سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیمه دغدغه کشاورزان را رفع نمی‌کند

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی گفت: بیمه محصولات کشاورزی دغدغه کشاورزان را رفع نمی کند.

به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛در سال های اخیر تراز تجاری بخش شیلات مثبت بوده، به طوریکه توانسته سود خوبی را برای سرمایه گذاران ایجاد کند.

گفتنی است که توسعه آبزی پروری و صادرات مداوم این بخش نیازمند برنامه ریزی‌های مدون و کوتاه کردن دست دلالان است که متاسفانه در این میان تولیدکنندگان بخش ماهیان سردآبی و قزل آلا به سبب نبود حمایت‌های لازم از تولید دلسرد شدند که در نهایت این امر روند نزولی رتبه تولید را به همراه داشت.

حال برای اطلاع از وضعیت تولید ماهیان سردآبی به سراغ مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی رفتیم.

آرش نبی زاده مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی در گفتگو با خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به صادرات قزل آلا به روسیه اظهار داشت: با توجه به آنکه شرکت‌ها در راستای صادرات به روسیه تلاش فراوانی داشتند اما هنوز به نتیجه نرسیده اند.

وی افزود: با سازمان دامپزشکی جلسات متعددی داشتیم چرا که محصول آماده برای صادرات وجود دارد اما به سبب عدم دریافت کدES و IR این امر محقق نشده است.

نبی زاده با اشاره به اینکه به سازمان دامپزشکی پیشنهادات مختلفی ارائه کردیم اظهار داشت:یکی از پیشنهادات این بود که اتحادیه خود مسئولیت را برعهده بگیرد و یا از دامپزشکان کشور مبدا درخواست کنیم تا ناظر بر تولید باشد.

 پیش بینی تولید 150 هزارتنی قزل آلا

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه امکان صادرات 40 الی 50 هزار تن قزل آلا به روسیه وجود دارد، گفت: ایران در آبزی‌پروی پتانسیل‌های بالایی دارد به طوریکه اگر قیمت صادراتی به روسیه مناسب باشد امکان صادرات 50 هزار تن قزل آلا به روسیه وجود دارد.

وی ادامه داد: سازمان شیلات و دامپزشکی باید بخشی از اختیارات را به اتحادیه واگذار کنند تا تعادل در بازار داخلی و خارجی فراهم شود چرا که در غیر اینصورت به سبب خرید غیر واقعی مصرف کنندگان داخلی تنش در بازار ایجاد می شود.

نبی زاده با اشاره به تولید قزل آلا افزود: با توجه به شرایط مساعد و عرضه با قیمت مناسب پیش بینی می شود که تولید قزل آلا در سال جاری به 150 هزار تن برسد و این درحالیست که سال گذشته تنها 85 هزار تن قزل آلا در کشور تولید شد.

وی در ادامه یادآورشد: بحث بیماری ها در مزارع ، نگرانی‌های برای تولید کنندگان به همراه داشته به طوریکه آنها از تولید دلسرد شدند حال با این وجود اگر این مشکل مرتفع شود، دلیلی برای عدم تولید وجود ندارد.

 مزارع غیر مجاز در رقابت ناسالم با تولیدکنندگان مجاز

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به بیماری ماهیان قزل آلا در سال گذشته بیان داشت: سال گذشته در مقایسه با سال 92 و 93 معدوم سازی و تلفات در مزارع به سبب کاهش بیماری به نسبت کمتر بوده اما هنوز هم این مشکل به طور کامل حل نشده است و در این راستا لازم است که اتحادیه ها  وظیفه سازمان دامپزشکی و شیلات را به عهده بگیرد چرا که در برخی موارد با مشکلاتی برخورد می کنیم که این دو همدیگر را مقصر می دانند.

نبی زاده ادامه داد: در واقع زمانیکه تولیدکنندگان در مزارع پرورش با بیماری روبرو می شوند بایستی سازمان دامپزشکی و شیلات مستقیم عمل کنند اما به سبب آنکه قوانین خاص خود را دارند به طوریکه یکی طرفدار تولید و دیگری طرفدار سلامت است .از این رو لازم است ضلع سوم که اتحادیه ها هستند وارد عمل شوند و بر تولید و کیفیت نظارت داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه حاضر به تضمین کیفیت ماهی داخلی و خارجی است، بیان کرد: اجرای نظارت بر کیفیت و تولید تنها با واگذاری اختیارات به این بخش عملی خواهد شد تا در این راستا اتحادیه بتواند با مزارع غیر مجاز که با قیمت بسیار پایین تولیدات خود را عرضه می کند، برخورد نماید.

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی در ادامه یادآور شد: تولید کنندگان غیر مجاز به سبب آنکه هزینه های سرباری همچون مسئول فنی، صدور مجوز پروانه ، آب، درگیری های فنی و... را ندارند و از طرفی به سبب عدم نظارت بر تولید، به سهولت به این امر می پردازند و حتی ممکن است به خاطر عدم نظارت ماهی را با بیماری به فروش رسانند.

 3 درصد مزارع ماهیان سردآبی بیمه هستند

وی با اشاره به عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیان کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی یک دستاویزی است تا دولت خود را از پرداخت خسارت به تولید کننده خلاص کند.

نبی زاده در ادامه عنوان کرد: اصرار مکرر داریم که بیمه در مزارع اجباری شود اما متاسفانه این موضوع به سبب عدم بودجه مصوب نشده و در نهایت تاوان آن را تولید کنندگان می پردازند.

وی با اشاره به آنکه بیمه محصولات برای بخش ماهیان سردآبی ضرورتی ندارد، گفت: در راستای بیمه اجباری مزارع چندین جلسه متعدد داشتیم اما هنوز به نتیجه نرسیدیم و گفتنی است که تنها 3 درصد از مزارع ماهیان سردآبی تحت پوشش بیمه هستند چرا که تولیدکنندگان به سبب عدم پرداخت خسارت از سوی صندوق بیمه حاضر به بیمه مزارع خود نیستند که این امر نگران کننده است.

شیوع بیماری و نبود بازار تولیدکنندگان را ناامید کرد

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به معضلات و مشکلات این بخش عنوان کرد: اولین معضل تولیدکنندگان بیماری، بهداشت و بیمه است و سپس عدم نظارت سازمان دامپزشکی برنهاده های اولیه و کاهش کیفیت خوراک داخلی، تولید بی رویه بدون راهکار صادراتی و بازار از جمله معضلات اساسی به شمار می رود.

وی ادامه داد: عدم وجود تسهیلات بانکی مناسب، پروسه طولانی صدور و تمدید مجوز و عدم حل مشکل با محیط زیست از دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان است.

 واردات تیلا پیا عامل اصلی کاهش قیمت قزل آلا

نبی زاده با اشاره به نوسانات قیمت ماهی قزل آلا بیان کرد: عدم واردات تخم چشم زده و حمایت از تولیدکنندگان و واردات تیلاپیا در نوسانات قیمت بی تاثیر نبوده و از این رو می توان گفت که نرخ قزل آلا تابع عرضه و تقاضا است .

وی با بیان اینکه کاهش مصرف در فصل گرما فرهنگ سازی مناسبی نیست، اظهار داشت: با توجه به جمعیت 80 میلیونی و تحقق تولید 150 هزارتنی باید گفت که اگر هر نفر در سال تنها 2 کیلو ماهی مصرف کند در نهایت مشکل بازار نخواهیم داشت.

اگر چه ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، ظرفیت ها و پتانسیل بالایی در تولید آبزیان دارد اما این روزها با کاهش سرانه مصرف در بین مردم چراغ تولید رو به خاموشی است.

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به سرانه مصرف آبزیان اظهار داشت: براساس آمار سازمان شیلات سرانه مصرف آبزیان 10 کیلو است اما این میزان مصرف بیش از 7 کیلو نیست.

وی با اشاره به اقدامات اساسی در خصوص افزایش سرانه مصرف بیان کرد: آگاه سازی افراد نسبت به مزایای ماهی و تاثیر آن در سالم سازی پوست و قلب وعروق ضروری است، ضمن اینکه دنیا به جای تولید گوشت قرمز به سمت و سوی ماهی می رود چرا که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می کند.

 روند نزولی رتبه ایران در تولید قزل آلا

نبی زاده با بیان اینکه قزل آلا جز 10 ماده غذایی برتر دنیا به شمار می رود افزود: قیمت قزل آلا در مقایسه با ماهی سالمون نروژی که کیلویی 45 هزار تومان به فروش می رسد، مناسب است از این رو لازم است که با بازار سازی مناسب، این ماهی در سبد کالای خانوار قرار گیرد.

باتوجه به آنکه در سال 92 ، رتبه اول تولید قزل آلا در دنیا را داشتیم اما متاسفانه به سبب شیوع بیماری و رکود بازار این رتبه در کشور ما به پنجم تقلیل یافته است.

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به رتبه تولید قزل آلا بیان کرد: رکود بازار و کاهش مصرف سرانه انگیزه تولیدکنندگان را کاهش داده است و از سویی با توجه به شیوع بیماری و خسارت هزار میلیارد تومانی تولیدکنندگان در مزارع و عدم حمایت از سوی دولت ، دلسردی تولیدکنندگان و تقلیل رتبه تولید را رقم زده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
اگرحقوق مدیران بخش بیمه درحدیک کشاورزشودبیمه محصولات کشاورزی هم بخوبی اجرامیشود