به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، بنیاد تبسم بنیادی غیر انتفاعی، غیرسیاسی و خیریه است که در سال 1394 به همت جمعی از دانشجویان افغانستانی دانشگاههای تهران و با هدف کمک به بهبود وضعیت آموزشی، فرهنگی و درمانی کودکان و نوجوانان افغانستانی تشکیل شده است. به منظور آشنایی بیشتر با فعالیتهای این بنیاد گفتگوی مشروحی را با علی انصاری دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران و دبیر این بنیاد ترتیب دادهایم که مشروح آن را در زیر میخوانید.
باشگاه خبرنگاران: کمی در مورد فعالیتهای این بنیاد خیریه بگویید؟انصاری: این بنیاد خیریه که حدود یک سال است با کمک جمعی از دانشجویان و مددکاران فعالیت میکند که شامل چند کمیته اعم از مديريت و شناسایی امور مددجویان و مددکاران، مدیریت امور فرهنگی، کمیته آموزشی، کمیته مالی، کمیته سلامت و درمان و بخش روابط عمومی است. محور اصلی فعالیتهای بنیاد تبسم حوزه کودک و خانوادههای نیازمند است و اگر بخواهم به صورت تیتروار از فعالیتهای بنیاد نام ببرم میتوانم به «جشن ناصر خسرو در اردیبهشت ماه 94»، «طرح سواد آموزی با همکاری بنیاد همدلان»، «کمپین شکوفهها» که در این طرح هزینه تحصيل 120 کودک جامانده از تحصیل به خانوادههاشان پرداخت شد و 270 بسته لوازم تحریر نیز به این کودکان اهدا شد.
«شرکت در کنفرانس عدالت آموزشی دانشگاه تهران»، «طرح اهدای لباس گرم در آذر ماه سال 95به کودکان نیازمند»، «کمپین عیدانه در اسفند ماه سال 94 که شامل توزيع 120 دست لباس نو به کودکان نیازمند بود»، «برگزاری کارگاههای افغانستان شناسی و هویتیابی ویژه مدارس اتباع افغانستانی در سال 95» و «کمپین مهمانی خدا» از جمله فعالیتهایی است که خیریه تبسم تاکنون انجام داده است.
باشگاه خبرنگاران: از آخرین طرحتان بیشتر برایمان بگویید؟انصاری: کمپین مهمانی خدا آخرین طرح و برنامهای است که بنده و همکارانم در حال اجرا و عملیاتی کردنش هستیم. در این طرح که از نیمه شعبان تا پانزدهم رمضان سال جاری برگذار خواهد شد، مد نظر داريم، یک سری بستههای غذایی را میان خانوادههای نیازمند مند توزیع کنیم.
باشگاه خبرنگاران: بنیاد تبسم در ابتدا با چه تعداد اعضا شروع به کار کرد و در حال حاضر چه تعداد عضو و مددکار در بنیاد مشغول به فعالیت و خدمات رسانی هستند؟ انصاری: ما زمانی که فعالیتهامان را در قالب بنیاد تبسم آغاز کردیم 15نفر بودیم اما در سال جاری و با تصمیم گیریهای جدید بنیاد مبنی بر عضو گیری و افزايش اعضا، در حال حاضر بیش از 40 عضو فعال داریم. هر چند نباید از جمع کثیر دوستان شهرستانی که اعلام آمادگی کردهاند با بنیاد همکاری داشته باشند نیز غافل بشویم.
باشگاه خبرنگاران: در مورد چگونگی شناسایی خانوادههای نیازمند توضیحاتی بدهید و بگویید که ایا تا کنون از ارگان و سازمانهای دولتی و بین المللی در اجرایی شدن طرحهایتان کمکی دریافت کردهاید؟انصاری: آمار خانوادههای نیازمند را توسط تحقیقات میدانی و معرفی نامهها به دست میآوریم و پس از معرفی خانوادهها به بنیاد یک گروه کارشناسی به محل اعزام میکنیم که تایید کنند آیا اطلاعات به دست آمده درست بوده و آن خانواده واقعا نیازمند هستند، یا خیر!
در مورد کمکهای سازمانی نیز باید بگویم که تنها یک مورد بوده که کارمندان سفارت افغانستان به بنیاد تبسم کمک مالی کردهاند و باید بگویم که تا کنون بنیاد از هیچ سازمان و یا ارگان دولتی و بینالمللی تسهیلات دریافت نکرده است. جالب است بدانید که تمامی منابع مالی بنیاد نیز توسط خیرین، دانشجویان و از خود مهاجرین تامین اعتبار میشود.
باشگاه خبرنگاران: به عنوان کلام پایانی درخواستی برای بنیاد از مردم دارید؟انصاری: از تمامی دوستان و عزيزانی که میتوانند در زمینههای مالی، فردی، فرهنگی به بنیاد خیریه تبسم کمک کنند و ما را در انجام وظایف و طرح هامان یاری ببخشند دعوت به همکاری میکنم و پیشاپیش از تمامی این دوستان کمال تشکر و امتنان را دارم.
انتهای پیام /