به گزارش خبرنگار
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رهبر معظم انقلاب عصر روز گذشته در دیدار با کارگزارن نظام، بیانات بسیار مهمی ایراد فرمودند که در بخشی از این بیانات خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کردند:
توقعات طرف مقابل را در زمینه «الیاف کربنِ دارای کاربرد در ساخت سانتریفیوژها» و در خصوص «اندازهگیری ۳۰۰ کیلو مواد هستهای» مطلقاً قبول نکنید و زیر بار آنها نروید.الياف كربن، ماده ای با خواص منحصر به فرد (نظير استحكام ويژه و مدول ويژه بسيار بالا) هستند كه مانند تقويت كننده ای در انواع كامپوزيت ها درصنايع مختلف به خصوص صنايع هوا فضايي و نظامي مورد استفاده قرار مي گيرند.
الیاف کربن با توجه به خواص فوق العاده مکانیکی،حرارتی و الکتریکی از کاربردهای متنوعی برخوردار است. کامپوزیت های ساخته شده از این الیاف در صنایع هوایی در بدنه هواپیماها و پهپادها به کار می رود. هم چنین در صنایع عمرانی برای تقویت بتن و بناهای ساخته شده مانند ستون ها،پل ها ،تونل ها و اجزای ساختمان،صنایع خودروسازی و حمل و نقل و تولید مخازن CNG ،سیستم انتقال قدرت و قطعات بدنه،صنایع پزشکی و مهندسی پزشکی برای ساخت اعضای مصنوعی،پروتز های داخل بدن،آتل های فوق سبک و صنایع انرژی چون ساخت پره های توربین بادی،مخازن و تجهیزات استخراج نفت در دریا، ملزومات پیل سوختی کاربرد دارد.
یک کارشناس مهندسی مواد با کاربردهای ویژه در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اشاره به پیشتازی کشورمان در تولید الیاف کربنی گفت: این مواد می توانند استحکام بسیار بالایی پیدا کنند (تا 10 برابر فولاد) و البته وزن بسیاری کمی دارند. الیاف کربنی حتی از قطعات مشابه آلمینیومی سبک تر هستند که این امر می توانند کاربرد این مواد را در طیف وسیعی از صنایع گسترش دهد.
این کارشناس ادامه داد: در تولید سانتریفیوژها همواره سعی بر سبک سازی و مقاوم تر شدن سازه ها وجود دارد و نسل های مختلف سانتریفیوژ نیز بر اساس بهینه سازی ها در میزان غنی سازی و مقاومت آنها طبقه بندی می شوند. سانتریفیوژ به عنوان وسیله ایی که تحت نیروهای گریز از مرکز و همچنین تاثیرات دمایی قرار می گیرد نیازمند بکارگیری موادی با ساختار بهینه برای بهبود شرایط است. الیاف کربنی می توانند مقاومت بسیار بالایی در برابر پیچش ها، سایش ها و خمش های ناشی از نیروهای میدانی داشته باشند که این موضوع یکی از مهمترین مولفه ها در تولید قطعات حساس بویژه تجهیزات هسته ایی است. این مواد بسته به تعداد لایه های در هم تنیده مقاومت های متفاوتی دارند اما عموما به علت محدود بودن کشورهای دارنده ساخت این فناوری، قیمت بسیار بالایی دارند اگر چه به علت کاربردهای مختلف، جزو مواد ممنوعه برای فروش به کشورمان بوده و هستند.
این کارشناس تاکید کرد: فرمولاسيون پيشرفته این مواد شامل فيبريل هاي كربن وبلوك های كربنی جهت دار به صورت شعاعي ضمن سبكي موجب حذف مقاومت غلطشي مي شود. المان هاي تعليق ساخته شده از الياف كربن باعث کمینه شدن بارهاي الكترواستاتيك وافزايش امنيت دستگاه ها می شموند.
لازم به ذکر است هم اكنون آمريكا نزديك به 60درصد توليد جهاني الياف كربن را به مصرف مي رساند و اين در حالي است كه ژاپن تلاش ميكند به ميزان مصرفي برابر با50 درصد توليدات جهاني اين محصول دست يابد.
ایران با دست یابی به دانش فنی و بومی سازی تولید الیاف کربن ، به عنوان یازدهمین کشور دنیا و اولین در غرب آسیا در دست یابی به این دانش معرفی شده است.
گفتنی است کارخانه تولید الیاف کربن T-300 با ظرفیت 150 تن در سال اسفند ماه سال 93 با حضور سردار دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
بدترین امکانات در دانشگاه ها برای رشته مواد و متالورژیه
به عنوان مثال در دانشگاه شریف کارگاه ریخته گری و انجماد را تخریب کردن تا فضای سبز درست کنند !!!
دقیقا حرف واقعیت رو زدی من خودم دانشجوی کارشناسی ارشد یکی از دانشگاههای دولتی هستم
الان 6 ماه هست دارم در به در میزنم برای یه پروژه مفید برای کشور که مرتبط با صنعت بشه
هرجا رفتم به در بسته خوردم هر کدوم به یه بهونه ای
ان شا الله
علم اگردرستاره ثریا باشدمردانی ازقوم فارس برآن دست پیدا میکنند / قال امام خامنه ای سمعا وطاعتا ازشما بیک اشاره از ملت ایران بسر دویدن