سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

افزایش 45درصدی تعرفه های ورود کالادر عراق

جنگ‌های داخلی و ناامنی و عدم تحرک بازار و کاهش شدید قدرت خرید مردم موجب شده تا کشور عراق چاره افزایش تعرفه‌ها را در پیش بگیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، نائب رئیس اتحادیه صادرکنندگان سیمان اهواز گفت: کشور عراق با افزایش 45 درصدی تعرفه‌های ورود کالا باعث شد تا بازارچه‌های مرزی شلمچه و چذابه از حدود 10 روز گذشته تقریبا تعطیل شوند.

صادق سواعدی اظهار کرد: اکنون تنها چند قلم کالای محدود مانند گچ و سرامیک که مشمول افزایش تعرفه نشده‌اند آن هم به صورت محدود و روزانه در حد 10 تا 12 ماشین از طریق دو بازارچه مرزی شلمچه و چذابه به کشور عراق صادر می‌شوند.

سواعدی در خصوص علل افزایش تعرفه‌های ترخیص کالا توسط کشور عراق خاطرنشان کرد: جنگ‌های داخلی و ناامنی که اکنون بر این کشور حاکم است از یک سو و عدم تحرک بازار و کاهش شدید قدرت خرید مردم از سوی دیگر موجب شده تا کشور عراق نیز چاره افزایش تعرفه‌ها را در پیش بگیرد.

وی با بیان این‌که برای کالاهایی که مشمول افزایش تعرفه ترخیص کالا نیستند، تقاضای بسیار کمی از سوی تجار عراق صورت می‌گیرد، عنوان کرد: زمان بسیاری نیاز است تا صادرات به این کشور با تعرفه‌های جدید دوباره از سر گرفته شود. یعنی بازار کشور عراق باید از کالاهایی با تعرفه قدیم خالی شود و پس از احساس نیاز مردم به این کالاها امکان دارد دوباره از سرگیری مجدد صادرات به این کشور را شاهد باشیم که البته به شکل صادرات گذشته نخواهد شد.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان سیمان اهواز با تاکید بر هدفگذاری بر بازار کشورهایی نظیر سوریه، امارات و کویت گفت: سازمان توسعه تجارت کشور با پرداخت سوبسید و یارانه به کشتیرانی جهت کاهش هزینه حمل و نقل و در نهایت کاهش بهای تمام‌شده کالاها می‌تواند روند صادرات به کشورهایی مانند سوریه، کویت و امارات را تسهیل کند.

سواعدی ادامه داد: برای صادرات به این کشورها باید شرایط از نظر حمل و نقل مهیا شود و با کاهش هزینه‌های حمل و نقل و کاهش بهای تمام‌شده کالاها امکان رقابت صادرکنندگان استان و کشورافزایش می‌یابد و اگر سازمان توسعه تجارت در این راستا تمهیدات و مشوق‌های لازم را انجام دهد، می‌تواند خلاء ناشی از کاهش شدید صادرات به عراق را جبران کرد.

انتهاي پیام/و

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.