به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «شری رحمان» سفیر سابق پاکستان در آمریکا اظهار داشت: عملیات پهپادهای آمریکایی در خاک پاکستان موجب پدید آمدن شک و شبهات زیادی درباره روابط واشنگتن با اسلامآباد به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم شده است.
وی افزود: عملیات پهپادهای آمریکایی در حالی انجام میشود که چندی پیش مذاکرات چهارجانبه برای صلح طالبان با دولت افغانستان در اسلامآباد برگزار شد و نماینده واشنگتن نیز در این نشست حضور داشت.
رحمان گفت: اگر آمریکا خواهان ادامه روند صلح با طالبان است و از مذاکرات چهارجانبه حمایت میکند چه نیازی بود که رهبر طالبان را در خاک پاکستان هدف قرار دهد.
سفیر سابق اسلامآباد در واشنگتن تأکید کرد: هنوز دولت پاکستان کشته شدن ملا اختر منصور را تأیید نکرده اما اگر ولی محمد شخصی که در بلوچستان هدف پهپادهای آمریکایی قرارگرفته همان رهبر طالبان باشد چطور توانسته گذرنامه پاکستانی به دست آورد.
شری رحمان تأکید کرد: داشتن گذرنامه پاکستانی لزوما به این معنی نیست که این کشور با رهبر طالبان همکاری کرده است زیرا بسیاری از شبهنظامیان با پرداخت رشوه و از راههای مختلف گذرنامه جعلی پاکستانی دریافت میکنند.
سفیر سابق پاکستان در آمریکا اظهار داشت: اسلامآباد همیشه حمله پهپادهای آمریکایی را محکوم کرده و چنین اقداماتی را بر خلاف تمامیت ارضی خود میداند.
رحمان اظهار داشت: طبق تعهدات شفاهی بین دو کشور قرار بود آمریکا برای هدف قرار دادن شبهنظامیان در خاک پاکستان هماهنگی لازم را به عمل آورد.
وی گفت: طبق معاهده بین آمریکا و پاکستان قرار بود عملیات پهپادها در منطقه «فاتا» (مناطق قبایلی هفتگانه پاکستان) و با هماهنگی کامل انجام شود.
شری رحمان خاطر نشان کرد: عملکرد آمریکا برای انجام عملیات پهپادهای این کشور داخل خاک پاکستان در آینده روی روابط دو کشور تأثیرگذار خواهد بود.
رحمان اظهار داشت: اگر شخصی که در بلوچستان پاکستان کشته شده ملا منصور رهبر طالبان است چطور با یک تاکسی وارد این کشور شده و با وجود اینکه جسد و تمام وسایلش در حمله پهپادها سوخته اما گذرنامه و کارت ملی پاکستانی وی سالم مانده است.
سفیر پاکستان در آمریکا گفت: هنوز نمیتوان درباره سناریوی کشته شدن ملا منصور در پاکستان اظهار نظر کرد و باید تحقیقات لازم در این رمینه انجام شود.
وی افزود: هدف قرار گرفتن رهبر طالبان در منطقه نوشکی در بلوچستان موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت و این موضوع در پارلمان پاکستان مطرح خواهد شد تا دولت نظر قطعی خود را درباره آن اعلام کند.
شری رحمان گفت: سیاست خارجی پاکستان درباره طالبان و آمریکا باید مشخص شود تا بتوان درباره مسائل منطقهای درست تصمیم گیری کرد.
«نفیس زکریا» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در این زمینه گفت: دو نفر در عملیات پهپادهای آمریکایی کشته شدهاند که نام یکی از آنها محمد اعظم است و هویت شخص دوم همچنان مجهول میباشد.
«نواز شریف» نخست وزیر پاکستان هم در یک گفت و گوی خبری در لندن کشته شدن رهبر طالبان را تأیید نکرد.
سناتور «حافظحمدالله» از اعضای حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل الرحمن در یک مصاحبه خبری در شهر ملتان از توابع ایالت پنجاب گفت: اگر ملا منصور کشته شده باشد این اتفاق 10 ماه قبل به وقوع پیوسته و کشته شدن وی در حمله پهپادها سناریوی آمریکا است که به هیچ وجه مورد تأیید نمیباشد.
رئیسجمهور آمریکا ضمن تأیید خبر کشته شدن ملا اختر منصور رهبر طالبان در پاکستان اعلام کرد نیروهای آمریکایی به عملیات ضد تروریسم در داخل خاک این کشور ادامه میدهند.
از طرفی دولت پاکستان با احضار سفیر واشنگتن به نقض حریم هوایی این کشور توسط پهپادهای آمریکایی اعتراض کرده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/