به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛مجلس دهم شورای اسلامی سرانجام با پیام معنوی و راهبردی رهبر حکیم انقلاب آغاز به کار کرد تا گام دیگری در راستای نظارت نمایندگان منتخب مردم بر کشور و همچنین قانونگذاری چهار ساله آنان برداشته شود.
حضرت آقا در بخشی از این پیام سیاسی - الهی میفرمایند:
«تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاوم با همه الزامات قطعی آن و نیز تلاش مجدانه برای گسترش و ژرف سازی فرهنگ اسلامی، دو اولویت فوری کنونی است.
اولویتهای مهم دیگری در بخشهای گوناگون مربوط به اقتدار ملی و استحکام امنیت و مصونیت کشور وجود دارد که تضمین کننده استقرار عدالت اجتماعی و استقلال و پیشرفت کشور است. شناخت این اولویتها از جمله وظایف نمایندگان و در دسترس ذهن هوشمند آنان است.»
می توان گفت همین فراز از پیام معظم له نشان میدهد که رهبر انقلاب، دو کلیدواژه «اقتصاد و فرهنگ» را به عنوان دو اولویت اصلی مجلس دهم مورد توجه قرار دادهاند و امیدوارند تا عموم نمایندگان مردم به عنوان «برگزیدگان و پذیرندگان مسؤولیتهای بزرگ»، تمام تلاش خود را برای تحقق این خواستهها به کار گیرند تا به تعبیر ایشان، مجلس شورای اسلامی در جایگاه ویژه خویش یعنی در راس امور کشور نگاه داشته شود.
این نوشتار در پی آن است تا با مرور اجمالی این پیام ارزشمند، وظایف و مسؤولیتهای مهم نمایندگان، به ویژه نمایندگان مردم قم در مجلس دهم شورای اسلامی را به مورد بازنگری قرار دهد.
رای مردم قم در انتخابات مجلس دهم نشان میدهد که دو نفر از سه نماینده منتخب این مردم که در مجلس نهم توفیق خدمتگزاری داشتند، همچنان در این مسؤولیت خطیر حضور دارند.
یکی از این نمایندگان، دکتر علی لاریجانی است که علاوه بر نمایندگی مردم قم، هر چهار سال گذشته و از سوی نمایندگان مجلس، به عنوان رئیس مجلس نهم هم برگزیده شد تا پذیرش این مسؤولیت بزرگ، افتخاری دیگر برای قم و مردم ولایتمدار این استان باشد و البته هماکنون در مجلس دهم نیز به عنوان رئیس موقت انتخاب شده است.
بدیهی است سوابق متعدد اجرایی دکتر علی لاریجانی در انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بویژه ریاست قوه مقننه دوره نهم، بزرگترین ظرفیت را برای او در گام نهادن عملی مجلس و «اقدام و عمل» نظارتی و قانونگذاری نمایندگان منتخب مردم در راستای تحقق منویات مورد اشاره رهبری معظم در پیام به افتتاح مجلس دهم شورای اسلامی پدید می آورد.
در حقیقت دکتر لاریجانی – که محتملترین گزینه برای ریاست مجلس دهم نیز هست – میتواند با تجربه، مدیریت و درایت خود، مجلس دهم را به سوی یک گام بلند در اجرایی سازی نظرات و رهنمودهای حکیمانه حضرت آیتالله خامنه ای هدایت کند.
در این راه، انتساب او به بیت مرجعیت و فقاهت و البته سابقه مدیریت فرهنگی او نیز موجب خواهد شد تا اولویت دوم مورد اشاره رهبری معظم، به شکل ویژه مورد توجه او باشد تا از رهگذر جمع آوری ایدهها، پیشنهادها و نظرات اهالی فکر و اندیشه و فرهنگ و البته کمکهای ارشادی مراجع معظم تقلید و حوزههای علمیه و دانشگاهها، نظارت و قانونگذاری در مسیر «گسترش و ژرف سازی فرهنگ اسلامی» در کشور و جامعه، شتاب بیشتری به خود بگیرد.
و اما نماینده دیگر مردم شریف قم در مجلس دهم، احمد امیرآبادی فراهانی است که سابقه حضورش در مجلس نهم و عضویت فعال در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، ظرفیت دیگری برای تحقق اولویت نخست مورد اشاره رهبر خبیر انقلاب در پیام به مجلس دهم است.
در حقیقت این نماینده مردمی مردم قم میتواند در مسیر تحقق بخشیدن به «اقتصاد مقاوم با همه الزامات قطعی آن»، تجربیات ارزشمند خود را در اختیار نمایندگان تازه وارد بهارستان قرار دهد و با تشویق آنان به حضور در کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه و محاسبات و تشکیل یک کمیسیون قوی و فعال، زمینه را برای تحقق نظارت و قانونگذاری دقیق مجلس دهم در زمینه اقتصاد مقاومتی و تحقق اولویت اول مورد اشاره رهبری معظم فراهم آورد.
همچنین نمایندگان مردم قم در ادوار مجلس شورای اسلامی هم میتوانند در همین راستا، تجربیات خود را مکتوب کرده و به مجلس ارسال کنند تا به بهترین وجه از آن استفاده شود.
دیگر نماینده قم یعنی حجتالاسلام والمسلمین ذوالنور که سابقه طولانی در عرصه فعالیتهای فرهنگی دارد نیز میتواند عنصری تاثیرگذار در مجلس دهم باشد چرا که با سابقه فعالیت در عرصههای مختلف نظام دارای تجارب ارزندهای است که میتواند این تجربیات را در مجلس دهم و در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری به کار گیرد.
باید گفت نمایندگان مردم قم در مجلس دهم شورای اسلامی، این توانایی و تجربه را دارند تا به عنوان سه عضو فعال از این مجلس، تمام تلاش و همت خود را در مسیر تحقق رهنمودها و اولویتهای مورد اشاره حضرت آقا به کار گیرند؛ چراکه آنگونه که معظم له در پیام به همین نمایندگان می فرمایند:
«ذمّه ما مسئولان، اکنون سنگین بارتر از گذشته است.»