سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسوشیتدپرس: کاخ سفید در پی دوستی با دشمنان دیرینه آمریکاست/ «تلاش برای نزدیکی به ایران، حماقت اوباما است»

آسوشیتدپرس نوشت اوباما در واپسین ماه‌های ریاست جمهوری خود به دنبال روابط دوستانه‌تر با «دشمنان دیرینه» آمریکا نظیر ایران و کوبا است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: باراک اوباما در آخرین طرح سیاست خارجی خود به دنبال روابط دوستانه‌تر با دشمنان دیرینه آمریکاست و تلاش می‌کند دشمنی عمیق با کشورهایی نظیر ویتنام، ایران، کوبا و میانمار را به تاریخ بسپارد.

در این گزارش آمده است: هرچند فرایند آشتی با این کشورها چند سالی است آغاز شده است، اوباما امیدوار است بتواند مزایای چنین رویکردی را برای نفر بعدی در کاخ سفید روشن کند.

این تلاش در هفته جاری در هانوی به نمایش در آمد. وی در آنجا تحریم فروش تسلیحات به ویتنام را که یکی از بقایای جنگ ویتنام بود لغو کرد.

اقدام بعدی اوباما در هیروشیما رخ خواهد داد طوری که وی نخستین رئیس‌جمهوری آمریکا خواهد شد که از محلی که این کشور نخستین بمباران اتمی را انجام داد، بازدید خواهد کرد.

هرچند این کار موجب ناراحتی برخی کهنه‌سربازان آمریکایی و برخی در ژاپن خواهد شد، اما این دیدار یادآور ائتلاف میان دو کشور است که اکنون چین را دشمن مشترک خود می‌دانند.

اما هرچند هیلاری کلینتون تا حد زیادی از سیاست تنش‌زدایی اوباما با کوبا، ایران و میانمار حمایت می‌کند، ممکن است انتخاب دونالد ترامپ موجب بازگشت آمریکا به همان سیاست‌های خصمانه در گذشته شود.

با این همه، منتقدان اوباما می‌گویند وی در تلاش‌های خود برای ایجاد صلح، به اشتباه کشورهایی نظیر میانمار و ویتنام را که تدریجا به سمت ارزش‌های آمریکایی پیش رفته‌اند در کنار کشورهایی نظیر ایران و کوبا نشانده است که چنین کاری را نکرده‌اند.

سناتور تام کاتن، یکی از منتقدان شدید سیاست خارجی اوباما می‌گوید تلاش وی برای نزدیک‌شدن به ایران و کوبا نشانگر «حماقت رئیس‌جمهور در شتاب برای خشنودکردن دشمنانی است که رفتار خود را عوض نکرده‌اند.»

وی در مصاحبه‌ای گفت: «آمریکا باید همیشه آماده تبدیل دشمنان به کشورهای متحد خود باشد اما باید این کار را بر اساس رفتار این کشورها مبتنی کرد.»

موفقیت‌های دیپلماتیک اوباما در چند کشور تحت‌الشعاع موفق نشدن وی در دیگر کشورها نظیر عراق و سوریه قرار گرفته که اوباما اذعان دارد آمریکا سالها بعد از وی نیز باید با داعش بجنگد.

در مساله روسیه نیز که اوباما در ابتدا امید به دوران تازه همکاری داشت، روابطشان بعد از تحولات اوکراین و حمایت روسیه از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، گل‌آلود شد.

آنتونی کوردسمن، مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا که اکنون تحلیل‌گر مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل است می‌گوید اوباما از فرصت‌هایی نظیر تضعیف دولت کوبا یا نگرانی ویتنام درباره چین استفاده کرده است.

با این حال، وی معتقد است میراث یک رئیس‌جمهور برای رئیس‌جمهور بعدی الزام‌آور نیست.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.