کامران یوسفی راد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛با تاکید بر مشارکت و همراهی کشاورزان تصریح کرد: اجرای حدود 190 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله های پلی اتیلن در این حوضه پیش بینی شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه بیشتر اعتبار طرح های لوله گذاری از محل اعتبار استانی تامین می شود کاهش سقف اعتبار استانی و ملی باعث کاهش طرح های اجرایی شده است.
مدیر آب وخاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی را از استانهای پیشرو در مهار ظرفیت های آبهای سطحی و اجرای طرحهای مرتبط با کانالهای آبیاری عمومی برشمرد.
یوسفی راد به سطح عملکرد طرح کانالهای آبیاری عمومی اشاره کرد و افزود: بیشتر کانالهای اولویت دار با بهره برداری عمومی در شهرستانها و روستاها در قالب طرحهای ملی توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و انتقال آب اجرا شده است.
وی همچنین ادامه داد: طول کانالهای باقیمانده برای اجرا براساس برنامه ریزی جامع و اولویت بندی اجرائی کانالها و تامین اعتبار مورد نیاز اجرائی آنها از منابع استانی و یا ملی در حال برنامه ریزی و هدف گذاری است که در تدوین نهائی برنامه ششم بصورت آماری اعلام خواهد شد.
مدیر آب وخاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی یادآور شد: برای هر کیلومتر اجرای کانالهای آبیاری عمومی با آبدهی متوسط 120 -150 لیتر در حدود 3000 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است.
یوسفی راد نفوذ عمقی و نشت اب را از عمده تلفات انتقال آب در مسیر تامین تا مصرف آب کشاورزی دانست و ابراز داشت: تبخیر آب در انتقال آب در مسیر تامین تا مصرف چندان قابل توجه نیست و در مواردی که از لحاظ فنی امکان استفاده از لوله میسر باشد توصیه می شود از لوله و پوشش انهار سنتی استفاده شود.
به گفته وی یکی از تاثیرگذارترین سیستمهای آبیاری نوین در افزایش راندمان و مصرف بهینه آب آبیاری در کشاورزی اجرای سیستمهای آبیاری قطره ای با راندمان آبیاری کل بالای 80درصد مورد قبول بخش فنی و کارشناسی در دنیا است.
مدیر آب وخاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی در ادامه افزود: اجرای سیستم آبیاری نوین تاثیر بسیار چشمگیر و قابل توجهی در کاهش مصرف آب و تامین نیاز آبی گیاه بویژه باغات در طول دوره کاشت، داشت و برداشت ایفا می کند.
انتهای پیام/ش