به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، بهاره بزرگمهر افزود: هدف از تهیه طرح جامع بررسی و برنامه ریزی برای تأمین نیازهای استقرار جمعیت و ایفای نقش و مأموریتهایی است که هر سکونتگاهی در قالب نظام سلسله مراتبی اسکان جمعیت دارد.
وی با انتقاد از شبهاتی که درباره شورای عالی شهرسازی و معماری مطرح شده، گفت: تمام سهلانگاریهای صورت گرفته در سالیان گذشته، در 2 سال اخیر و توسط شورای عالی شهرسازی و معماری و استانداری خراسان رضوی مرتفع شده است.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: حساسیتهای شورای عالی شهرسازی و معماری و استان بود که موجب پاسخ به دغدغه حفظ باغها و فضای سبز شهر شد و فرصت تجدید نظر در بافت پیرامون حرم را فراهم آورد که پیامدهای مثبت آن برای تمام شهروندان و زائران مشهدالرضا(ع) مشهود است و در آینده ملموستر نیز خواهد شد.
بزرگمهر گفت: در سال 1385 با تشکیل نهاد مطالعات و برنامهریزی توسعه و عمران شهر مشهد، در توافقنامهای پیگیری تهیه طرح جامع مشهد به این نهاد واگذار شد.
وی افزود: به طور همزمان با تشکیل نهاد فوق الذکر و در راستای تهیه طرح ناحیهای به عنوان مرحله اول و طرح مجموعه شهری به عنوان مرحله دوم با مهندسان مشاور عقد قرارداد شد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: نهاد مطالعات مجموعهای میان بخشی متشکل از شهرداری مشهد و وزارت راه و شهرسازی است که بر اساس توافق صورت گرفته در همان سال به منظور تهیه طرح های تفصیلی و جامع شهر مشهد تشکیل شد.
وی تصریح کرد: تلاشهای بسیاری برای تهیه و بررسی طرح جامع توسط نهاد و کارشناسان مراجع مختلف مربوطه از جمله راه و شهرسازی انجام شد و در سالهای 89-88 طرح مذکور طی مراحلی به تأیید کارگروه شهرسازی و معماری استان به عنوان اولین مرجع تصویب طرح جامع شهرها رسید.
بزرگمهر افزود: از سال 1389 تا 1392 این طرح به دلیل تداخل حریم و محدوده مشهد با مرز شهرستان طرقبه شاندیز بلاتکلیف ماند و به همین دلیل چندین بار از دستور کار شورای برنامه ریزی استان خارج شد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: بررسی و تحویلگیری طرح جامع که با صرف انرژی و وقت فراوان صورت گرفته بود، دارای مستن سازی مدارک نبود.
بزرگمهر ادامه داد: بسیاری از مسائل در قالب گزارش های تصویری ارائه شده و مورد بررسی نیز قرار گرفته بود و حتی همان زمان اصلاحاتی بر روی آن صورت گرفت.
وی تاکید کرد: با وجود این، اصلاحات انجام شده مستندسازی نشده بود و بنابر این مدارکی از مطالعات پایه اصلاح شده و فرایند اصلاحات به صورت مدون وجود نداشت.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: با شروع به کار ترکیب جدید شورای عالی شهرسازی و معماری و نیز با همت و توجه استانداری خراسان رضوی و معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم، موضوع طرح جامع مشهد در شورای برنامهریزی و توسعه استان با حضور تمامی مسؤولان مربوطه مطرح و تأیید شد.
وی افزود: در این شورا فرصتی دو ماهه برای ارسال مدارک طرح مذکور به تهران به منظور طرح در شورای عالی شهرسازی و معماری تعیین شد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: اداره شهرسازی و معماری این اداره کل، بعد از مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان در اردیبهشت 93، به عنوان دبیرخانه کارگروه و نماینده شورای عالی در استان برای جمع آوری مدارک مصوب طرح جامع شروع به فعالیت کرد.
وی ادامه داد: از آنجا که نیروهای مشاور تهیه کننده دچار ریزش شده بودند جمعآوری مدارک توسط مشاور به اتفاق تیمی متشکل از نمایندگان استانداری، نهاد مطالعات، شهرداری مشهد و اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی آغاز شد که طی آن سندهای ضوابط و مقررات، کاربری و حریم و محدوده ارسال شد.
بزرگمهر اظهار کرد: مسائل و مشکلات اصلی شهر و طرح جامع در 6 ماه متوالی، از تیرماه 93 تا دیماه همان سال در چندین جلسه کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری و 6 جلسه این شورا با حضور نمایندگان شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این بررسیها، شورای عالی بخشهایی از طرح را تصویب و قسمتهایی را نیازمند اصلاح دانست و مابقی را نیز مستلزم تکمیل دانست.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: نتایج عنوان شده از سوی مشاور طرح جامع برای محدوده مرکز شهر کفایت نمی کرد و نیز نقدهای جدی بر طرح تفصیلی وارد بود.
وی افزود: وزارت راه و شهرسازی نسبت به اخذ مشاور برای تهیه طرح تجدیدنظر در این محدوده اقدام کرد که البته این اقدام با حمایت مدیران شهری و اکثریت نخبگان عرصه شهرسازی و معماری و میراث فرهنگی و جامعه شناسان روبهرو شد.
بزرگمهر خاطرنشان کرد: به محض ابلاغ مصوبات شورای عالی در مورد طرح جامع، مکاتبات و اقدامات برای تحویلگیری مدارک توسط اداره کل راه و شهرسازی آغاز شد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی تصریح کرد: با این حال به دلایلی که ریزش شدید نیروی کارشناسی مشاور و نبود مستندسازی در طول مدت تهیه طرح از سال 1385 تا 1392 از جمله آنها بود، مدارک به موقع و کامل توسط مشاور ارائه نشد.
بزرگمهر افزود: به دلیل نارساییها در ارائه به موقع و کامل مدارک توسط مشاور بعد از اخطارهای مکرر و پیگیریهای متعدد، ناگزیر ادامه همکاری با مشاور میسر نشد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: سپس مقرر شد تیمی متشکل از کارشناسان استانی با استناد به مصادیق مندرج در صورت جلسات و موارد اعلام شده، اصلاحات مدارک بخش هایی را که به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده بود، انجام دهد.
وی افزود: کمیته مذکور از هفتم اسفند 94 آغاز به کار کرد که البته در این زمینه کارشناسان و متخصصان کلیه نهادها اعم از استانداری، شهرداری، نهاد مطالعات، نمایندگان مهندسان مشاور تهیهکننده طرحهای تفصیلی همکاری بسیار ارزنده، مؤثر و قابل توجهی داشتند.
بزرگمهر خاطرنشان کرد: اگرچه جمعآوری و اصلاح یک طرح که از فرآیند تهیه آن به طور منظم مستندسازی صورت نگرفته، امری بسیار دشوار و زمانبر است اما کمیته فوق برای خروج از شرایطی که به طرح اعمال شده بود، تشکیل شد و با اطلاع از مشکلات آن وارد این عرصه شد.
وی گفت: اکنون، مدارک طرح جامع جمعآوری و برابر مصوبات اصلاح و جهت ابلاغ ارسال شده است و از چند روز آینده ابلاغ خواهد شد
انتهای پیام/