در گفتگوی باشگاه خبرنگاران با نماینده دانشجویان افغانستانی تشریح شد
محمدباقر غلامپور نماینده دانشجویان افغانستانی در ایران و روزنامهنگار در گفتگو با خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پیرامون معضلات اقامتی که دانشجویان جدید الورود افغانستانی با آن روبرو هستند، اظهارداشت: دانشجویان افغانستانی ساليانه سال است که با مشکلات اقامتی در ایران مواجهند که بیشتر این مسائل از سوی خود دولت افغانستان بوجود میآید.
وی اضافه کرد: در سالهای 90 و 91 نیز سفارت افغانستان دانشجویان را مجبور کرده بود برای دریافت پاسپورت، تذکره (شناسنامه) افغانستانی داشته باشند و این در حالی بود که اکثریت دانشجویان افغانستانی در ایران، از نسل دوم و سوم مهاجرت بودند و تا آن زمان حتی افغانستان را از نزدیک هم ندیده بودند! که این مسأله با پیگیری برخی اشخاص مرتفع شد و دانشجویان برای دریافت پاسپورت دیگر نیازی به شناسنامه افغانستانی نداشتند.
این دانشجوی افغانستانی با بیان اینکه اخیراً نیز مشکل اقامتی دیگری برای دانشجویان افغانستانی جدید الورود در ایران به نام پاسپورت الکترونیکی ایجاد شده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ویزای اقامتی را به دلایل امنیتی فقط به پاسپورتهای الکترونیکی اختصاص میدهد و دانشجویان افغانستانی به دلیل نبود زیرساختهای کافی برای صدور پاسپورتهای الکترونیکی در سفارت، اجبارا باید به کابل مسافرت کنند.
نماینده دانشجویان افغانستانی در ایران با بیان اینکه دانشجویان برای دریافت پاسپورت الکترونیکی در کابل باید حدود یک ماه در صف دریافت پاسپورت باشند، گفت: پس از آن نیز باید کپی پاسپورت را برای آشنايانشان در ایران بفرستند تا پیگیر دریافت ویزا از ارگانهای مربوط به ویزا دهی شوند.
غلامپور با اشاره به اینکه این پروسه حداقل دو تا سه ماه زمان میبرد، بیان داشت: این در حالی است که این مدت زمان نسبتاً طولانی، خود مسائل مالی، زمانی و امنیتی برای دانشجو ایجاد میکند.
وی کم کاری دولت افغانستان در ایجاد این مشکل را کاملا مشهود دانست و گفت: چنین مسائلی در حالی رخ میدهد که جمهوری اسلامی ایران همه ساله از دولت افغانستان خواسته که پروسه صدور پاسپورتهای الکترونیکی اتباع را در ایران پیگیری کند، اما متاسفانه به دلیل نبود زیرساختها این مسئله از سوی دولت افغانستان پشت گوش انداخته شده است.
نماینده دانشجویان افغانستانی در ایران تاکید کرد: هرچند سفارت کبری افغانستان در تهران تلاشهای بسیاری در راستای حل مشکلات اقامتی دانشجویان انجام داده است، ولی اختیارات سفارت نیز در حدی نیست که بتواند تمامی این مسائل را حل و فصل کند.
غلامپور اضافه کرد: در جلسه اخیری که بنده و نمایندگانی از دانشجویان افغانستانی سراسر ایران با همین موضوع با جناب محمدنور سفیر افغانستان در تهران داشتیم، جناب سفیر عنوان کردند که با رایزنیهای اخيرشان توانستهاند مقامهای ایرانی را مجاب کنند که دانشجویان آقا نیز مانند دانشجویان خانم جهت دریافت ویزا به جزیره کیش مراجعه کنند و دیگر نیازی به خروج از کشور نداشته باشند.
به گفته نماینده دانشجویان افغانستانی در ایران، سفیر افغانستان در تهران این مطلب را به دانشجویان گفته که صدور پاسپورت الکترونیکی در حال حاضر توسط یک شرکت بین المللی در کابل و به صورت آزمایشی در دست انجام است و زیر ساختهای این کار تنها در کابل فراهم شده است. وی همچنین به دانشجویان گفته است که دولت افغانستان از سایر دولتها خواسته تا در حال حاضر پاسپورتهای سابق (دستنویس) را معتبر بدانند و به همین پاسپورتها ویزا بدهند و طبق گفتههای سفیر تنها دولت ایران با این درخواست موافقت نکرده است.
نماینده دانشجویان افغانستانی در ایران خاطرنشان کرد: امیدوارم وزارتخارجه ایران و سفارت افغانستان در تهران چارهای برای این مشکل دانشجویان بیندیشند و آنان و خانوادههایشان را از نگرانی و سر درگمی نجات دهند.
انتهای پیام/
پاسپورت هایی که در شهرهای مختلف ایران بصورت دستی ویزای ان برای دانشجویان صادر میشه اعتبار دارد یا خیر؟
واگر این پاسپورت ها اعتبار داره تا چه زمانی میتوان از ان استفاده کرد؟