سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دختران و دودهای حلقه ای/ اثرات سوء و خطرناک قلیان کشیدن بر روی زنان جوان

خیلی از دختران در جامعه کنونی در حالی برای خودنمایی به سراغ قلیان می روند که ناخوداگاه خود را به ورطه نابودی می کشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در جامعه امروز همه چیز رنگ و بو دیگری پیدا کرده است و خیلی از ارزش ها و ضد ارزش های نسل گذشته برای افراد کنونی جامعه چندان اهمیتی ندارد، در گذشته دختران رکن اساسی خانواده ها را برعهده داشتند در حالی که درجامعه امروزی به کارهایی دست می زنند که نه تنها باعث توجه به آنها نشده بلکه با این کار آسیب های فراوانی به خود، جامعه و حتی نسل بعدی وارد می کنند، از جمله این موارد قلیان کشیدن در دختران است به طوری که در بین برخی از دختران به عادتی متداول تبدیل شده است و این تهدیدی برای نسل آینده ما به شمار می رود.


از تفریح تا تخریب با پتکی بر قلیان
افراد قلیان را  نوعی تفریح تلقی می کنند و همین امر باعث نفوذ قابل توجه قلیان بخصوص در قشر جوان شده است. اگر آثار سوء مصرف معین بین سیگار و قلیان را  با هم مقایسه کنیم، می بینیم که قلیان 100 برابر سیگار ضرر دارد و به بدن آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند که خیلی از افراد از آن غافل هستند.

مصطفی قانعی فوق تخصص ریه در خصوص کشیدن قلیان گفت: آثار مخرب قلیان را به صورت افزایش انواع سرطان بخصوص سرطان ریه مشاهده می کنیم، و به صراحت می توان اعلام کرد که اگر سیگار و قلیان از جامعه حذف شود، 90 درصد از سرطان های ریه هم از بین می رود که این آمار بالایی است، چرا که پرچم دار مرگ بین سرطان ها، دست سرطان ریه است و بیش از همه سرطان ها کشنده است و کمترین پاسخ را به درمان می دهد. 

سرطان ریه در کمین قلیانی ها
قانعی در خصوص سرطان ریه افزود: از یک طرف این سرطان قدرت مرگ بالایی دارد و از طرف دیگر بعضی افراد به دلیل برخورداری از ژن خاصی، استعداد ابتلا به سرطان در آنان زیاد است. افراد موضوع سیگار و قلیان را معمولاً نادیده می گیرند چون تصورشان این است که وقوع چنین رخدادی احتمالش پایین است در حالی که کسی از استعداد ژنی خودش خبر ندارد. 

این فوق تخصص ریه در خصوص بیماری های دیگر قلیانی ها عنوان کرد: قلیان افراد را در معرض ابتلا به بیماری های انسدادی مزمن و دائم ریه قرار می دهد که برای بسیاری از این بیماری ها راه برگشتی نیست. به علاوه قلیان روی سایر روزنه های بدن اثر می گذارد و شانس گرفتگی عروق را افزایش می دهد. اگر به آمار مرگ در کشور نگاه کنیم علت اول مرگ بعد از حوادث رانندگی و بیماری های قلبی عروقی است که در این بیماری نقش قلیان انکار ناپذیر است.

قلیانی ها به هوش باشید
قانعی در خصوص عدم احساس بیماری توسط افراد قلیانی اظهار داشت: اگر تست تنفسی روی افراد قلیانی انجام شود، بیماری که به صورت خاموش در آنان آغاز شده است، را به وضوح نشان می دهد اما افراد جامعه زمانی خودشان را بیمار قلمداد می کنند که قادر به انجام فعالیت روزانه نباشند و این مرحله پیشرفته بیماری است.

وی افزود: امروزه با تصویر برداری و تست های پیشرفته تنفسی قادر به بررسی تاثیر قلیان بر سیستم عروقی هستیم ولی افراد معمولاً این تست را به تاخیر می اندازند تا بیماری به میزان قابل توجهی پیش روی کند. در آن مرحله حتی اگر فرد مطلع باشد و مصرف خود را قطع هم کند، فرقی نمی کند  چرا که دیگر کار از کار گذشته است.

افراد باید یقین پیدا کنند
این فوق تخصص ریه در خصوص آسیب هایی قلیان و اطلاع رسانی اذعان داشت: تمام مردم  جامعه از عوارض مصرف قلیان و سیگار مطلع هستند اما برای اینکه این افراد یقین حاصل کنند که قلیان نابود کننده آنان است باید به سراغ پزشک متخصص و تست های تنفسی بروند تا با مشاهده نتیجه کشیدن قلیان در آینده ای نه چندان دور چه سرنوشت ناخوشایندی در انتظار آنها است.

قانعی ادامه داد: افراد می توانند پس از چند ماه از کشیدن قلیان و سیگار به سراغ این تست ها بروند چرا وقتی فرد آزمایش را می بیند که 40 درصد ریه اش را از دست داده است فکر می کند که چه بلایی بر سر خود می آورد و به سراغ ترک می رود.

 وقتی وابستگی نیکوتینی دردسر ساز می شود
ذهن انسان به صورت قابل توجهی تحت تاثیرعوامل اطرافش است. برهیچ کس پوشیده نیست که مواد مخدر به شدت ذهن را کنترل می کند و وابستگی فزاینده ای ایجاد می کند به طوری که فرد دست خودش نیست و گاه و بی گاه به سراغ این مواد می رود. 

قانعی در خصوص وابستگی نیکوتینی به قلیان عنوان کرد: خیلی از افراد با اینکه آثار سوء قلیان را می دانند اما به دلیل وابستگی نیکوتینی در مغز فرد، ممکن است باعث عدم ترک در آنان شود.

وی افزود: در این زمینه ضروری است که رسانه ها وارد شوند و گامی در جهت آگاهی و فرهنگ سازی اقشار مختلف جامعه بردارند البته نمی توان نقش پزشکان را در پیشگیری و کمک به فرایند ترک و درمان نادیده گرفت.

دخترانی نمی خواهند کم بیاورند
جعفر بای آسیب شناس و جامعه شناس در خصوص قلیان کشیدن دختران اظهار داشت: این دختران تمایل دارند که در جامعه نقش آفرینی کنند. این افراد می خواهند نشان دهند که در فضای آزادی هستند در نتیجه به شکل افراطی و اغراق آمیز به کشیدن قلیان و سیگار می پردازند.

وی افزود: دختران قلیانی دوست دارند، خودشان اثبات کنند و بگویند که ما هم هستیم. این موضوع بسیار زیان بارتر از اعتیاد پسران در جامعه است چون از نظر آناتومی دختران آسیب پذیرترند و نمی دانند نقش همسری و مادری آنها در قبال این کار از بین می رود.

بای در خصوص رسالت هر خانم تصریح کرد: رسالت خانم ها در جامعه بسی سنگین است اما گاهی برخی از آنان به صورت افراطی از فضایی که در آن قرار می گیرد به شکل نامطلوب استفاده می کنند و در نتیجه شاهد یکسری بی بند و باری در جامعه هستیم.

دختران تفاوت هایتان را پیدا کنید
بای آسیب شناس و جامعه شناس در خصوص راهکاری برای حل معضل قلیان کشیدن دختران گفت: ابتدا باید به دختران توضیح داده شود که شما متفاوت هستید. اگرچه از آزادی هم برخوردارید، بعد باید حقوق زن و مرد را برای آنان مطرح کنیم که به لحاظ درجه حقوق برابری بین زن و مرد وجود دارد اما به لحاظ نوع آزادی ها تفاوت  های جدی بین دختر و پسر وجود دارد چون رسالت دختران در خانواده به مراتب مهمتر از پسران است.

وی افزود: دختران نقش کلیدی در تولید نسل  و کانون خانواده دارند برای همین موضوع کشیدن قلیان در آنان حساسیت خاصی دارد چرا که جامعه  آینده و کنونی نیازمند مادرانی سالم است. همچنین لازم است به دختران یادآور شویم که با این همه هزینه که در راستای زیبایی و شادابی پوست از طرف دختران و زنان انجام می شود چرا باید خودشان و زیبایشان را با این مواد خطرناک نابود کنند.

بای درباره اطلاع رسانی از جامعه دختران گفت: اطلاع رسانی و آگاهی از مسائل جامعه دختران مهم است چون یک هشدار است، چون نمایانگر آینده معتادان است.

بازدید از کمپ زنان را نادیده نگیرید
بای آسیب شناس و جامعه شناس در خصوص یکی از بهترین راهکارها برای کنارگذاشتن قلیان توسط دختران اظهار داشت: بازدید از کمپ زنان که نشان دهنده تخریب زنان است، در این زمینه بسیار حائز اهمیت و کمک کننده است.

وی اذعان داشت: آمار کارتن خوابی زنان و دخترانی که کار خود را با قلیان شروع کرده اند و تصورشان از قلیان تفریح بوده است در صورتی که آنان را به دامن کارتن خوابی و اعتیاد سوق داده، بسیار تامل برانگیز است. 

بای یاد آور شد: دختران باید خود واقعی شان را بشناسند و استعدادها و توانمندی های خودشان را در حوزه های که در آنان تبحر وعلاقه دارند، نادیده نگیرند و به پرورش آنان بپردازند. 

دختران جامعه که مادران فردای این مرز و بوم هستند، باید هوشمندانه زندگی و رفتار کنند. قلیان اگرچه در ظاهر تفنن به حساب می آید ولی در عمق خود خطرات عدیده ای برای جسم و روح به همراه دارد و خود نمایی کردن با پتکی بر قلیان تاوان سنگینی به همراه دارد.

گزارش از بهار الهی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.