سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناور کردن تعرفه واردات خودرو، کمر خودرو سازان داخلی را می شکند

یک عضو انجمن قطعه سازان گفت:پایه های تولید داخلی در شرایط مطلوبی قرار ندارد و با شناور شدن تعرفه خودرو، خودروسازان بزرگ دنیا می توانند ما را از دور رقابت خارج کنند.

یزدان حیدری، عضو اصلی انجمن قطعه سازان ایران، در گفتگو با خبرنگار  اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در صورتی که ساختار صنعتی را بر مبنای اصول درست تعریف کنیم و شرایط یکسانی در بهره بانکی و تورم با کشورهایی همچون کره و ژاپن داشته باشیم قادر هستیم تعرفه خودرو را آزاد کنیم.

حیدری با اشاره به موانع موجود بر سر مبادلات جهانی، تاکید کرد: ابتدا باید مشکلات در تبادلات جهانی را حل کنیم و بعد از تسهیل شرایط کسب و کار در جامعه و با یکسان شدن وضعیتمان با خودرو سازان خارجی دست به شناور کردن تعرفه خودرو بزنیم.

این فعال حوزه قطعه سازی خودرو در پاسخ به این سوال که آیا شما موافق شناور کردن تعرفه واردات هستید، بیان کرد: قطعا مخالف هستم زیرا پایه های تولید داخلی از جهت کیفیت و قیمت تمام شده در شرایط مطلوبی قرار ندارد و با شناور شدن تعرفه ها، بدلیل قدمت 60 ساله ما در ضعف خودروسازی و تعامل ضعیف بین المللی، قدرت های صنعتی و خودروسازان بزرگ دنیا می توانند ما را از دور رقابت خارج کنند.

وی با اشاره به اینکه آزاد سازی تعرفه ها تنها به نفع وارد کنندگان است، تصریح کرد: ما در بعضی از تولیدات لوازم خانگی دارای محصولات با کیفیت بالا هستیم، اما متاسفانه به دلیل عادت کردن ذائقه داخلی به محصولات خارجی از این دست لوازم استقبالی نمی شود.

حیدری با اشاره به آمار بیکاری در جامعه، افزود: تولید باید در درجه اول ارزش در جامعه قرار بگیرد و همچون کشورهای چین و ژاپن واسطه گری باید به عنوان شغل کاذب به حساب بیاید و همچنین قاچاق که موجب پدید آوردن اقتصاد سیاه می شود، کاملا از بین برود و بعد از آن می توانیم به راحتی تعرفه ها را شناور کنیم.

****شناور کردن تعرفه واردات خودرو به ضرر صنعت

بهرام شهریاری عضو سابق انجمن قطعه سازان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تأثیر شناور کردن نرخ تعرفه واردات خودرو بر بازار داخلی اظهار داشت: شناور کردن تعرفه واردات خودرو به دلیل ایجاد تنش در بازار کار درستی نیست و بازار را دچار نوسان می کند که همین امر رکود صنعت را در پی دارد.

وی در ادامه افزود: اگر تعرفه واردات خودرو به دو دسته خودروهای قابل تولید در کشور و خودروهای لوکس که تولید داخلی ندارند طبقه بندی کنیم به صورتی که برای دسته اول تعرفه بالاتری نسبت به سایر خودروهای لوکس در نظر بگیریم برای بازار مفید خواهد بود.

شهریاری همچنین اذعان داشت: با قرار دادن تعرفه پایین برای خودروهای لوکس قدرت خرید مردم را بالا می بریم همچنین تنوع تولید افزایش پیدا می کند و با بالا بردن تعرفه خودروهایی که امکان تولید داخلی دارند از تولید داخلی حمایت می کنیم.

وی همچنین درخصوص اوضاع تعرفه واردات قطعات خودرو نیز تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد قطعات خودرو قابلیت تولید داخلی را دارند و قطعات بسیار محدودی هستند که قابل ساخت در داخل کشور نباشند و وارد کشور شوند.

شهریاری ادامه داد: با توجه به آشفتگی که در بازار قطعات یدکی وجود دارد به طوری که هر کسی از هر جایی بدون هیچ نظارتی قطعات بی کیفیت وارد و به بازار تزریق می کند ، باید با بالا نگه داشتن تعرفه ها به ساخت داخل کمک کنیم.

وی همچنین عنوان کرد: گاهی گمان می رود با بالا رفتن تعرفه تولید کنندگان داخلی از حمایت کاذب برخوردار می شوند و تلاشی برای ارتقای کیفیت نمی کنند در صورتی که اینگونه نیست و کیفیت را مشتری و خودروساز تعیین می کنند.

شهریاری ضمن تأکید بر توانایی تولیدکنندگان داخلی برای تولید قطعات باکیفیت اظهارداشت: شرکت رنو و پژو در ایران دفتر خرید راه اندازی کردند و اعلام نمودند که کیفیت قطعات تولید ایران در حدی قرار دارد که به اروپا صادر شود بنابر این تولید کنندگان ما قدرت تولید قطعات با کیفیت را دارند.

وی در ادامه گفت: درصورتی که تعرفه های تعیین شده حمایتی باشند باعث رشد قطعه سازان می شود و از طرف دیگر نظارت سختگیرانه، افزایش سطح کیفی قطعات را به همراه دارد.

شهریاری با اشاره به این موضوع که یکی از مشکلات بالا رفتن نرخ تعرفه افزایش حجم قاچاق است بیان کرد: یکی از راه های مبارزه با قاچاق مبارزه اقتصادی است به گونه ای که تولید کنندگان با ارتقای کیفیت و کاهش قیمت مجالی برای قاچاقچیان باقی نگذارند.

وی در پایان عنوان کرد: تعیین نرخ تعرفه ها بدون چالش نخواهد بود اما برای حل معضلات باید از این روش ها استفاده شود.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
مطمین باشید اگه هر ماشین با کیفیتی هم وارد این بشه باز هم دو سه برابر به مردمفروخته میشه در نتیجه بازم مردم متضرر خواهند شد
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
کاش ماشینای خارجی 20 میلیونی بیاد !!!
ناشناس
۱۶:۰۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
مردم ماشین با کیفیت میخوان
ناشناس
۱۶:۰۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
مردم ماشین با کیفیت میخوان
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
امیدوارم تعرفه واردات خودرو آزاد بشه
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
چرا همش به نفع خودروسازها حرف ميزنن؟
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
کاملا موافقم.ما مردم نیاز به خودرو با کیفیت داریم
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
دولت از خودرو ساز داخلی سالهاست حمایت کرده .حالا خودرو ساز تا الان چکار کرده؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
کشورهای دیگه هم همین کار رو کردند. این خودرو سازها بودن که خودشون رو هماهنگ کردن هیچ حمایتی هم نشدن ۳۰ ساله حمایت از خودرو ساز بس نیست تو گینس این حمایت باید ثبت بشه حکایت این خودرو ساز ما حکایت اون آدمیه که تو خونه سازمانی زندگی میکنه پول آب برقشم میدن اجاره نمی ده بعد ۳۰ سال کار میبینی هیچ خونه و سرمایه ای نداره باید مجبور به رقابت بشه تا اتفاق خوب بیفته . فکر خوبی کردید.!!
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
بایدتعرفه واردات خودرو و لوازم یدکی خودرو برداشته شود تامردم بتوانندخودرو باکیفیت وباقیمت مناسب سوارشوند
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
شاید کیفیتتون بیاد بالا !!
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
می شکنه؟!
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
با کیفیت تولید کنن تا مردم با کیفیت بخرن
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
من خودم 20 ساله قطعه ساز هستم بهترین کار رقابت هست انحصار خودرو حتی قطعه سازان را هم خودرو سازان به زمین می زند.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
آخی طفلی!!!
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
الان سی ساله اوضاع خودرو تولید داخل همینه، هیچ فرقی هم نکرده، خودروساز ها تا بهشون شوک وارد نشه به تولید محصولات بی کیفیت ادامه میدن و هرسال هم درخواست افزایش قیمت به شورای رقابت میفرستن!
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
اگه کارخونه های خودرو سازی تعطیلشه بیشترین ضررو کارگرها می بینن
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
خواهش میکنم کلا تعطیلش کنید و تعرفه واردات رو صفر کنید...
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
به لطف خدا شناور میشه.
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
تا درس عبرتی بشه برای خودروسازان .
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
این قدر این خودروهای داخلی را گران کردین که کمر مردم شکست حالا هم نوبت خودروسازها ست
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
کاش خودرو سازان محترم به فکر کمر مردم بودند تا ما هم به کمر اوتا یه نیم نگاهی میکردیم !!
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
بهتر شاید بخودتون بیاید کیفیت رو بالا ببرید شاید بهشون بشه گفت خودرو
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
ماشین با کیفیت بسازید مردم میخرن دیگه این حرفا چیه ؟!
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
کدوم خودروساز بزرگ؟!
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
تولید انحصاری اخر وعاقبتش همینه رقابت کن کیفیت ارایه بده محصولتو بفروش وگرنه خداحافظ
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
قسمتشون تا همینجا بوده!
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
اگر به فكر صنعت داخلي هستين خودتون سواراین ماشینا بشین!
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
ماشینی که میدن 20 میلیون تومان آخرش همینه دیگه!
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
آزاد میشه؟!
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
شناور کردن تعرفه واردات خودرو به ضرر صنعت !!!!!!