سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌ به زوج‌هایی که فعلا نمی‌خواهند بچه‌دار شوند

زوج‌هایی که برای مدت زمان طولانی بعد از ازدواج قصد بچه‌دار شدن ندارند، می‌توانند با افزایش آگاهی تصمیمی درست در این زمینه اتخاذ کنند.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ برخی زوج‌ها به علل پایین بودن سن، عدم ثبات وضعیت مالی و اقتصادی، ابتلا به برخی بیماری‌ها یا مشکلات دیگر ممکن است در ابتدای زندگی تا چند سال قصد بچه‌دار شدن نداشته باشند و زمانی به خود بیایند که امکان پدر و مادر شدن‌شان کم یا بسیار دشوار ‌شود.

گاهی اوقات یکی از طرفین در ازدواج میلی به بچه‌دار شدن ندارد به همین دلیل بهتر است قبل از ازدواج و در صحبت‌های نهایی این موضوع بررسی شود. البته گاهی برخی زوج‌ها با هم به توافق می‌رسند که تا پایان زندگی یا دست کم مدتی طولانی بچه‌دار نشوند که بهتر است نسبت به عواقب این تصمیم خود آگاهی پیدا کنند.


چرا بعضی‌ها دوست ندارند بچه‌دار شوند؟
گاهی اوقات برخی زوج‌ها به علت عدم رضایت از زندگی مشترک و شریک زندگی‌شان میل به بچه‌دار شدن را از دست می‌دهند که بهتر است در چنین شرایطی با کمک یکدیگر، خانواده و مراجعه به مشاور این مشکل را ریشه کن کنند.

علاوه بر این، برخی مشکلات و اختلالات روحی نیز می‌تواند میل به پدر و مادر شدن را به شدت کاهش دهد؛ به عنوان مثال، بیماری افسردگی، اختلالات روحی و جسمی شدید و همچنین خاطرات تلخ دوران کودکی نیز به این مشکل دامن می‌زند. در چنین شرایطی مشورت با یک مشاور می‌تواند بهترین گزینه باشد.

در این بین، برخی از افراد نیز به علت عدم پایبندی و وفاداری به شریک زندگی، بچه‌دار شدن را مانند سرعت‌گیری بر سر خوش‌گذارنی‌ها و وابستگی‌های خود به زندگی قلمداد می‌کنند و از آن سر باز می‌زنند.

مراقب بالا رفتن سنتان باشید!
توجه به این نکته بسیار مهم است در صورت بالا بودن سن زوج‌ها، به خصوص زنان بهتر است بعد از ازدواج هرچه سریع‌تر بچه‌دار شوند تا بازه سنی که در آن دارای قابلیت باروری هستند را از دست نداده یا در صورت باردار شدن، کودک آن‌ها دچار اختلالات نشود. 

بارداری در سنین بالای 35 سال ممکن است نیازمند مراقبت‌ها و بررسی‌های بیشتری باشد به گونه‌ای که برخی غربالگری‌ها برای زنان بالاتر از 35 سال در هفته 10 تا 20 بارداری تجویز می‌شود تا اختلالات ژنتیکی همچون بیماری تای ساکس، فیبروز و برخی از اختلالات کروموزومی همچون سندروم داون، تریزومی 18 و اسپینا بیفیدا بررسی شود.

از بچه دار شدن نترسید!
برخی زوج‌ها به علت ترس و نگرانی از افزایش مسئولیت‌ها و وظایف بعد از پدر و مادر شدن، صاحب فرزند شدن را به تعویق می‌اندازند یا نسبت به آن دو دل می‌شوند. گاهی فشارهای زندگی و شاغل بودن زوج‌ها به خصوص زنان امکان بچه دار شدن و نگهداری‌های بعد از آن زوجین را به نوعی با سردرگمی روبرو می کند.

برای رفع این مشکل بهتر است با همسر و نزدیکانتان صحبت کنید؛ فراموش نکنید قرار نیست تمام وظایف نگهداری از کودک بر عهده یکی از زوج‌ها باشد بلکه با تقسیم مسئولیت و برنامه‌ریزی دقیق به همراه کمک گرفتن از نزدیکان و خانواده در کنار کاهش زمان کار یا ترک موقت آن می‌توان از حجم این مشکل کاست.


حواستان به سرد شدن روابطتان باشد
برخی زوج‌ها بعد از گذشت مدتی پس از ازدواجشان از هم دور شده یا درگیر مسائل شخصی، اجتماعی، کاری و اقتصادی شده و ممکن است مدت زمان کوتاه‌تری را کنار هم سپری کنند. به همین دلیل ممکن است در ابتدای زندگی بچه‌دار شدن را فقط به تعویق بیندازید اما با گذشت زمان و افزایش مسئولیت‌ها و مشغله‌ها به طور کلی فکر پدر و مادر شدن را از ذهن بیرون کرده و لذت آن را برای همیشه از خود بگیرید.

فراموش نکنید تولد نوزاد نوعی تمدید عهد میان زوجین و به نوعی ثمره ازدواجشان است و می‌تواند قوی‌ترین و مهم‌تری عاملی باشد که دو فرد و رویاهایشان را به هم نزدیک و اهداف، آروزها و تلاش‌هایشان را با هم مرتبط می‌کند. علاوه بر این، وجود موجودی کوچک و شیرین می‌تواند روابط را مستحکم‌تر و شما را شادتر از قبل کند و هر روز با رشد و بزرگ شدن او بر شادی‌ها، انگیزه‌ها و تلاش‌هایتان بیفزاید.

همیشه تا این حد پرانرژی نیستید!
ممکن است در ابتدای ازدواج به علت پایین بودن سنتان بچه دار شدن را به تاخیر بیندازید اما فراموش نکنید ممکن است است با گذشت چند سال، انرژی و سلامتی روحی و جسمی سابق خود را نداشته باشید. پدر و مادر شدن کاری تمام وقت است و نیاز به انرژی، انگیزه و رفتاری سنجیده دارد.

گاهی اوقات پس از گذشت سال‌ها زوج‌ها اقدام به بارداری می‌کنند و همان زمان متوجه می‌شوند که مبتلا به مشکلات باروری هستند و مدت زمانی را باید صرف درمان کنند و آن زمان است که با خود می گویند "ای کاش زودتر اقدام به بارداری می‌کردیم تا دچار چنین مشکلاتی نمی شدیم".

در نهایت همواره به یاد داشته باشید بچه‌دار شدن مسئله‌ای جدی و مهم در زندگی است و زوج‌ها باید برای آن برنامه‌ریزی کرده و علاوه بر داشتن انگیزه و توانایی، به بلوغ فکری، جسمی و رفتاری رسیده باشند. چشم و هم چشمی، حسادت، افزایش نفوذ خانواده ها، افزایش وفاداری یکی از زوجین، بازگرداندن زندگی از دست رفته نمی‌تواند دلایل محکم و قابل قبولی برای بچه‌دار شدن باشد.

منبع: Medical News Today
Medical Daily

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
آزاده
۰۶:۱۸ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
بچه برکت زندگی . من دو تا بچه پشت سر هم دارم قبل از اون شاغل بودم ولی الان تو خونه هستم ولی به برکت وجود بچه ها در آمد همسرم بیشتر شد . تو محل کارش بخاطر بچه ها بیمه اش کردن . تازه ارتباط بینمون هم خیلی قوی تر شده . بچه نباشه زندگی معنی نداره
فاطمه
۰۰:۴۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۵
من,۴ساله ازدواج کردم ۲۱سالمه فعلا هم دوس ندارم بچه داربشم,آیابعدن واسم مشکل پیش میاد
فاطمه
۰۰:۴۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۵
من,۴ساله ازدواج کردم ۲۱سالمه فعلا هم دوس ندارم بچه داربشم,آیابعدن واسم مشکل پیش میاد
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
تاخیر در بچه داشتن نه تنها باعث بهبود وضع مالی نمیشه بلکه برکت رو از زندگی کم میکنه وقهر الهی رو به دنبال داره
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
اول کار ثابت بعد ازدواج و بچه.
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
راست میگید خودتون ده تا ده تا بیارید
ناشناس
۲۳:۱۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
خانم من بعد از زایمان اول که توی بیمارستان با او بد رفتار کردن دیگه نمیخاد بچه دار بشه واقعا"متاسفم برای بعضی پرستارها و بیمارستانها
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
احسنت
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
الان من سی و دو سالمه با مشکلات اقتصادی فعلی هنوز موفق به ازدواج نشدم چه برسه بخوام به فرزند فکر کنم
فرهاد
۱۰:۵۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
من سی و دو سالمه هشت ساله ازدواج کردم ولی تا به امروز جرأت نکردم پدر شم.واقعیت اینه که شرایط مالی جلوی زن و شوهرها رو میگیره....دفترچه بیمه من عادی است و تکمیلی ندارم و هزینه ها خیلی زیاده.هروقت یکسان سازی دفترچه ها و بیمه ها از طرف وزارت بهداشت انجام شد اونوقت میشه فرزند آوری رو پیشنهاد کرد نه الان...
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
بچه دار شدن باعث گرم شدن کانون خانواده میشود. اما وقتی مشکلات مالی در ابتدای ازدواج بوجود می آید و دریافتی زوجین فقط برای گذران زندگی آنها کفاف میکند و با توجه به حقوق کسانی که کار ثابت ندارند و امنیت شغلی در این زمان ندارند و مخارج ابتدایی دوران بارداری را محاسبه میکنند ترس از بچه دار شدن در آنها به میان می آید و از بچه دار شدن دوری میکنند.
مهتاب
۰۸:۱۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
همسر من هم درست فکر شما را می کرد. الان 35 سال دارم و 7 سال از ازدواجمان می گذرد. حالا که 3 ساله به دنبال درمان با هزینه های سرسام آورش افتادیم فهمیده که تمام این افکار اشتباه بوده. چرا که مشکلات مالی هیچ وقت تمامی ندارد و شما در صورت وقفه در فرزند آوری فقط یک مشکل به مشکلات قبلی خود اضافه می کنید.
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
عالی بود
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
راه حل دارید بگید خوشحال میشیم....