سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

رتبه نخست آذربایجان شرقی در مقدار ذخایر معدنی کشور

رییس نظام مهندسی معدن آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی از نظر مقدار ذخایر معدنی رتبه نخست کشور را داراست اما از نظر ارزش تولیدات، رتبه پنجم و این وضعیت نشان دهنده عدم حمایت و توجه کافی به بخش معدن درمقایسه با صنعت از سوی مسئولان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ جعفری تبریزی در جمع خبرنگاران افزود: کشور ما از لحاظ ذخایر معدنی در بین 15 کشور جهان قرار دارد و مقدار ذخایر معدنی کشور در حدود 27 میلیارد تن است که از این میزان مقدار ذخایر معدنی آذربایجان شرقی 4 میلیارد و 300 میلیون تن و میزان تخمینی این ذخایر در حدود 8 میلیارد و 100 تن است.

وی اعلام کرد: از نظر استخراج و ارزش تولیدات معدنی استان های کرمان،خراسان، یزد در رتبه های اول و دوم و سوم قرار دارند و ارزش تولیدات کرمان بالای 5000 میلیارد تومان و یزد 3500 میلیارد تومان است در حالیکه ارزش تولیدات آذربایجان شرقی 1 دهم کرمان و در حدود 450 میلیارد تومان است.

رییس نظام مهندسی معدن آذربایجان شرقی تاکید کرد: برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی توجه به بخش معدن به عنوان یک فرصت طلایی بسیار مهم است چرا که که بدون توسعه بخش معدن امکان تحقق اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه عملی نیست.

جعفری تبریزی با اشاره به اینکه در بخش معدن اگر زنجیره کامل تولید قطع نشود برای 17 نفر اشتغال زایی ایجاد می شود افزود: این اشتغال زایی در استان با چالش مواجه است چرا که مثلا زنجیره تولید در مجموعه مس سونگون در مرحله کنسانتره قطع می شود.

وی گفت: در کشور 70 نوع مواد معدنی و در استان آذربایجان شرقی 55 نوع مواد معدنی وجود دارد و اگر مسئله خام فروشی حل شود و اقداماتی در جهت تقویت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در بخش معدن صورت گیرد بسیاری از مشکلات بخش معدن در استان حل شدنی است.

جعفری تبریزی افزود: در نظام مهندسی کشور 36 هزار نفر عضو هستند ودر نظام مهندسی استان 2700 نفر عضو داریم که بالای 90 نفر آنها مقطع دکتری، 85 عضو هیئت علمی دانشگاه ها ، 44 عضو کارشناسی ارشد و بقیه در سطح کارشناسی هستند.

وی به استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه و بالفعل و الویت دادن به طرح های نیمه تمام استان تاکید کرد و افزود: بایستی ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه،مراکز علمی و صنعت و معدن ایجاد شود تا بخش معدن توسعه یابد.
 
انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.