به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایران تشنه است اما هنوز بسیاری از ساکنان ایران زمین و برخی مسئولان امر به این باور نرسیده اند؛ بسیاری از دشتهای کشور از جمله اصفهان، تهران، رفسنجان، کرج، شهریار، ورامین، قزوین و تبریز به دلیل برداشت بیرویه آب دچار نشست شده و با به یادگار گذاشتن فروچالهها و بلعیدن هر آنچه بر روی آن قرار دارد، آوای مرگ زمین و خاک را سر دادهاند.
آب رسانی به روستاهای استانهایی چون کرمان و خراسان رضوی شروع شده است،آیا با این وضعیت شرایط آبرسانی به شهرها و کلان شهرها نخواهد رسید؟ آیا طرحهای انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس به فلات مرکزی و استانهای اصفهان، کرمان زنگ هشدار نبود آب را به صدا در نیاورده و ما را به باور واقعی از کمبود آب نمیرساند؟
پروفسور پرویز کردوانی پدر کویر شناس ایران در سمیناری خطاب به مدیران حکومتی میگوید: چرا نمیفهمید که دیگر آب نیست؟!! مرتب مرا به کنفرانس دعوت میکنند، اما نمیروم، چون فایدهای ندارد و کار از سمینار و کنفرانس گذشته است، چراکه دشتهای کشور نشست کرده طوریکه سطح آب در جهرم 570 متر، در رفسنجان 450 متر و در شهریار 300 متر پایین رفته است.
اما سخنان پدر علم کویر شناس ایران زمین در جلسه دوم بسیار شدید الحنتر بود، او در این جلسه هشدار داد، تا 5سال آینده در ایران جنگ بین استانها و شهرها بر سر آب علنی خواهد شد.
وی گفت: بحران آب، ایران را خواهد بلعید.
*امروز میدان واقعی جنگ در حوزه آب استاستاد حوزه محیط زیست معتقد است: امروز میدان واقعی جنگ در حوزه آب است، آمریکا، عربستان، یمن و مسائل مربوط به انرژی هستهای شدید نیست، این بحران آب است که واقعاً امنیت ملی ایران را تهدید خواهد کرد، جنگ پراکنده آب در ایران هماکنون به گونه ای آرام شروع شده اما اخبار آن منتشر نمیشود.
کردوانی در ادامه سخنانش میگوید: در حال حاضر این جنگ به صورت پراکنده رخ میدهد اما تا 5 سال آینده شاهد جنگ فراگیر آب در داخل شهرها و بین مناطق و استانها خواهیم بود اما با این وضعیت برخی چشمان خود را به سوی بحران آب بستهاند.
*تنها یک لیوان آب کمتر مصرف کنیمبا استفاده یک لیوان آب کمتر، روزی هفده میلیون لیتر آب ذخیره میشود.
پیشینه تاریخی ایرانیان نشان میدهد که مردم این دیار، فرهنگ مصرف درست آب را میدانند چرا که توانستهاند سه هزار سال با اقلیم خشک و کم آب ایران بسازند و زندگی خود را بگذرانند.
اما در حال حاضر، میانگین مصرف آب توسط کاربران خانگی در ایران 2 برابر میانگین جهانی است که این در اصل یک فاجعه است و کارشناسان معتقدند که فقط با انجام 25 درصد صرفهجویی در مصرف آب به راحتی میتوانیم از این بحران عبور کنیم، پس امروز و فردا نکرده و از همین امروز به صرفهجویی در مصرف حتی یک قطره آب جامه عمل بپوشانیم.
*هشدار نبود آب را جدی بگیریممیانگین بارش جهانی هر سال 800 میلیمتر و در ایران در حالت نرمال 250 میلیمتر است این در حالی است که سرعت تبخیر آب د رایران 4 برابر دنیاست و حالا که جنگ آب آرام درکشور ما با طرحهای انتقال آب، جیرهبندی آب و آبرسانی از طریق تانکر شروع شده، باید هشدار نبود آب را جدی بگیریم.
زمان شستن ظرف، لباس، اتومبیل، استحمام، مسواک زدن، وضو گرفتن به ارزش واقعی آب فکر کنیم تا کشورمان را با صرفهجویی در مصرف آب نجات دهیم چراکه آب مایه حیات است.
انتهای پیام/