به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ ذبیح الله غریب، با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری جزء استانهای پیشرو کشور در اجرای سامانه نوین آبیاری است، گفت: این استان در زمینه اجرای این سامانه در جایگاه دوم کشور، بعد از استان هرمزگان قرار دارد.
وی اظهار داشت: 120 هزار هکتار اراضی آبی در استان وجود دارد که تاکنون حدود 51 هزار هکتار آن به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده و مابقی به صورت سنتی آبیاری میشود.
غریب، با اشاره به آغاز اجرای سامانه های نوین آبیاری از سال 69 در کشور و استان، ابراز امیدواری کرد: در سالهای آینده تمامی اراضی استان به این سامانه مجهز شوند.
وی، هدف از آبیاری نوین را صرفه جویی و افزایش بهرهوری در مصرف آب و عملکرد اقتصادی محصولات کشاورزی بیان کرد و افزود: سیستم آبیاری تحت فشار در افزایش کیفیت محصولات به خصوص محصولات غدهای نظیر سیبزمینی، چغندرقند و ... هم تأثیر زیادی دارد.
مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه تمام گلخانههای مدرن استان به این سامانه مجهز هستند، گفت: با اجرای این سامانه در یک مزرعه، راندمان آبیاری از حدود 35 درصد به 70 درصد در آبیاری بارانی و 80 درصد در آبیاری موضعی (تیپ و قطره ای) افزایش می یابد.
غریب خاطر نشان کرد: از سال گذشته، به ازای اجرای هر هکتار آبیاری بارانی، تسهیلاتی بالغ بر 50 میلیون ریال و به ازای هر هکتار آبیاری موضعی 70 میلیون ریال به صورت بلاعوض به کشاورزان پرداخت میشود.
انتهای پیام/ ش