سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سردار فضلی: دزفول بهترین گزینه برای معرفی به عنوان «شهر مقاومت» است

جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: دزفول بهترین گزینه برای معرفی به عنوان «شهر مقاومت» است.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار سرتیپ پاسدارعلی فضلی جانشین سازمان بسیج مستضعفین و از فرماندهان سپاه در ایام دفاع مقدس، طی گفتگویی به مناسبت فرارسیدن چهارم خردادماه، روز مقاومت مردم دزفول، این شهر را بهترین گزینه جهت معرفی روز مقاومت دانست، اظهار داشت: حماسه مقاومت دزفول در تاریخ ماندگار شده است و مردم دزفول قطعه ارزشمندی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به واسطه فداکاری ها و مجاهدت های خویش و معامله با خدا به نام خود ثبت کردند.

وی این امر را مرهون چند عامل دانست و افزود: یکی از این دلایل، نقش روحانیت و علما بویژه مرحوم آیت الله قاضی، امام جمعه دزفول بود و دیگری نقش فرماندهان و فرزندان خودساخته دزفول از جمله سردار رشید، سردار رئوفی، سردار کیانی، سردار کوسه چی، شهید سردار سوداگر و همه شهدای دزفول.

جانشین سازمان بسیج مستضعفین  ادامه داد: در دوران پیروزی انقلاب و پس از آن، در هر صحنه ای که مشکلی برای انقلاب اسلامی پیش آمد، از جمله وقایع چهارشنبه سیاه و جمعه سیاه خرمشهر که از سوی گروههای جدایی طلب خلق عرب شکل گرفته بود، مردم دزفول از جمله جوانان، بسیجیان، پاسداران، ارتشیان پیشگام بودند که اوج آن در دوران دفاع مقدس دیده می شود.

سردار فضلی خاطرنشان کرد: با هجوم ارتش عراق رزمندگان دزفول صرفا در منطقه دزفول فعال نبودند، بلکه در سایر جبهه ها نیز از جمله جسر نادری، عین خوش، فکه و...با مقاومت خود مانع از پیشروی سریع دشمن شدند و در اینجا نقش پیشکسوتان سپاه دزفول مشهود بود.

وی یادآور شد: در راستای تحقق فرمان امام(ره) مبنی بر شکستن حصر آبادان و همزمان با پیشروی نیروهای عراقی به این شهر رزمندگان دزفولی نقش مهمی در دفاع و شکستن محاصره آبادان ایفا کردند که در این راه شهید امیر بزاز زاده که اهل دزفول بودند و تلاش گسترده ای در این راه از خود نشان داد، قابل تحسین است.

فرمانده لشکر سیدالشهدا در ایام دفاع مقدس گفت: نقش مردم دزفول صرفا محدود به جبهه ها نمی شد، بلکه دزفول و مردم شریف آن، میزبان رزمندگان اقصی نقاط کشور بودند. دزفول در آن دوران مانند قرارگاهی بود که مردمش با آغوش باز از رزمندگان سایر مناطق کشور پذیرایی می کردند. بنابراین دزفول به دلیل مقاومت همه جانبه خویش پایتخت مقاومت ایران اسلامی در جنگ تحمیلی بود و از این‌رو بیش از سایر شهرها در معرض بمباران و موشکباران ارتش عراق قرار  می گرفت.

 سردار فضلی تصریح کرد: پس از جنگ نیز امروز در بزرگترین عملیات فرهنگی پس از جنگ، یعنی راهیان نور،  مدیران دزفولی و مردم این شهر در پذیرایی از زائران نقش ارزنده ای دارند.

بنا بر این گزارش ؛چهارم خرداد هر سال یادآور مقاومت مثال زدنی مردم شهر دزفول در برابر موشک باران و آتش سنگین رژیم بعث عراق است که گونه‌ای که این روز را در تقویم، «روز مقاومت و پایداری دزفول» ثبت کردند.

برخی دلایل این نامگذاری به شرح زیر است:

- مقاومت و ایستادگی مردم در مقابل موشک باران سنگین در دوران دفاع مقدس

- حضور گسترده و چشمگیر مردم دزفول در میادین نبرد و تامین نیروهای یک لشکر به طور کامل از یک شهرستان( که قبل و بعد از این بی سابقه بوده)

- بیشترین نقش مردم دزفول در فرماندهی جنگ (بسیاری از فرماندهان جنگ از شهرستان دزفول بوده اند)

- بازسازی شهر در حین جنگ و موشک باران(از یک طرف موشک می زدند به خانه ها و مغازه ها و مدارس و از طرف دیگر مردم در بازسازی شرکت می کردند و عمده ی کمک های مالی و انسانی از مردم شهر بود)

- مهمان نوازی و رزمنده نوازی مردم در روز های دفاع مقدس

- تعطیل نشدن حتی یک نماز جمعه در طول دفاع مقدس با وجود حملات و موشک ها و پذیرایی از رزمندگان در محل نماز جمعه

- تقدیم بیشترین شهید غیر نظامی نسبت به جمعیت آن در سراسر ایران اسلامی

این شهر در دوران جنگ بارها مورد هجوم و موشک‌باران رژیم عراق بود تا آنجا که آن را با نام «شهر موشک‌ها» یاد کرده‌اند.

شهرستان دزفول در دوران جنگ 7 هزار شهید، زخمی و مفقودالاثر تقدیم انقلاب اسلامی کرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.