سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تب داغ جراحی بینی در مدارس/ هویت های دانش آموزان دبیرستانی در بینی عروسکی خلاصه می شود

این روزها سونامی انجام اعمال جراحی به حدی شدت گرفته است که به تدریج دانش آموزان را هم گرفتار کرده و به تدریج شاهد همه گیری آن در مدارس هستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما میل به زیبایی داریم و برای رسیدن به آن به ویژه از نظر ظاهری تلاش می کنیم اما گاهی این میل به زیبایی در برخی افراد به حدی شدت می گیرد که از یک نیاز عادی به شکل بیمار گونه ای در می آید آن قدر تب آن بالا می رود که مانع از زندگی عادی طبیعی افراد می شود  و نتیجه ای جز ماندن در صف های طولانی انتظار برای مراجعه به پزشک جراح  زیبایی و پرداخت هزینه های بسیار ندارد.

با وجود عوارضی که این روزها برای عمل های جراحی زیبایی مشخص شده اما هم چنان طرفداران آن تغییری نکرده و حتی بازار داغ آن طیف وسیع تری از افراد جامعه را شامل شده و اگر کمی به اطراف توجه کنیم نشانه های آن را در دانش آموزان به ویژه دوره دبیرستان می بینیم هر چند در برخی مدارس سخت گیری هایی برای این کار از سوی مربیان لحاظ می شود؛اما به هر حال قدرت و گرایش به مد و زیبایی بر هر هنجاری پیشی گرفته است  و به آن غلبه می کند.
 
سندرمی خطرناک باطعم مد
هر چند وقت یک بار اخباری مبنی بر عدم موفقیت اعمال جراحی زیبایی به گوش می رسد که چنین مسائلی تا مدتی کوتاه  تب عمل جراحی را فرو می کشاند اما قدرت میل به زیبایی و مد به حدی است که بر تمام این عارضه ها برتری پیدا می کند وباز هم روند خود را طی کند هم چنان پیش می رود و روز به روز تعداد بیشتری از افراد را  دربر می گیرد و امروزه دامنه آن به حدی گسترده شده که حتی دانش آموزان هم درگیر آن شده اند.

ابراهیم رزم پا جراح بینی در خصوص این عوارض گفت:‌ بررسی و معاینات بالینی و پاراکلینیکی و مصاحبه با بیمار و تشریح کردن هر گونه پیش آمد غیر مترقبه و روشن کردن ذهن مراجعه کننده از نظر زیبایی ضروری است.

این جراح افزود: پزشک در هنگام جراحی باید مسایلی فراتر از ایجاد تغییرات ظاهری بینی را در نظر بگیرد و توجه چند جانبه جراح به تمام ابعاد، میزان بروز عوارض تنفسی پس از جراحی بینی را به حداقل می رساند.

زرم پا عنوان کرد: تنفس همیشگی از طریق دهان باعث خشکی، زخم و درد در ناحیه دهان و حلق می شود و امکان دارد فرد در گلوی خود، توده ای را حس کند،گاهی التهاب بینی نیزباعث بسته شدن موقتی و عدم تخلیه سینوس های اطراف بینی و نیز درد سینوسی، سردرد، سنگینی و فشار در ناحیه سر و صورت می شود.

این جراح با اشار به اینکه از دیگر علایم اختلال در عملکرد بینی؛ خرخر کردن، اختلال بویایی، احساس سرماخوردگی طولانی مدت و مشکلات تنفسی حین خواب است،گفت: این مساله به نوبه خود می تواند موجب احساس گرفتگی یا پری گوش شود.

وی یادآور شد: صدای تودماغی نیز نشانه دیگری از گرفتگی راه هوایی بینی است. چنین مشکلاتی باعث خواهند شد که در کیفیت تنفسی فرد و بالطبع زندگی فرد تأثیرات بدی را مشاهده کنیم.

جراحی زیبایی محدودیت سنی ندارد 
بر اساس مشاهدات و گزارشهای تقریبی در بین اعمال جراحی ،‌عمل جراحی بینی بیشتر از سایر عمل ها در ایران مورد استقبال گرفته است هر چند درمواردی نیاز به این جراحی ضروری اما این مساله در ایران بیش از یک نیاز طبیعی نمود پیدا کرده و درمواردی عوارض خطرناکی در پی دارد .

مدتی قبل برای انجام اعمال جراحی زیبایی سنی خاص در نظر گرفته می شدو معمولا انجام هر عملی قبل از سن 18 سالگی جز در مواردی استثنا انجام نمی شد اما امروزه در افراد زیر 18 سل نه تنها اعمال جراحی با رویکرد درمانی بلکه اعمال جراحی زیبایی دیده می شود علت این مساله از نظر ملاحظات پزشکی را از رزم پا جراح بینی جویا شدیم .

وی در این خصوص گفت: دستاوردهای علمی جدید نشان می دهد که محدودیت سنی برای انجام عمل جراحی زیبایی وجود ندارد  و رسیدن به سن بلوغ برای دختران و پسران سنی مناسبی برای انجام عمل جراحی است البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که توان و بنیه  فرد نیز برای انجام عمل جراحی بسیار مهم است.

اپیدمی عمل جراحی بین دانش آموزان شدت گرفت
مدارس علاوه برآن که  محیطی  آموزشی به شمار می آید به سبب آنکه گروه همسالان ساعت ها با هم در ارتبازط هستند می تواند در شکل گیری برخی عادات و رفتار ها بسیار تاثیرگذار باشد یکی از مواردی که این روزها دانش اموزان با آن رو به رو هستند گرایش به اعمال جراحی  زیبایی به ویژه عمل جراحی بینی است که به تدریج این گرایش در مدارس دخترانه و حتی پسرانه رواج بیشتری پیدا می کند؛ کافی است تا کمی با دقت به دانش آموزان سطح شهر توجه کنیم بی شک درهر منطقه ای از هر که باشیم دانش آموزانی که نشانه ای از یک عمل جراحی زیبایی یا  قصد انجام آن را داشته باشند می یابیم .

تا همین چند سال پیش موارد انضباطی به حدی سختگیرانه بود که استفاده از ساعت ، دستبند یا کیفی کمی متفاوت با برخورد مسئولان مدرسه مواجه می شد اما امروزه  قوانین به حدی انعطاف پیدا کرده اند که چنین مسایلی جز فاکتورهای معمول یک دانش آموز به حساب می آید .

به طور اتفاقی با دانش آموزان سال آخر دبیرستانی دخترانه برخورد داشتم که از میان جمعیت بالای آن دبیرستان در همان مدت زمان کوتاهی که  در آنجا بودم   دو، سه دانش آموز با چسب روی بینی مشاهده کردم که نشان از انجام عمل جراحی بینی بود .

کمی که از مدرسه دورتر شده بودم در خیابن های نزدیک مدرسه دانش آموزانی را دیدم که ظاهر آنها نشان دهنده اعمال جراحی زیبایی نبود اما ظاهرشان چندان هم درخور یک دانش آموزان نبود و استفاده از لوازم آرایشی  چهره آن ها را از یک  دانش آموز متمایز می کرد.

هم چنین با دو دانش آموز دبیرستانی گفت و گویی دوستانه داشتم و نظرشان را درباره گرایش به عمل جراحی زیبایی پرسیدم، یکی از دانش اموزان که اکنون سال دوم دبیرستان بود، گفت: من وقتی جلوی آینه خودم را می بینم همیشه از بزرگ بینی خودم ناراحت هستم و همیشه با مامانم در این باره صحبت می کنم و از اوقول کردم وقتی سال آخر رسیدم و کنکور دادم ، بلافاصله جراحی بینی انجام دهم چون فکر می کنم با این ظاهری که الان دارم ، می ترسم خیلی از هم سن و سال های خودم مسخره ام کنند.

 با یکی از دانش آموزانی هم که امسال سال آخر دبیرستان بود گفت و گویی کردیم و از او پرسیدم چرا بینی اش را عمل کرده گفت: من در تنفس مشکل داشتم و تصمیم گرفتم بینی ام را امسال عمل کنم هم چنین از ظاهر بینی هم چندان رضایت نداشتم واصلا دوست نداشتم حالا که نزدیک به 18 سالم می شود با این ظاهر در جامعه باشم البته الان کمی برایم مشکل است چون نباید سرم را خم کنم و مجبورم یا خیلی  درس نخوانم یا با زحمت کتاب را در مقابل نگاه دارم.

نظر یکی از معلمان دبیرستان دخترانه  را درباره عمل جراحی زیبایی بین دانش آموزان جویا شدم واو این مساله را این طور تشریح کرد: با توجه به اینکه من مشاور تحصیلی داش آموزان سال چهارم هستم و تابستان ها هم با بچه ها ارتباط داریم هرساله از دانش آموزان ، تعدادی هستند که به محض تعطیل شدن  جراحی بینی انجام می دهند و تابستان را بهترین فرصت برای این کار می دانند، بعضی از بچه ها هم هستند که خانواده آنها اجازه این کار نمی دهند و هرروز با اولیای خود درباره این موضوع بحث می کنند مخصوصا وقتی یکی از دوستانشان این عمل را انجام می دهد. 

حباب زیبایی دربازارگرمی های تبلیغات ماهواره ای 
گسترش شبکه های اجتماعی و ماهواره ای جایگاه ویژه ای برای صنعت مد و گرایش به آن ایجاد کرده است و با توجه به اینکه امکان دسترسی به چنین مواردی و الگو برداری از هنرمندان و ورزشکاران به سبب ورود انواع شبکه های اجتماعی تسهیل شده است این عامل را می توان از دلایل قابل توجه افزایش اعمال جراحی زیبایی دانست.

علی عظیمی کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص زمینه های روانشناسی این مساله گفت: گاهی افراد به سبب عدم توانایی در انجام حرفه ای خاص به این مساله متوسل می شوند که با تغییر در ظاهر منزلت اجتماعی برای خود ایجاد کنند‌در واقع تغییر ظاهری را پلی برای مطرح شدن در جامعه می دانند و دانش آموزان به سبب آنکه در سن حساسی قرار دارند و میل به مقبولیت و مطرح شدن در آنها بسیار دیده می شود ، توجه به زیبایی به کمک وسایل آرایشی و زیبایی و انجام اعمال جراحی از اولویت های زندگیشان شده است.

وی ادامه داد: برخی دانش آموزان حتی در مواردی با خانواده خود به شدت دچار مشکل می شوند تا به هر قیمتی که شده عمل زیبایی را انجام دهند و این مساله وقتی شدت می گیرد که همسالان آنها کمی نامتناسب بودن اعضای چهره را به همدیگر متذکر می شوند یا یکی از آنها عمل زیبایی انجام می دهد.

این روانشناس افزود: البته برخی خانواده ها در تربیت فرزندشان به حدی دقت داشته اند که فرد عزت نفس بالایی دارد و صرفا توجه به ظاهر را ، تنها عامل مقبولیت در جامعه نمی داند و دیگر ابعاد شخصیتی خود را نیز پرورش می دهد و توجه به ظاهر فقط بخشی از زندگی را تشکیل می دهد.
 
بروز بیمارگونه میل به زیبایی  
عظیمی بیان کرد: انواع شخصیت ها وجود دارد که از جمله  اختلالات روانپزشکی خود زشت پنداری است و بررسی های روانپزشکی نشان می دهد برخی از افراد که به جراحان پلاستیک و پوست  مراجعه می کنند مبتلابان به این نوع اختلال هستند، در واقع  فرد مبتلا برخی ویژگی هایش را  غیر طبیعی یا ناهنجار می دانند در حالی که طبیعی است. 

وی ادامه داد: این ناهنجاری ها شیوع زیادی دارند اما چون دور از اجتماع هستند نمی توان تخمین صحیحی از آن ها داشت.

عظیمی اختلال  وسواس و  اضطراب اجتماعی را نیز از دیگرعوامل تاثیر گذار در انجام اعمال جراحی زیبایی دانست و یادآور شد: افراد با چنین خصوصیاتی نیز انجام اعمال جراحی  زیبایی را بسیار ضروری می دانند هم چنین کسانی که در دوران کودکی یا نوجوانی مورد تحقیر و تمسخر قرار گرفتند ، این عمل را مهم می دانند.

به طور کلی با توجه به مسائل مطرح شده می توان این طور نتیجه گرفت که انجام اعمال جراحی به طور کامل رد نمی شود و حتی در مواردی می توان آن را ضروری دانست چراکه به افزایش اعتماد به نفس فرد کمک می کند اما چنانچه این مساله به صورت افراط گونه ای رواج پیدا کند و در مواردی حتی سلامت فرد را به خطر بیندارد یا در زندگی اجتماعی و روند انجام امور  اختلال ایجاد کند ، مطلوب نیست.

گزارش از آتوسا دولتیاری

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۱۹ ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
خدا بهمون رحم کنه