سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزه های 21 ساعتی در روسیه

برپایه جدول افق شرعی اعلام شده، افطار اولین روز ماه مبارک رمضان برای مسلمانان در شهر مسکو ساعت 21 و 49 دقیقه بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسلمانان در شهرهای مختلف روسیه بویژه مسکو و مناطق شمالی تر تقریبا با اختلاف های اندکی بر اساس افق شرعی، تمام شبانه روز جز سه ساعت روزه هستند و فقط این مدت کوتاه را برای افطار و سپس سحری خوردن فرصت دارند.

برپایه جدول افق شرعی اعلام شده، افطار اولین روز ماه مبارک رمضان (دوشنبه) برای مسلمانان در شهر مسکو ساعت 21 و 49 دقیقه بود.

همچنین سه شنبه به عنوان دومین روز ماه مبارک رمضان از 29 دقیقه بامداد یعنی زمان وقت شرعی اذان، روزه آغاز شد و این روند زمانی همچنان تا پایان ماه فقط با چند دقیقه جابجایی ادامه می یابد که در آخرین روز اذان صبح 34 دقیقه بامداد و افطار نیز ساعت 21 و 54 دقیقه اعلام شده است.

هر چند در یک هفته گذشته هوای مسکو مانند بسیاری از شهرهای دیگر روسیه پرباران، خنک و تا حدی سرد در حد هشت درجه بالای صفر بود، ولی براساس پیش بینی ها، انتظار می رود ماه مبارک رمضان سال جاری میلادی بلندترین و گرمترین روزها را در سه دهه گذشته داشته باشد، اما تغییرات مداوم آب و هوایی بویژه شرایط بارانی، ابری و جنگلی بودن مناطق مختلف سبب کاهش تاثیرات گرما و روزهای طولانی برای روزه داران می شود.

البته در بسیاری از مناطق جنوبی روسیه، نزدیک مرزهای ایران و دریای خزر، روزه ماه رمضان زمان کمتری خواهد داشت.

مسلمانان روسیه که بیش از 25 میلیون نفر از جمعیت حدود 147 میلیون نفری این کشور را تشکیل می دهند و مرکب از بخش اصلی اهل سنت و همچنین شمار قابل توجه شیعیان هستند، در برگزاری آداب و آیین ماه مبارک رمضان اهتمام ویژه ای دارند.

حدود هفت هزار مسجد و مراکز عبادی در این ماه شاهد شلوغ ترین روزهای اجتماع مسلمانان است که در شهرهای بزرگ مانند مسکو و سن پترزبورگ به صورت منسجم و انبوه برای ادای نماز جماعت و صرف افطار ساده گرد هم می آیند، ولی در مساجد شهرهای دیگر شامل ادای نماز در اوقات دیگر و قرائت قرآن نیز می شود.

همچنین برپایی نماز جمعه در این ماه با حضور گسترده تر مسلمانان در مساجد و مراکز عبادی روسیه برگزار می شود.

جمهوری های مسلمان نشین قفقاز شمالی از جمله چچن، اینگوش، داغستان، تاتارستان، باشقیرستان، کاراچایوو چرکسیا و مناطق مرکزی روسیه مانند مسکو و سن پترزبورگ مراکز اصلی جمعیتی مسلمانان در روسیه به شمار می روند.

روسیه با 17 میلیون و 70 هزار و 400 کیلومتر مربع وسعت به عنوان پهناورترین کشور جهان و دارا بودن مرز خاکی با 14 کشور در دو قاره آسیا و اروپا قرار دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.