سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

المانیتور: بی‌اعتمادی ایران به روسیه درباره سوریه، اتحاد دو کشور را به کدام سمت می‌برد؟

به نوشته المانیتور، اهداف روسیه و ایران در سوریه و بهایی که برای آن می‌پردازند بسیار متفاوت است.


به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی نوشت: 10 ژوئیه (21 خرداد) تهران میزبان وزرای دفاع روسیه و سوریه بود. هدف از این دیدار رایزنی در خصوص مسئله مبارزه با تروریسم اعلام شد. این بار بر خلاف دیدارهای گذشته، ایران بود که محورهای سیاسی این جلسه را تعیین کرد. سه طرف در این دیدار تأکید کردند تا زمان ریشه‌کنی تروریسم به عملیات نظامی به خصوص در سوریه ادامه خواهند داد.

«حسین دهقان،» وزیر دفاع ایران، از تمایل تهران برای تداوم کمک نظامی به سوریه خبر داد. او همچنین نسبت به احتمال دسترسی گروه تروریستی داعش به سلاح‌های اتمی ابراز نگرانی کرد.

بنابر این گزارش، دهقان در خصوص توافق ترک مخاصمه در سوریه گفت: «آتش‌بسی مطمئن که منتهی به افزایش توان تروریست‌ها نشود، همان چیزی است که خواستار آن هستیم.» او این سخنان را در اشاره به حمله 7 مه (18 اردیبهشت) ائتلاف معارضان مسلح سوری موسوم به «جیش‌الفتح» به منطقه «خان طومان» و در نتیجه آن کشته‌شدن 13 نظامی ایرانی و اسارت چندین نفر بیان کرد.

به ادعای این گزارش، بر اثر این حمله همچنین به نیروهای ویژه ایران صدمات شدیدی وارد شد. حادثه مذکور را می‌توان بزرگترین حمله به نیروهای ایرانی در سوریه به شمار آورد.

در ادامه این گزارش ادعا شده است: از آن زمان بسیاری از کارشناسان سپاه پاسداران ایران که پیش از آن از حضور نظامی روسیه در سوریه استقبال کرده بودند، نگرانی‌هایی را در خصوص اهداف مسکو از جنگ در کنار نیروهای ایرانی، لبنانی و سوری مطرح کردند. این کارشناسان معتقدند دلیل ندارد که روسیه تنها برای کمک به ایران در رسیدن به اهدافش، خود را به زحمت بیاندازد و به احتمال زیاد مسکو در سوریه به صورت پنهانی مقاصد خود را دنبال می‌کند.

به ادعای نگارنده این گزارش، رسانه‌های ایران نیز به یکباره تغییر جهت دادند و فضای سکوت و تردید در خصوص حضور روسیه در سوریه بر آن‌ها حاکم شد. علاوه بر این مسئله خطوط زمینی ارسال سلاح برای عراق و لبنان از طرف ایران که در واقع مهمترین هدف استراتژیک تهران از حضور در سوریه به شمار می‌رود به طور تقریبی مسدود شده است.

در ادامه نیز ادعا شده است: از سال 2011 بدون در نظر گرفتن هزینه‌های سیاسی و انسانی، تهران حدود 9 تا 15  میلیارد دلار برای رسیدن به این هدف خرج کرده است. در دو ماه گذشته چند تحول سیاسی و میدانی ایران را نسبت به شریک استراتژیک خود بدبین‌تر کرده است. یکی از این تحولات، توافقی مخفی است که بنابر گزارش‌ها میان روسیه و آمریکا درباره معارضان سوری انجام شده است. بنابر همین توافق، روسیه با آتش‌بس، بدون مشورت با ایران موافقت کرده است. علاوه بر این، مسکو موافقت کرده است به طور موقت حملات هوایی خود را علیه جبهه‌النصره  متوقف کند.

به ادعای این گزارش، در دیدار وزرای دفاع سه کشور ایران قصد داشت به شرکای خود بفهماند همچنان اصلی‌ترین بازیگر جنگ سوریه است و به خاطر اسد یا پوتین از مواضع خود کوتاه نخواهد آمد.

نکته قابل توجه دیگر این است که هماهنگی میان تهران و دمشق در مقایسه با مسکو و دمشق بسیار بیشتر شده است. دلیل این مسئله تردید مشابهی است که در اسد درباره اهداف روسیه ایجاد شده است. رئیس‌جمهور سوریه در پیامی به همتای روس خود تأکید کرد: ما به چیزی کمتر از پیروزی کامل در حلب رضایت نمی‌دهیم.

مسکو می‌داند که بدون همکاری با تهران و دمشق نمی‌تواند بازی را در سوریه به اتمام برساند. به همین خاطر نیز وزیر دفاع این کشور به تهران برای شرکت در این جلسه سفر کرد. بنابر اعلام یک منبع ایرانی که تمایلی به فاش شدن نامش نداشت، «سرگئی شویگو،» وزیر دفاع روسیه، در سفر به تهران نسبت به حادثه خان طومان و بی‌اطلاعی تهران از آتش‌بس حلب ابراز تأسف کرد. او همچنین تأکید کرد روسیه متعهد به همکاری با ایران در تمام زمینه‌های سیاسی و نظامی است.

به ادعای المانیتور، گرچه اعلام تعهد اخیر روسیه در شرایط کنونی تهران را به اهداف نظامی خود نزدیک می‌کند، این مسئله نمی‌تواند اختلافات مسکو و تهران در خصوص سوریه را در بازه زمانی طولانی حل کند. تفاوت میزان بهایی که هر یک از دو طرف باید در سوریه بپردازد بیشتر از آن است که منتهی به توافقی طولانی میان آن‌ها شود. بزرگترین هدف روسیه از مداخله نظامی در سوریه، حفظ دولتی وابسته به خود برای دسترسی به شهرهای بندری سوریه در شرق مدیترانه است. از طرف دیگر ایران به سوریه و مناطق جنوبی این کشور نیاز دارد تا از حزب‌الله لبنان حمایت کند.  طبیعی است در صورتی که روسیه به اهدافش در سوریه دست یابد، دیگر به دنبال حفظ شرایط کنونی نباشد.

در پایان این گزارش ادعا شده است: بنابراین ایران چاره‌ای ندارد جز این که به همکاری کوتاه مدت با روسیه ادامه دهد. اما در بازه طولانی تهران باید یا با تمام قوا وارد جنگ سوریه شود یا از اهدافش تا اندازه‌ای کوتاه بیاید. در حال حاضر انتخاب میان این دو گزینه به مبحث داغی میان مقامات ایران تبدیل شده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر روسیه مکار و فرصت طلب جانی که خود باعث بسیاری از درگیری ها در مناطق مختلف جهان است ولی خودش را به موش مردگی زده است
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۵
تازه فهمیدید روسیه نامرده امریکا از هر نظر بهتر از اونه
ناشناس
۲۲:۳۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
روسیه بارها وبارها ثابت کرد که درموقعیتهای مختلف به ایران ضربه بزند ونمونه های ان رادر جنگ سوریه دیدیم حداقل کاری که میتوانست انجام دهد اینکه ازطریق ماهواره های پیشرفته خود محل دقیق تکفیریهارا بدهد اما افسوس و.......
ناشناس
۱۸:۲۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
در حال حاضر 60,70درصد خاک سوریه تحت تصرف تروریست ها و متحدانشه,زمانی که روسیه به کمک سوریه اومد هم همین مقدار تحت اشغال تروریست ها بود حالا سوال ؟اینکه روسیه طی این مدت چه کار کرده حالاهم که شانه خالی کرده ارتش از سوریه خارج کرده هی بحث اتش بس پیش میکشه یعنی چی تاکی اتش بس پس تکلیف این چند هزار تروریستی که هر روز با قدرت گرفتن تصرف مناطق بیشتر پیش میرن چی میشه ؟؟!
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
خواب دیدی؟!!!
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
روسیه سیاستش خیلی کثیفه از کشورهایی مثل ایران استفاده میکنه تا از آمریکا باج بگیره بعد مثل تفاله ایران رو ميندازه بیرون تو جنگ سوریه هم اگر شرکت کرد وبا ایران همکاری فقط وفقط برای باج گرفتن از آمریکا وامتیاز گرفتن بود که به هدفش رسید نه اینکه عاشق چشم ابروی ایران باشه
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
امان از خیال بافی.... فریب نخورید اینها(دشمن) می خواهند شما را فریب دهند....
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
برای درک بهتر موضوع بایستی سابقه پایگاه اینترنتی المانیتور و اینکه وابستی این پایگاه اینترنتی به کدام کشور است مورد تحقیق قرار گیرد تا با درک سابقه پایگاه اینترنتی مذکور و همچنین صحت و صقم مطالق گزارش شده این سایت مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
روسیه هم یکی مثل آمریکا از آن نترس که های هوی دارد ازآن بترس که سر به توی دارد قرارداد ترکمانچای هنوز فراپوش نشده است
ناشناس
۱۴:۴۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر روسیه
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
وایییییییییییییییییییییییییییی.... بر روزی که جای شیطان بزرگ را با دوست و متحد اشتباه گرفته شود....
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
روزی میاد که روسیه از پشت خنجر میزنه
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
اين ها به دنبال از بين بردن اتّحاد و روابط قوى ايران و روسيه هستند
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
روسیه قبل از ایران متحد استراتزیک و قدیمی سوریه است ، این اتحاد از زمان مرحوم حافظ اسد بین دو کشور وجود داشته و حمایت اولت سوریه از مقاومت در سال های اخیر ، ایران را هم به حمایت متقابل جلب کرده است بنا براین هرکدام از دو کشور ایران و روسیه کارخودشان را می کنند و البته هماهنگی در حمایت از یک دولت مستقل درمنطقه نتیجه کار را بهتر خواهد کرد .
اما مقوله بی اعتمادی همواره از حکومت صهیونیستی آمریکا و استکبار غرب در جریان های سیاسی منطقه وجود داشته و دارد !!!!!!!
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
آفرین....
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
اینکه باید ایران با تمام قوا و در مدت کوتاه جنگ را به نفع سوریه پایان ببرد حرف درستی است چرا چون هرچه این جنگ طولانی شود امریکا و دیگر متحدانش ترفندهای جدیدی را بکار خواهند بست و این یعنی افزایش هزینه جنگ و بلحاظ روحی ایجاد مشکل خواهد کردبرای مردم سوریه و نیروهای مقاومت
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
این احمق فکر کرده رابطه ایران و روسیه مثل رابطه امریکا و عربستان میمونه.
علت توقف نبرد حلب فقط رقه می باشد چون اگر رقه به دست نیروهای دموکراتیک و امریکا اشغال بشه آزاد سازیش غیر ممکن می شه.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
اين كشورها و خبرگزاريهاى عربى عشقشون اينه كه رابطه ايران و روسيه به هم بخوره. كلا از هر چى باعث ضعيفتر شدن ايران بشه خوشحال ميشن.