمبود داشتیم به عدد 30 رسیدیم که نشانه موفقیت وزارت بهداشت در این حوزه است.

** وزارت بهداشت در دوره قبل 8 هزار میلیارد بدهی به بار آورده بود

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به کمک‌های مالی توسط دولت و بیمه‌ها برای رفع بحران دارو گفت: ما در مقطعی کار خود را شروع کردیم که وزارت بهداشت بیشترین آسیب را در بین دیگر وزارت‌خانه‌ها دیده بود بطوری که دو سال به علت اخلاف وزیر و رئیس جمهور تقریبا وزیری نداشت و 8 هزار میلیارد بدهی نیز به بار آورده بود. دولت در این راستا قبول مسئولیت کرد و 1800هزار میلیارد از این عدد را پرداخت کرد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی را در وزارت‌خانه سرلوحه کار خود قرار دادیم بطوری که تولید داخلی از 58 درصد امروز به 67 درصد رسیده است و این به معنی تولید 67 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل است.

وزیر بهداشت ادامه داد: سالهای بین 89 تا 92 بیشترین میزان واردات را تجربه کردیم اما از سال 93 به بعد واردات کاهش پیدا کرد که البته در حال حاضر ما از شرایط موجود راضی نیستیم و معتقدیم وضعیت باید باز هم بهبود یابد.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به مسئله کاهش پرداخت‌های بیماران گفت: این رقم به 12 درصد کاهش پیدا کرده است و دلیل آن رقم 2000 میلیارد تومانی بود که مجلس آن را تصویب کرده و در اختیار دولت قرار داد تا دولت بتواند رقم بیشتری از هزینه‌های دارویی را برعهده بگیرد.

وی افزود: همه نمایندگان مجلس باید بدانند که رئیس جمهور موافق پرداخت یارانه‌ها به شکل فعلی نیست و تصور ایشان بر این بود که یارانه‌ها باید به صورت درستی هدفمند شود که یکی از مسائل مورد توجه در این حوزه بهبود وضعیت بهداشت و درمان است.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: مشکل نبود نقدینگی در خزانه در سال دوم باعث شد برای اجرای طرح به مشکل بربخوریم و در نتیجه باید بگویم مشکلات فعلی ناشی از نبود پول برای اجرای طرح است و خود طرح مشکلات چندانی ندارد.

** در حال حاضر حدود 90 درصد مردم ایران بیمه هستند

وی درخصوص جزئیات بیمه مردم ایران در طرح تحول سلامت گفت: در این طرح قرار بود 4 تا 5 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار بگیرند اما با کمک‌های ویژه‌ای که صورت گرفت در حال حاضر حدود 90 درصد مردم ایران بیمه هستند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: حدود 96 هزار تخت در بیمارستان‌ها وجود داشت که 98 درصد آنها فرسوده‌اند یعنی بیش از 70 درصد بیمارستان‌ها عمرشان بالای 30 سال است و هنگامی که شما وارد بیمارستان‌ها می ‌شوید هیچکدام از اتاق‌ها ورودی‌ها، و پذیرش آنها شرایط مناسبی نداشتند.

وی ادامه داد: بنابراین 2 میلیون مترمربع از این بیمارستان‌ها را نوسازی و بازسازی کردیم، 39 هزار تخت بیمارستان که ظرف 50 سال عوض نشده بودند را تغییر دادیم، 12 هزار و 500 اتاق کار را برای پرستاران و یک رقم حدود هزار و 190 میلیارد تومان را در این بخش هزینه کردیم که در مقایسه با شروع این دولت تفاوت‌ها بسیار زیاد است.

** تهیه 2 هزار و 470 تخت ویژه در بیمارستان ها/ کاهش 11 درصدی آمار سزارین در کشور

 وزیر بهداشت تصریح کرد: تعداد 2 هزار و 470 تخت ویژه ایجاد کردیم که تقریبا 50 درصد تخت‌هایی که در طول عمر این کشور تحت عنوان تخت ویژه درست شده بود را ایجاد کردیم که یکی از حلقه‌های مهم ارجاع که سطح 2 خدمات است مفقود مانده بود.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به زایمان طبیعی در کشور اظهار داشت: از سال 79 تا سال 92 تقریبا شیوع سزارین در کشور افزایش داشته که ایران بالاترین نرخ سزارین را در سال 2011 را در دنیا داشته است لذا ما با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری زایمان طبیعی را رایگان کردیم که در حال حضار بالغ بر یک میلیون نفر خدمت رایگان دریافت کردند و آمار سزارین برای اولین بار درکشور به طور مطلق 66.5 درصد یعنی حدود 11 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به مسئله ناباروری در کشور افزود: این مسئله یکی از مطالبات جدی مردم است که ما حدود 3 میلیون زوج نابارور در کشور داریم که متأسفانه اعتبارات این مسئله تأمین نشد اما باز هم حدود 35 مرکز را راه‌اندازی کردیم.

 وزیر بهداشت گفت: حدود 865 اتاق زایمان را در کشور تجهیز کردیم که در حال ساختن هزار و 800 اتاق زایمان جدید هستیم که در این بخش هم چیزی حدود 500 میلیارد تومان هزینه ک رده ایم.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: اورژانس هوایی در کشور وجود نداشت که 21 پایگاه در این رابطه ایجاد کردیم البته یک ماه دیگر آمل و موردی دیگر در زاهدان بود که به این مناطق هم دسترسی ایجاد کردیم.
 
وی گفت: در بخش بهداشت نیز اقدامات بسیار ارزشمندی انجام شد از جمله ساخت 2 هزار خانه بهداشت، هزار و 900 مرکز را تجهیز به امکانات کردیم، بازسازی هزار و 590 محل که 6 هزار و 700 پزشک عمومی، 5 هزار و 300 کارشناس مامایی در این محل‌ها توزیع شدند، افزایش دو برابری اقلام دارویی در مناطق روستایی.

وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز ما می‌توانیم ادعا کنیم که در هیچ کدام از مناطق روستایی و جمعیت زیر 20 هزار نفر پزشک و ماما کم نداریم. این در حالی بود که ما در سیستان و بلوچستان بیش از 45 درصد کمبود پزشک داشتیم.

**حاشیه نشینی از مصیبت های جمهوری اسلامی است/ 10 میلیون حاشیه نشین داریم

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مسئله بسیار مهمی که در کشور وجود دارد که واقعا جز مصیبت‌های جمهوری اسلامی ایران است موضوع حاشیه نشینی است که نزدیک به 10 میلیون حاشیه‌نشین داریم که اگر ملاحظه بفرمایید تنها دستگاهی که حضور دارد بهداشت و درمان است که برای تمام این 10 میلیون حاشیه نشین ما پایگاه‌های بهداشتی ایجاد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در رابطه با مسئله حاشیه‌نشینی هزار و 955 پایگاه سلامت، 818 مرکز خدمات جامع سلامت ایجاد کردیم و 7 هزار نیرو را به عنوان مراقب سلامت به کار گرفتیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بیش از 90 درصد خانه‌های بهداشت تکمیل شده‌اند افزود: در روستاها مکمل‌هایی را برای خانم‌های باردار وارد کردیم.

**نزدیک به 60 درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده هستند

قاضی‌زاده هاشمی در مورد پزشک خانواده اظهار داشت: نزدیک به 60 درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده هستند که البته این خدمات ناقص هستند که در این رابطه مشکلاتی میان ما و بیمه‌ها وجود دارد و درعین حال حلقه‌های بعدی که در این نظام ارجاع باید خدمات ارائه دهند.

وی تصریح کرد: برای 60 درصد جمعیت ایران پرونده‌های سلامت در حال تشکیل است.

 وزیر بهداشت گفت: از سال 81 تا سال 93 تقریبا بیش از یک سوم از هزینه‌ای که ما صرف حوزه بهداشت می‌کنیم افزایش پیدا کرده یعنی اعتباراتی که تعریف می‌شود از 400 به رقم800 افزایش پیدا کرده است.

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: اگر بخواهیم هزینه خدمات بهداشت را از کل هزینه‌های سلامت در نظر بگیریم در این دولت از 6.8 درصد به 9 درصد افزایش یافته است.

وی گفت: کاری که در حوزه بهداشت در این دولت انجام شد است تاکنون در هیچ دولتی انجام نشده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به تعرفه‌ها افزود: از سال 74 نظام ارائه خدمات را در بیمارستان‌ها تغییر دادند که گفته بودند از بودجه عمومی ما فقط به شما حقوق می‌دهیم که این موضوع مصیبت بزرگی برای درمان مردم شده است که بعد از سال 74 هیچ بازنگری در این رابطه نشده است و تمام بیمارستان‌ها ما قبل از طرح تحول سلامت ورشکسته شده بودند.

قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: برای اولین بار در تاریخ خدمات کشور در حوزه سلامت بیمارستان‌ها به تراز مثبت رسیدند.

وی ادامه داد: دریافت‌های غیرقانونی یا زیرمیزی‌ها که متأسفانه در اکثریت بخش‌های کشور رواج دارد لذا طبق برآوردهایی که انجام دادیم بین 700 تا 10 هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم.
 
 وزیر بهداشت افزود: در بیمارستان‌ها 2 هزار خدمت داشتیم که فاقد تعرفه بودند که باید تعرفه‌گذاری می‌شد لذا در مورد آپاندیس پولی که به جراح داده می شد حدود 37 هزار تومان بود که با 300 درصد افزایش به رقم 109 هزار تومان رساندیم. همچینن برداشتن لوزه 18 هزار و 600 تومان بود که ما این رقم را 66 هزار تومان افزایش دادیم.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: همه بیمارستان‌های کشور کاملا نظارت می شد و می‌دانیم که در کل کشور چه کسانی کار می‌کنند چه مدرکی دارند و چه میزان حقوق دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم فقیر شدن بود که در بخش تندرستی آنان اتفاق می‌افتاد کمکی که کردیم این بود که آنها را دولت بیمه کرد و 7 هزار میلیارد تومان منابع تزریق شد.

وزیر بهداشت گفت: در رابطه با پرداخت مستقیم به بیمارستان‌ها باید بگویم که در بیمارستان‌های دولتی 26 درصد در ببیمارستان‌های خصوصی 28 درصد و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی 18 درصد کاهش یافته است.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: بین سال 89 تا 90 مراجعه به پزشک زیاد بود اما در سال‌های 90 تا 92 به دلیل تحریم و کاهش درآمد و افزایش نرخ ارز مردم برای سلامت هزینه نمی‌کردند.

**امروز وضعیتمان در منطقه متوسط است/ رتبه 13 در میزان مرگ و میر نوزادان مناسب ما نیست

وزیر در ادامه گفت: چیزی در حدود 8.4 است که تقریبا دو برابر عددی است که دولت در اختیار حوزه سلامت و وزارت بهداشت قرار داده است در شروع این کار، امید به زندگی رتبه ما در منطقه دوازدهم بود و فکر نکنید که وضع ما عالی است میزان مرگ و میز نوزادان در میان کشورهایی مانند پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ارمنستان، لبنان و اردن رتبه ما سیزدهم است و این رقم مناسبی نیست.

هاشمی خاطر نشان کرد: میزان مرگ و میر شیرخوارگان زیر یک سال دوازدهم بود رتبه ما در مرگ و میر کسانی که زیر 5 سال هستند دوازدهم بود در بالغین ما رتبه یازدهم را داریم و کشورهای اطراف ما بیشتر عمر می‌کنند. البته رقم ما در 30 سال پیش خیلی بیشتر از این بوده و امروز کاهش یافته است.

وزیر بهداشت ادامه داد: البته همه کشورها نیز تلاش کرده‌اند و سیر نزولی داشتند ما امروز وضعیتمان در منطقه متوسط است و ایده آل نمی‌باشد و باید تلاش بیشتری کنیم از نظر پزشک نیز تعداد پزشکان ما به ازای هر 1000 نفر کمتر از سوریه، اردن و لبنان است و باید به تصویب مجلس این مقدار افزایش یابد البته دیگر گنجایش نداریم نه کلاس درسی وجود دارد و نه بیمارستان نه تخت عمل و واقعا افزایش تعداد پزشک جایز نمی‌باشد بخصوص که کیفیت مهم است یعنی اینکه پزشک چه مقدار دانش و علم پزشکی دارد.

**رئیس جمهور علیرغم خزانه خالی، کمک بسیاری به اجرای طرح تحول سلامت کرد

 وی در ادامه تصریح کرد: وضع ایران در شروع کار این دولت جز 37 کشوری بود که بیش از 50 درصد هزینه‌ها را مردم از جیب پرداخت می‌کردند و پرداخت از جیب مردم در کشورهای مانند عراق، لبنان، عربستان، اردن و امارات بدتر بود اگر ما آن زمان 60 درصد پرداخت می‌کردیم ترکیه 16 درصد پرداخت می‌کرده بنابراین طرح تحول سلامت یک ضرورت بود که رئیس جمهور واقعا در کمال خالی بودن خزانه، گرفتاری و تحریم این به اعتقاد من برحسب قولی که داده بود کمک و حمایت کرد.

وزیر بهداشت افزود: در مجلس قبل پشت سر من طوری صحبت کردند که یک چهارم پول کشور به حوزه سلامت داده‌ام که یعنی کشوری که 60-70 درصد از بودجه آن صرف حقوق کارمندان می‌شود به چه طریق یک چهار بودجه آن به حوزه سلامت اختصاص داده است. کل پولی که در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شده حدود 6 هزار و نهصد میلیارد تومان بوده است که تاریخ 28/12/92 من تعهد دادم که با حساب نرخ تورم، طرح تحول سلامت را به جلو ببرم.


هاشمی با بیان اینکه به فضل خداوند طرح تحول سلامت را به کمک دوستان به جلو برده‌ایم تصریح کرد:  تا آخرین روزی که دراین دولت هستیم مردم را تنها نخواهیم گذاشت و با لطف الهی و کمک دولت این طرح را به پیش خواهیم برد. در سال 94، 58 درصد اعتبارات ما تأمین نشد طرح پزشک خانواده نیز 35 درصد تأمین نشد و از بودجه طرح تحول سلامت 1400 میلیارد تومان تأمین نشد یعنی بدهی که دولت به ما داشت به دلیل اینکه دولت فکر می‌کرد برجام زودتر به نتیجه می‌رسد و نمی‌توانست پیش بینی کند که قیمت نفت به یک باره تا این میزان کاهش پیدا کند و ما با سیلی صورت خودمان را در این مدت سرخ کردیم و طرح را ادامه دادیم.

وزیر خاطرنشان کرد:  7 هزار و 800 میلیارد ما از بیمه‌ها طلبکار هستیم و از خردادماه شرمنده همکاران خود هستیم که هنوز نتوانسته‌ایم بدهی آنها را پرداخت کنیم البته رئیس جمهور دیروز تصمیم مهمی گرفتند که الان امیدوارم با کمک نوبخت در ظرف دو هفته آینده گشایش جدی حاصل شود. یعنی ما تقریبا با 50 درصد منابع سال 92 علیرغم تورم، طرح تحول سلامت را به پیش می‌بریم کل مبلغی که طرح تحول سلامت اختصاص یافته است 6000 هزار و نهصد میلیارد و بارها گفته‌ام ما از خدا می‌خواهیم که شما گزارشی از این تهیه کنید و در پشت این تریبون آن را بیان کنید ولی مردم را ناامید نکنید اتهام نزنید این ماه، ماه خدا، روزه و قرآن است. جمهوری اسلامی بداند که اخلاق چه ارزشی دارد افرادی هستند که بر ضد استکبار سخن می گویند تعدادشان زیاد است و مبارزه هم می‌کنند اما آنچه که اهمیت دارد عمل کردن بر اساس اخلاق است. این کشور و انقلاب اسلامی بخاطر اخلاق ایجاد شد و من خواهش می‌کنم که دوستان اتهام نزنند و از خدا می‌خواهیم که بیایند و همه موارد را بررسی کنند و گزارش صادقانه تهیه کنند.

وی با اشاره به اینکه سه ماه از سال را پشت سرگذاشته‌ایم و پول ما از یارانه‌ها صفر بوده است، گفت: از مالیات و ارزش افزوده نیز درآمد ما صفر بوده است از پزشک خانواده و از سیاست‌های جمعیتی که 44 درصد بوده است سهم ما 4 درصد بود.  من که نمی‌توانم در بیمارستان و مراکز بهداشت را ببندم و به بیماران دارو ندهم با 4 درصد اعتبار این طرح را ما تاکنون پیش برده‌ایم درباره هزینه‌های سلامت شما اگر تورم را کنار بگذارید و پولی را که مجلس و دولت برای سلامت در اختیار وزارت بهداشت قرار داده کمتر از میزان سال 82 داده‌اند. 11هزار میلیارد در قالب 11 هزار و 680 میلیارد در آن سال داده‌اند سهم کلی سلامت از تولید ناخالص نزدیک به 7.5 درصد  تا 8.4 است و تا میزانی که مقام معظم رهبری فرمودند فاصله زیادی داریم.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: تیمی وجود دارد که به وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت کمک می‌کند و اگر دنبال کسب درآمد بودند به اینجا نمی‌آمدند دو نفر از  اینان افرادی هستند که در گذشته وزیر بودند و بقیه آنها مدیرانی هستند که 30 سال است در این کشور خدمت می‌کنند و افرادی که امروز در وزارت بهداشت خدمت می‌کنند از نظر علمی بسیار سطح بالایی دارند و در صحنه بین‌المللی رتبه‌های بالایی دارند و اکنون برای کمک و خدمت به دولت و ملت وارد وزارت‌خانه شده‌اند و بسیاری از این افراد گمنام هستند.


قاضی‌زاده هاشمی گفت: اولین فیشی که افشا شد زمان آقای حسن نزیه وزیر نفت جمهوری اسلامی بود که در حال حاضر بازار این فیش‌ها داغ است اما من وارد این بحث‌ها نمی‌شوم .
 
وی گفت: در دانشگاه تهران 337 نفر که بالای 60 درصد می‌شود پرداختی زیر 5 میلیون تومان دارند که بین 5 تا 10 میلیون نفر که نزدیک به 28 درصد می‌شود، بین 60 تا 70 میلیون دو درصد، 50 تا 60 میلیون یک درصد است.

وزیر بهداشت افزود: متوسط پرداختی در دانشگاه تهران تمام وقتی و غیر تمام وقتی 41 درصد صفر تا ده میلیون است که مجموعا حدود 61 درصد زیر ده میلیون تومان دریافت می‌کنند همچنین 19.5 درصد بین 0 تا 20 میلیون است این‌ها چه کسانی هستند.

قاضی‌زاده هاشمی خاطر نشان کرد: دریافتی پزشک عمومی 3 میلیون و 115 هزار تومان در دانشگاه تهران با اضافه کار، کارانه 9 میلیون و 700 هزار تومان می‌گیرد و همچنین سرپرست‌ها حقوقشان 2 میلیون و 570 هزار تومان که با مجموع اضافه کاری و کارانه 5میلیون و 200 هزار تومان دریافت می‌کنند.

وی افزود: حقوق جانشین سرپرستان دو میلیون و 380 هزار تومان، پرستاران 2 میلیون و 300 هزار تومان که با مجموع کارانه 4 میلیون تومان دریافتی دارند.

** ما از هرگونه تحقیق و تفحص و بازرسی استقبال می‌کنیم

وزیر بهداشت گفت: ما از هرگونه تحقیق و تفحص و بازرسی استقبال می‌کنیم چرا که ریگی به کفشمان نیست ما را  از چی می‌ترسانید.

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: منابع درنظام سلامت پایدار نیست لذا یک بار برای همیشه تکلیف مردم را روشن کنید.

وی اظهار کرد: حق بیمه باید درست شود چرا که در همه جای دنیا این گونه است بنابراین باید منابع پایدار شوند.

وزیر بهداشت با اشاره به پروژه‌های نیمه تمام گفت: پروژه نیمه تمام در وزارت بهداشت برای 25 سال آینده است.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به تعرفه‌های پرستاران افزود: حدود 8 سال پیش قانونی تصویب شد که خدمات پرستاری همانند پزشکی تعرفه دار شد اما زمانی که قانون تصویب می‌کنیم باید منابعش را ببینیم و بررسی کنیم تا آن اجرا شود.

وی تصریح کرد: 50 درصد پول سال 92 را تا الان به ما داده‌اند ولی ما طرح را بدون نقص ادامه می‌دهیم که این لطف خدا و همکاری کسانی است که مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند است.

وزیر بهداشت با اشاره به فاصله درآمدها گفت: قانون سال 74 تصویب شده است کسی که یک میلیارد درآمد داشته باشد 70 میلیون تومان به آن می‌دهند شما باید قانون را تغییر دهید چرا از تریبون‌ها فقط دیگران را متهم می‌کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: شما می‌توانید بپذیرید که 24 ساعت در بیمارستان‌ها بسته باشند.
وی با اشاره به قاچاق دارو و تجهیزات گفت: اقتصاد مقاومتی بدون حل موضوع قاچاق تحقق نمی‌یابد بنابراین ما نهایت تلاش را در مورد غذا و دارو کرده‌ایم اما کافی نیست.

وزیر بهداشت گفت: امیدواریم با برنامه‌ای که داریم به ازای هر سه هزار ایرانی یک نفر را مراقب سلامت خواهیم گذاشت و همه ایرانیان دارای پرونده سلامت خواهند شد.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.