سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

همایش ملی الکترونیکی «پدافند غیرعامل در کشاورزی» برگزار می‌شود

دبیر اجرایی اولین همایش ملی الکترونیکی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان با اشاره به دریافت حدود 90 مقاله در دبیرخانه این همایش از بارگذاری مقالات پذیرفته‌شده روی پورتال این دانشگاه، فردا 17 خردادماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،دکتر جمال فیاضی با بیان این‌که پدافند غیر عامل به‌عنوان یک مبحث کلان در بسیاری از حوزه‌ها حائز اهمیت است، اظهار کرد: با توجه به ماهیت دانشگاه و کار تخصصی آن در حیطه‌ی علوم کشاورزی، در این همایش سعی بر آن شد که پدافند غیر عامل از دیدگاه کشاورزی بررسی شود.

وی با اشاره به تعریف پدافند غیر عامل در قالب هرگونه عمل دفاعی بدون درگیری مستقیم و بدون سلاح جنگی، تصریح کرد: بسیاری از تهدیدات در دنیای امروز تهدید جنگی و تسلیحاتی نیستند بلکه امروزه تهدیدهایی در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و... مطرح است که می‌تواند تولید و امنیت یک کشور را به مخاطره بیاندازد.

دبیر اجرایی اولین همایش ملی الکترونیکی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی توضیح داد: به‌طور مثال اگر امروزه کشورمان در تولید گندم به خودکفایی رسیده باشد دشمن می‌تواند به‌راحتی با وارد کردن یک میکروارگانیسم عامل بیماری گندم تولید این محصول را در کشور زمین‌گیر کند؛ این مسأله درمورد سایر محصولات غذایی نیز مطرح است، بنابراین باید نگاه ما در تولید مبتنی بر پدافند غیر عامل باشد.

فیاضی با بیان این‌که امروزه کشورهای تراز اول دنیا شاید موضوع پدافند غیرعامل را در قالب برگزاری همایش مورد توجه قرار ندهند اما از سال‌ها قبل طراحی زیربخش‌های مهم خود را براساس پدافند غیرعامل انجام داده‌اند، گفت: علاوه بر آن برخی از کشورها در این خصوص در ظاهر امر نیز بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنند و به‌طور مثال کشور استرالیا کنترل‌های شدیدی در فرودگاه برای جلوگیری از هرگونه میکروارگانیسم یا بذر گیاه بیگانه به این کشور انجام می‌دهد زیرا پایه اقتصاد این کشور بر بخش‌های کشاورزی و دامپروری استوار است به‌همین آن‌ها نسبت به هرگونه تهدید زیستی برای کشور خود به‌شدت مراقبت می‌کنند.

وی تصریح کرد: این موضوع اگرچه در کشور ما تا مدت‌ها مغفول واقع شده بود اما در چند سال اخیر مطرح شده است که باید نگاه پدافند غیر عاملی در کشور ایجاد شود؛ در بخش کشاورزی موضوع امنیت غذایی و در سطح کلان‌تر امنیت ملی در بحث پدافند غیر عامل مورد توجه است و به‌طور کلی در این بخش تهدیدات زیستی مورد پایش و رصد قرار می‌گیرد.

دبیر اجرایی اولین همایش ملی الکترونیکی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی همچنین در خصوص لحاظ کردن محصولات تراریخته در محورهای این همایش، اظهار کرد: ابتدا باید این موضوع بررسی شود که آیا محصولات فراریخته جزو تهدیدات زیستی محسوب می‌شود یا خیر، که اگر نگاه ما نسبت به این محصولات به‌عنوان یک تهدید باشد باید در ابتدا این امر اثبات شود.

فیاضی افزود: معتقدم نباید به‌صرف آن‌که یک محصول تراریخته است از واردات آن جلوگیری شود زیرا در حال حاضر محصولات تراریخته در بسیاری از کشورهای دنیا مصرف می‌شود. البته این بدان معنا نیست که این محصولات را از نظر زیان‌بار بودن مورد بررسی قرار ندهیم بلکه همواره باید در حال کنترل این امر باشیم اما چیزی که ثابت کند محصولات تراریخته برای سلامتی انسان یک تهدید است، وجود ندارد.

وی در خصوص نحوه برگزاری این همایش نیز با بیان این‌که باید به سمت الکترونیکی شدن حرکت کنیم و نگاه بر این است که همایش‌ها را به‌صورت الکترونیکی برگزار کنیم، گفت: در ساختار همایش الکترونیکی مقالات ارائه‌شده به همایش پس از داوری در سه رده معادل سخنرانی، معادل پوستر و مقالات ردشده ارزش‌گذاری می‌شوند؛ در این همایش همه‌ی مقالات پذیرفته‌شده روی پورتال دانشگاه بارگذاری می‌شود و در اختیار آحاد جامعه علمی قرار می‌گیرد.

دبیر اجرایی اولین همایش ملی الکترونیکی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: محورهای این همایش شامل پدافند غیرعامل و نقش آن در تأمین امنیت غذایی، تحقق اثربخش پدافند غیر عامل در سایه اقتصاد مقاومتی، آینده‌پژوهی و کاربست روش‌های آن در پدافند غیرعامل بخش کشاورزی، چشم‌انداز پدافند غیرعامل و چالش‌های آن در بخش کشاورزی و مهندسی فرهنگی و نقش تقویت آن در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی است که مقالات دریافتی در هر محور به‌طور جداگانه داوری شد.

فیاضی افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات و محیط‌های چندرسانه‌ای در پدافند غیرعامل بخش کشاورزی، نقش نسل‌های نوین دانشگاهی کشاورزی (دانشگاه کارآفرین، دانشگاه جامعه‌ساز و ...) در تقویت سازوکارهای پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، انرژی‌های تجدیدپذیر و نقش آن در پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، کشاورزی دقیق و نقش آن در پدافند غیرعامل و مباحث نوین در تهدیدات زیستی و پدافند غیرعامل در حوزه کشاورزی نیز از دیگر محورهای این همایش است.

وی با اشاره به دریافت حدود 90 عنوان مقاله در دبیرخانه این همایش، تصریح کرد: از این تعداد حدود 15 درصد مقالات مردود اعلام شدند؛ همچنین از مقالات پذیرفته‌شده حدود 10 درصد معادل سخنرانی و بقیه با ارائه گواهی پوستر ارزش‌گذاری شدند. فایل همه‌ی مقالات پذیرفته‌شده در همایش برای دسترسی عموم جامعه علمی فردا، 17 خردادماه روی سایت دانشگاه قرار می‌گیرد؛ همچنین مجموعه این مقالات در قالب دی وی دی در اختیار افراد ثبت‌نام کننده قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/ض

برچسب ها: خوزستان ، اهواز ، رامین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.