به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ،در صورتی که از میزان دانلود فیلم ، سریال ، موزیک و دیگر دیتا های خود آگاهی دارید و حجم کلی و تقریبی آنها را محاسبه نموده اید اما همچنان احساس می کنید که حجم ترافیک ماهانه اینترنت شما بسیار زودتر از حد انتظار تمام می شو ند در این گزارش همراه ما باشید تا راهکارهای مناسب برای جلوگیری از مصرف حجم اینترنت را به شما معرفی کنیم.
۱- آپدیت خودکار سیستم عامل کامپیوتر یا گوشی
یکی از مهم ترین موارد که اغلب بدون اطلاع کابر و به صورت خودکار و پیشفرض در سیستم عامل ها صورت می گیرد آپدیت خودکار سیستم عامل است ، این مورد در ویندوز های جدید نظیر ویندوز ۱۰، بسیار آزار دهنده است و باعث کند شدن سرعت اینترنت و پایان یافتن حجم اینترنت می شود.
خوشبختانه در اکثر گوشی ها و سیستم عامل های محبوب مثل اندورید آپدیت هسته سیستم عامل به صورت دستی انجام می گیرد اما در صورتی که حجم مصرف دیتا شما به صورت ناگهانی افزایش یافته است حتما پیشنهاد می کنیم بخش آپدیت سیستم عامل گوشی و سرویس های مربوط به آن مثل Google Services را چک کنید.
۲- بازی های آنلاین
بازی های آنلاین نظیر کلش آف کلنر (Clash of Clans)، و.. که امروز بسیار در بین کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار هستند با توجه به روند طولانی بازی و مدت زمان اتصال به اینترنت،دیتا نسبتا زیادی را مصرف می کنند و اگر ترافیک ماهیانه اینترنت شما نسبتا محدود و کم است پیشنهاد می کنیم حتما به صورت زمان بندی شده بازی ها را انجام دهید.
۳- آپدیت خودکار و پنهانی نرم افزار های کامپیوتر و اپ های گوشی
مورد دیگری که شبیه به آپدیت سیستم عامل است و دشمن جان حجم اینترنت شما هستند ، آپدیت های پنهانی نرم افزارهای سیستم عامل های کامپیوتر و گوشی است که معمولا به صورت پیشفرض و بدون اطلاع کاربر انجام می شوند، نرم افزارهای نظیر فایرفاکس ، تلگرام کامپیوتر و.. بدون اطلاع کاربر خود را به نسخه های جدید تر آپدیت می کنند و در گوشی نیز نرم افزارهایی نظیر بازار ، سرویس های گوگل و.. نیز در صورت نیاز پس از اتصال به اینترنت خود را اتوماتیک آپدیت می کنند. پیشنهاد میکنیم حتما گزینه آپدیت خودکار این نرم افزار ها را غیر فعال کنید.
۴- دانلود خودکار مدیا توسط اپ های چت
اپ های چت نظیر تلگرام ، واتس اپ ، لاین و.. که این روزها تقریبا هر کاربر فعال گوشی های هوشمند و دنیای اینترنت در آنها عضو است برخی از مدیا هایی که توسط کاربران دیگر برای شما ارسال می شود نظیر عکس ، آهنگ و دیگر فایل ها را به صورت اتوماتیک دانلود می کنند.
حجم موارد دانلود شده برخی اوقات به راحتی به چندین گیگ می رسد و می تواند بسیار سریع ترافیک ماهیانه شما را از تمام کند.
۵- پخش خودکار موزیک و ویدیو در شبکه های اجتماعی
پخش خودکار موزیک و ویدیو در شبکه های اجتماعی معظل دیگری است که برای اینترنت های محدود نظیر خدمات اینترنت کشورمان بسیار آزاردهنده و در برخی اوقات پر هزینه است ، پیشنهاد می کنیم پخش خودکار ویدیو را در شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک و دانلود خودکار ویدیو در شبکه های نظیر اینستاگرام را حتما غیرفعال کنید تا در حجم مصرفی اینترنت شما صرفه جویی شود.
۶- آپلود فایل و درایو های ابری
بسیاری از کاربران فکر می کنند که مصرف ترافیک ماهانه اینترنت تنها به موضوع دانلود باز می گردد اما در بعضی از سرویس دهندگان اینترنت (ISP) میزان آپلود دیتای شما در اینترنت هم به عنوان ترافیک ماهیانه در نظر گرفته می شود و ممکن است شما دانلود چندانی نداشته باشید اما میزان آپلود فایل هایی که برای دوستان خود در اینترنت ارسال می کنید و موارد مشابه دیگر بالا باشد ، پس حتما قبل از آپلود فایل پیشنهاد می کینم که این مورد را برای ISP خود بررسی کنید چراکه آپلود فایل در برخی از آنها رایگان و در برخی دیگر جزو ترافیک ماهیانه محسوب می شود.
همچنین اگر از نرم افزارهای درایو های ابری نظیر دراپ باکس (Dropbox) و وان درایو (OneDrive) بر روی سیستم خود استفاده می کنید حتما آپلود فایل ها را زمان بندی و از حالت خودکار خارج کنید تا میزان مصرف دیتا ارسالی و سرعت اینترنت را کنترل کنید.
۷- آپدیت خودکار آنتی ویروس ها
این مورد را می توان جزء آپیدت نرم افزار ها محسوب کرد اما متاسفانه بسیاری از کاربران آنتی ویرویس ها را جزو نرم افزارها حساب نمی کنند و فایل های آپدیت شده را کم حجم می دانند ، پس اگر حجم اینترنت شما محدود است پیشنها می کنیم آپدیت دستی آنتی ویرویس ها را فعال کنید .
۹- چت تصویری و تماس آنلاین صوتی
نکته ای که باید در استفاده از برنامه تماس های صوتی مثل واتس اپ و ... به آن توجه کنیم این است که مصرف دیتای و حجم اینترنت این نرم افزارها بسیار بالاست و اگر از چت های ویدیویی با نرم افزارهای نظیر اسکایپ ، ایمو و.. یا تماس های صوتی استفاده می کنید باید بدانید که حجم دیتای رد و بدل شده این برنامه ها بسیار زیاد است و تقریبا اگر چند ساعت از آنها مداوم استفاده کنید حجم اینترنت شما را به طور چشمگیری کاهش می دهند.
۱۰- استفاده از شبکه اینترنت شما توسط دیگران
اگر تمامی موارد فوق را بررسی نمودید و مطمئن هستید که مصرف شما با مدت زمان اتمام حجم ترافیک اینترنت شما نا متوازن و مشکوک است پیشنهاد می کنیم شبکه اینترنت خود را بررسی کنید و در صورتی که از مودم وایفای استفاده می کنید حتما رمز آن را تغییر دهید و موارد امنیتی مودم مثل مک فیلترینگ و.. را فعال کنید.
۱۱- ویرویس ، تروجان و پاپ آپ ها
شاید این مورد در نگاه اول چندان منطقی به نظر نرسد اما موارد بسیار متعددی وجود دارد که برخی تروجان ، بدافزار و ویرویس های سیستم های کامپیوتری در صورت وجود شبکه اینترنت در دستگاه قربانی ، خود را آپدیت می کنند و اطلاعات شخص را به صورت مخفیانه به سرورها و.. ارسال می کنند و باعث کندی سرعت اینترنت و مصرف حجم نت می شوند. پیشنهاد میکنیم که حتما سیستم خود را همواره با آنتی ویرویس های معتبر اسکن کنید.
۱۲- پادکست و رادیو های اینترنتی
اگر اهل پادکست و ردایو های اینترنتی هستید باید بدانید که برخلاف تصور برخی از کاربران که آنها دیتای کمی برای پخش مصرف می کنند حجم نت شما به شدت در طی مدت زمان کوتاه کم می شود.
۱۳- چک کردن روزانه سایت هایی که دیتا زیادی در صفحه بارگذاری می کنند
برخی از سایت های دارای دیتا های با حجم بالا هستند مثل سایت های دانلود عکس ،نقشه های گوگل ، سایت های دانلود موزیک که پیشفرض ویدیو یا آهنگ های جدید را لود و پخش می کنند ، در صورتی که به صورت مداوم به آنها سر می زنید پیشنهاد می کنیم در بخش تنظیمات مرورگر یا از طریق افزونه های موجود از دانلود اتوماتیک عکس ، موزیک و ویدیو ها جلوگیری کنید.
دارد.
انتهای پیام/
ستاره ۱۰۰ ستاره ۱۳۱ مربع
کد غیر فعال کردن اینترنت شاد :
ستاره ۱۰۰ ستاره ۱۳۲ مربع بفرمایین
اینترنت