سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی فیلم‌سازان هالیوودی صدای مردم مراکش را درمی‌آورند/"دروازه صحرا" در معرض نابودی

بسیاری از مردم شهر دروازه صحرا نسبت به اینکه شهرشان جولانگاه حضور مداوم فیلم‌سازان هالیوودی است، خسته شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین؛ "وَرزازات" یکی از شهرهای جنوبی مراکش است که به "دروازه صحرا" معروف است. این شهر یکی از لوکیشن‌های موردعلاقه کارگردانان هالیوودی برای ساخت فیلم‌های تاریخی محسوب می‌شود و آثار بزرگی همچون گلادیاتور، لورنس عربستان، سقوط شاهین سیاه، آخرین وسوسه‌های مسیح و بخش‌هایی از سریال بازی تخت و تاج در این شهرک سینمایی فیلم‌برداری شده است.

به دور از شهرت این شهر که به‌واسطه حضور تیم‌های فیلم‌برداری هالیوودی رخ داده است، بسیاری از مردم این منطقه از حضور خارجی‌ها ناراحت هستند و نسبت به اینکه شهرشان جولانگاه حضور مداوم این گروه‌ها است خسته شده‌اند. به عقیده آن‌ها شهر وَرزازات شباهت زیادی به سومالی، افغانستان، عربستان، مصر، مقدونیه و تبت دارد با این حال طبق کلیشه‌ای قدیمی، دروازه صحرا شرقی "وهم برانگیز" و عجیب است.

امل ادریسی، یک استاد مراکشی می‌گوید: هنگامی که فیلم پرفروش "تک‌تیرانداز آمریکایی" را تماشا می‌کردم، قادر به تشخیص معماری مراکشی که عراق را به تصویر می‌کشید، نبودم. مساجد و خانه‌های ما بسیار خاص هستند ولی فیلم‌سازان هالیوودی در این فیلم از آن یک منطقه جنگی عراق را ساخته بودند. تفاوتی که برای من اندازه زمین تا آسمان بود.

بر این اساس، مراکش 3 هزار مایل از عراق فاصله دارد و از مناظر زیبای کوه، دریا، و صحرایی وهم‌آلود برخوردار است. آفتاب درخشان و امنیت حاکم در آن روند فیلم‌سازی را تسهیل می‌کند. از سوی دیگر بسیاری از مردم این شهر به زبان عبری تسلط دارند و مشکل فیلم‌سازان هالیوودی را برای جمع‌کردن سیاهی لشگر و بازیگران بومی آسان می‌کند.

بسیاری از مردم این شهر تجربه بازی در چندین فیلم هالیوودی را داشته‌اند. به گفته برخی از این بازیگران، آن‌ها برای بازی در نقش یک گدا یا یک جنگجو سیاهی لشگر 80 یورو دریافت می‌کنند. بنابراین به لطف حضور فیلم‌سازان آن‌ها همواره از شغل و درآمد برخوردار هستند. با این حال این یک شمشیر دو لبه است. اگرچه مردم شهر دروازه صحرا مشکل اشتغال ندارند ولی معتقدند محل زندگی‌شان به کشوری جایگزین تبدیل شده است. انعکاس درگیری‌های کشورهای دیگر همچون عراق و سوریه در این شهر خوشایند بومیان نیست.

از سوی دیگر حضور عوامل غربی، فرهنگ بومی این شهر را نیز تحت تأثیر قرار داده و در مواردی موجب گسترش فساد شده است. به‌گونه‌ای که سازمان عفو بین‌الملل در گزارش اخیر خود از افزایش فساد در میان زنان و دزدی در این شهر خبر داد. با این حال کارشناسان بر این باورند که تداوم حضور فیلم‌سازان غربی در دروازه صحرا نه تنها درنهایت موجب نابودی زیست‌بوم این منطقه می‌شود بلکه اصالت و فرهنگ مردم شهر را نیز از بین خواهد برد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.