به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با حلول ماه مبارک رمضان عده ای به دلایل مختلف مانند بیماری و ناتوانی بدنی از نعمت روزه داری محروم می مانند اما در این بین افرادی هستند که به عمد اقدام به روزه خواری می کنند.
هر ساله با نزدیک شدن به ماه رمضان، نیروی انتظامی و قوه قضائیه بیانیه هایی در خصوص برخورد با روزه خوران در اماکن عمومی منتشر می کنند، امسال نیز نیروی انتظامی طی بیانه ای اعلام کرد که تمام رانندگان و سرنشینان وسائل نقلیه اعم از عمومی و شخصی موظف به رعایت حرمت ماه مبارک رمضان هستند و از هر گونه تظاهر به روزه خواری، ایجاد آلودگی صوتی و اعمال منافی شئونات مکتبی اجتناب کنند.
در این بیانیه آمده است؛مراکز پذیرایی بدون مجوز از اذان صبح تا اذان مغرب اجازه فعالیت ندارند و در صورت مشاهده، برابر ضوابط و مقررات با متخلفان برخورد خواهد شد.
همچنین عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در نشستی که روز یک شنبه شانزدهم خرداد ماه با سرپرستان دادسراها، مسئولان دوایر نظارت زندانهای استان تهران و قضات ناظر دادسرای عمومی و انقلاب تهران برگزار شد، گفت: با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، دادستانی تهران و پلیس آمادگی خود را در برخورد با روزه خواری در ملاء عام اعلام کرده اند.
** آیا روزه خواری در ملاعام جرم است؟
روزه خواری به تنهایی در هیچ یک از قواعد قانون مجازات، مورد جرم انگاری قرار نگرفته است. بنابراین هر چند که از منظر شرعی، روزه خواری بدون عذر شرعی حرام است؛ اما چنانچه یک فرد، چه با عذر شرعی و چه بدون عذر شرعی، روزه نگیرد، هیچگونه جرمی را از نظر قانون مجازات انجام نداده است اما تظاهر به روزه خواری در ملاعام از نظر قانون جرم قلمداد می شود.
«ماده 638 قانون مجازات اسلامی می گوید: هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل داری کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
روزه خواری نیز مصداق همین قانون است با روزه خواران در ملأ عام برخورد می شود؛کسانی که اقدام به روزه خواری در ملا عام می کنند به 10 روز تا دو ماه حبس و یا 74 ضربه شلاق محکوم می شوند.
** ورود طلایه داران امربه معروف و نهی از منکر در تذکر به روزه خواران
امسال با شروع ماه رمضان گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر با ورود به اماکن عمومی به تظاهر کنندگان به روزه خواری تذکر می دهند.
احمد روزبهانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران در این رابطه گفت: سرگروههای طلایه داران که هر یک مربی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر هستند با انگیزه بالا برنامه های ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران که توجیه گروههای طلایه دار جهت تذکر لسانی در مجتمع ها هست را محقق خواهند کرد.
این افراد علاوه بر ماه مبارک رمضان که شروع اجرای این طرح است، سایر ماههای سال نیز با هماهنگی ناجا ، به مجتمع های تجاری امر به معروف و نهی از منکر ورود خواهند کرد.
ترمینال های مسافربری و آژانسها نیز شامل مکانهای مورد بحث در این طرح هستند و با موارد تظاهر به روزه خواری برخورد می کنند.
وی افزود: طبق ماده 16 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گزارش عملکرد ستاد باید به محضر حضرت آقا و سران قوا برسد و لازمه آن همکاری این گروهها است.
طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر هر یک در محل سکونت خود به انجام ماموریت می پردازند و اقدام به تذکر لسانی به افراد می کنند.
انتهای پیام /
واین طور به راحتی وبا پر رویی تمام به روزه داران با روزه خواری بیاحترامی نشود
خیلی از ما فلسفه کارهایی که بهمون گفتن باید انجام بدیم رو نمیدونیم وگرنه اینقد اختلاف نظر به وجود نمیومد در مورد دینی که داره تلاش میکنه انسان هارو برمبنای انسانیت تربیت کنه
و اینکه من الان چند ساله که دارم میبینم افراد خیلی کمی روزه میگیرن و روزه خواری میکنن ولی هنوز ندیدم و نشنیدم کسی رو شلاق بزنن یا حتی زندان کنن
در ماه رمضان مامور میزارن که ببینن مردم غذا میخورند یانه اما
در ماه های دیگر مامور نمیزارن که ببینن کسی توی
این شهر با شکم گشنه میخوابه یا نه؟؟؟؟
کلوچه فروشی که از همین راه پول در میاره بعد ماموران مغازه کلوچه فروش رو پلمب میکنن از نان خوردن میندازنش فقط برای فروش کلوچه قبل از افطار!!!
شاید کسی دوست نداشته باشه روزه بگیره زورکی که نمیشه
ادم رو وادار به روزه کرد؟؟؟
آیا فکر کردیم که این حرکت ها احیانا فقط یک درصد در شکل گیری کمپین روزه نمیگیریم نقش داشته است؟
؟؟؟
ما یه همسایه ارمنی داشتیم که به روزه ما احترام میذاشت
میتونی روزه نباشی ولی به این ماه احترام بزاری ودر ملاء عام چیزی نخوری
درسته که پاک بودن میان ناپاکان خیلی ارزشمنده.....اما تلاش برای ایجاد یک جامعه ی پاک ارزشمندتره...
یه نکته ی شاید بیربط هم اینه که این طرز تفکر شما ممکنه باعث بشه خودمون رو در محیطای ناسالم قرار بدیم در حالیکه کسانیکه سعی میکنن همواره در محیطای پاک قرار بگیرن اجرشون اینقد زیاده که خدا میدونه. مثلا افرادی که چون توی کشور یا شهر خودشون نمیتونن به احکام خدا عمل کنن به کشور یا شهر دیگه ای مهاجرت میکنن.
روزه گذار محترم واسه من روزه نمیگیره که به خاطر من باطلش کنه
در سرزمین پاکی پاک بودن ارزش محسوب نمیشه
مهم اینه که در میان پاک و ناپاک طاهر بمونی
در هر جایی باید عرف وقانون ان را محترم شمرد
این راه حل هاروکناربگذاریم
نه عزیزم اینا به این خاطره که انظار عمومی نبینن 70 درصد مردم روه نیستن.
وبا ارزوی قبولی طاعات برای شما
روزداری که بخواد با دیدن آب خوردن به نفر روزشو بشکنه همون بهتر که نگیره
واقعاً متاسفم...
چه آدمایی که جریمه شدن و شلاق خوردن و جرمشون یه لیوان آب بود...
چنین ماهی کجاش مبارکه.؟؟؟
من به مسلمونم و به شدت به نماز و روزه و رمضان و... اعتقاد دارم ولی میشه بگید کجای قران واسه خوردن و آشامیدن مجازات درنظر گرفته شده؟
شما با لباس مشکی در حال عزا برو تو عروسی
یا در مجلس عزا رقاصی کن
در کشور اسلامی در ماه روزه که مردم روزه میگیرن کسی بخواد علنی وسط خیابون روزه خواری کنه
اصلا غیر از ماه رمضان شما مثلا تو مترو بشین غذا بخور صرف نظر از حکم ان ایا این کار عقلانه است؟
اصلا مگه بدون قانون هم میشه
دوستان هیچوقت قضاوت نکنید چون ماه رمضان فقط نخوردن و نیاشامیدن نیست!
چه بسا کسی که روزه نمیگیره صوابی رو که میبره بیشتر از یک روزه دار باشه!
مگه ما میتونیم در مورد احکام شرع نظر شخصی بدیم
در این ماه از مرتکب شدن گناه خودداری می کنن از بی میره؟!!!!!!!!
همه کشورا برای خودشون طبق اعتقاداتشون حکم لازم وقانونی دارن
درهمه جای دنیا رعایت خطوط قرمز هم واجبه وهم محترم