سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشنال پست: روابط ایران و کانادا در خطر فروپاشی

حکم دادگاه انتاریو می تواند کوشش ها برای بهبود روابط ایران و کانادا را در معرض خطر قرار دهد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت نشنال پست در گزارشی نوشت: حکم دادگاه صادر شده در انتاریو که ایران را به دلیل اقدامات تروریستی از سوی گروه های تحت حمایت این کشور مسئول می داند، می تواند تلاش نخست وزیر کانادا برای بهبود روابط با این کشور را به خطر بیاندازد.

ایران درخصوص این حکم با نارضایتی بسیاری عکس العمل نشان داده است و ادامه روابط را به لغو حکم دادگاه مشروط کرده است. هرچند لغو این حکم از سوی اتاوا بعید به نظر می رسد.

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در این خصوص اظهار کرد: "این اقدام دولت کانادا در تضاد با ادعاهای عادی سازی روابط میان دو کشور و جبران سیاست های افراطی دولت پیشین کانادا است."

وی در ادامه حکم دادگاه عالی انتاریو را یک "حکم سیاسی" و گام جدیدی در ادامه سیاست های دولت تندرو پیشین کانادا خواند.

انصاری در ادامه اظهاراتش افزود: "هرگونه عادی سازی روابط میان دو کشور نیازمند بازنگری اساسی سیاست های تند و اشتباه دولت پیشین کانادا است. از جمله نقض مصونیت قضایی ایران."

این سرزنش ها پس از آن اعلام شده که وزیر خارجه کانادا از برگزاری جلسات رسمی دولت این کشور برای بهبود روابط با ایران پرده برداشت. روابط سیاسی ایران و کانادا چهار سال پیش از سوی "استیون هارپر،" نخست وزیر وقت کانادا، متوقف شد.

در آن زمان دولت محافظه کار اتاوا نگرانی های خود را در خصوص امنیت سفارت کانادا در تهران و همچنین فهرستی از نارضایتی های خود را به عنوان دلیل قطع روابط اعلام کرده بود. سه چهارم جمعیت کانادا نیز از تصمیم قطع روابط با ایران حمایت کردند.

پنجشنبه گذشته، یک قاضی کانادایی حکم دادگاه را تایید کرد و میلیون ها دلار از سرمایه های غیر دیپلماتیک ایران در تورنتو و اتاوا را به افراد شاکی از این کشور اعطا کرد. دولت کانادا ناچار شد به منظور حفظ سرمایه های دیپلماتیک ایران در روند دادگاه دخالت کند. 

با این حال اقدام دادگاه کانادایی و همچنین بی میلی استفان دیون، وزیر خارجه کانادا، به حذف ایران از فهرست کشورهای حامی تروریسم، باعث نارضایتی تهران شده است.

ایران در رسانه های خود اعلام کرده است کانادا با ادعای مبارزه با حمایت از تروریسم، بهانه ای برای تصرف اموال این کشور ایجاد کرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
بايد دقت كنيد كه سياستهاي كانادا كاملا در سايه سياستهاي آمريكا حركت ميكند. كانادا كشور كم جمعيتي است كه تنها مرز مشتركش با آمريكاست و ناگزير است از سياستهاي كلان آمريكا تبعيت نمايد. البته كانادا براي ايران از اين جهت اهميت دارد كه دروازه دسترسي به آمريكاي شمالي است. آمريكاي شمالي از نظر تكنولوژي و آموزشي پيشرفته است و عادي سازي روابط با كانادا ميتواند مفيد باشد. همجنين كانادا داراي جمعيت قابل توجهي از ايرانيهاست كه ميتوانند براي ايران يك نقطه قوت باشند.
ناشناس
۱۵:۱۷ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
مگه روابطمون کی خوب بود که الان میخواد فروپاشی کنه؟؟؟
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
کشورهای اروپایی و امریکایی که دائم دم از دموکراسی میزنند بدتر از دزد عمل میکنند گرگ از اینکه با این کشورهای اروپایی و امریکایی مقایسه بشه خجالت میکشه/
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
کانادا هم مث آمریکا ، یک پایگاه صهیونیسی است ، از این جماعت نباید امید خیر داشت ، همواره باید آمادگی اقدام متقابل با آنها را حفظ کرد .
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
ای خدا تا کی قراره که کشورهای دیگه پول مردم ابران رو به بهانه های مختلف بگیرن و بخورن یه آبم روش اونوقت دولت مردای ما فقط سکوت اختیار کنن؟ هنوز یه ماه هم از دزدی آمرکائیها نمیگذره که حالا نوبت کانادا شده. آخه چرا هیچ کس هیچ کاری نمیکنه؟هیچ حرفی نمیزنه؟تنگه هرمز رو ببندید تا این پدر سوخته ها بفهمن یه من ماست چقدر کره داره.بابا به خدا ما که با جان پای حمایت ازین نظام و انقلاب ایستادیم.پس دولت مردا محکم باید به پشتوانه این مردم از منافع مردم دفاع کنند.
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
برن به جهنم رابطه باشیطان = اتش جهنم هم در این دنیا هم در ان دنیا
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
یک ریال اگر از پول ایران رو بردارن نباید اجازه بازگشایی سفارت به آنها داد.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
گور بابای کانادا
اینا همشون سگ توله های رژیم غاصب صهیونیستی هستن.
ایران اسلامی نیازی به روابط با اینا نداره.
طبق فرمایشات امام خامنه ای ایران بیشتر به دنبال روابط با بلوک شرق (هند، چین ، فدراسیون روسیه)باشد.