سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمریکا در سریال‌های یازده سپتامبری به دنبال چیست؟

آمریکایی‌ها در پرونده‌ای جدید دوباره شکایت از دولت‌های حامی تروریسم در 11 سپتامبر را مطرح کرده‎اند که با تحلیل این مساله به تاریخ انقضای عربستان سعودی می‌رسیم.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تازگی سنای آمریکا در اقدامی جنجالی طرحی را با عنوان "امکان شکایت از دولت‌های حامی تروریسم به دلیل حمایت از حوادث 11 سپتامبر" را به تصویب رسانده است. بر اساس این طرح امکان شکایت از عربستان به دلیل حمایت از تروریست‌های اکثراً سعودی‌تبار 11 سپتامبر برای خانواده قربانیان این حادثه فراهم می‌شود به نحوی که از این پس خانواده‌های قربانیان حادثه تروریستی 11 سپتامبر خواهند توانست علیه دولت و یا ملت‌ها به خاطر حمایتشان از تروریسم شکایت کنند. البته این طرح بعد از تصویب در مجلس سنا هم باید در مجلس نمایندگان آمریکا نیز به تصویب برسد و آنطور که از شواهد و اظهارات مقامات آمریکایی پیداست، اوباما و مجلس نمایندگان به علت اتحادی که با آل سعود دارند موافق تصویب و اجرای این طرح نیستند.


ماجرای ۱۱ سپتامبر از این قرار است که در سال ۲۰۰۱،صبح روز ۲۱ شهریور ۱۳۸۰ دو هواپیمای مسافربری با فاصله تقریباً 15 دقیقه به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک برخورد کردند. در نتیجه این دو برخورد، همه مسافران به همراه عده بسیاری که در ساختمان‌ها حضور داشتند، کشته شدند. هر دو ساختمان، پس از دو ساعت به طور کامل ویران شدند و آسیب‌های زیادی به ساختمان‌های پیرامون نیز وارد شد.

هواپیمای سوم نیز تقریباً 30 دقیقه پس از هواپیمای دوم به ساختمان پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ویرجینیا برخورد کرد. هواپیمای دیگری نیز که به نظر می‌آید هواپیمای چهارم این ماجرا بوده است، در نزدیکی شهر "شنکسویل" در ایالت پنسیلوانیا، بدون برخورد با ساختمانی سرنگون شد. گفته می‌شود شماری از مسافران و خدمه هواپیمای چهارم پیش از سرنگونی آن، تلاش کرده بودند تا کنترل هواپیما را به دست بگیرند. ظاهراً هواپیماربایان این هواپیما را به سمت واشینگتن هدایت می‌کرده‌اند.

در این چهار حادثه هیچ‌کدام از مسافران پروازها زنده نماندند. کشته‌شدگان این حمله‌ها در مجموع ۲۹۹6 نفر گزارش شده است. بیش‌تر کشته‌شدگان مردم عادی و شهروندانی بودند که ملیت آن‌ها از ۹۰ کشور گوناگون جهان بود.

 بزرگ‌ترین و مهم‌ترین واکنش آمریکا بعد از این حادثه شروع جنگ با تروریسم و اولین اقدام در این راستا حمله به افغانستان بود با این هدف که گروهک طالبان حامی تروریست‌های القاعده را از بین ببرد. این در حالی است که در همان زمان اسناد و مدارک کافی برای مجرم شناخته شدن عربستان و دست داشتن آل سعود در این اقدام تروریستی به دست آمده بود اما آمریکا در عوض آن به گسترش پایگاه های نظامی خود در اطراف ایران، استقرار ناوهای جنگی در خلیج فارس، دریای عمان و دهانه اقیانوس هند، تهدیدات مستقیم و غیر مستقیم به حمله نظامی علیه ایران، ایجاد فشارها بر كشورهایی كه با ایران روابط دوستانه تری دارند، فروش سلاح و ادوات جنگی به كشورهای حوزه خلیج فارس و افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی مستقیم و غیر مستقیم بر ایران، توقیف اموال ایران و تصویب تحریم های گوناگون برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران در طول سال های اخیر پرداخت.



 بهارستان نشینان معتقدند تصویب این دست احکام و قوانین در آمریکا حاکی از فشاری است که بر دولت نسبت به حمایت آنها از تروریسم به خصوص کشورهایی مانند عربستان وجود دارد و از آنجایی که دنیا به سمتی رفته که تمایل به برقراری صلح دارد، دیگر روحیاتی مثل روحیه سعودی را نمی پسندد و خواستار تقابل با آن است.

از این رو عربستان به سمتی می رود که رفته رفته از لیست حمایتی واشنگتن خارج شده و تبدیل به مهره سوخته ای شود که آمریکا صرفا به علت دارا بودن نفت و پول به آن مراجعه کند.

در حقیقت واقعه یازده سپتامبر نمادی از دروغگویی آمریکا است و یکی از بزرگ‌ترین تناقض‌ها شاید در تاریخ بشر این است که دولتی می‌تواند به بهانه یک اقدام تروریستی، و به اسم جنگ با تروریسم بزرگ‌ترین کمپین تروریستی جهان را به راه بیندازد و از این رهگذر میلیاردها میلیارد دلار به جیب بزند و میلیون‌ها نفر و ده‌ها کشورها در سراسر دنیا را فریب بدهد و بر آن‌ها مسلط شود. 11 سپتامبر 13 سال پیش اتفاقی افتاد که صرف‌نظر از ساختگی یا واقعی بودنش آینده دنیا را تغییر داد و متأسفانه این تغییر به سردمداری دولت آمریکا و جورج بوش پسر رئیس‌جمهور وقت این کشور، در جهت مثبت نبود.

حقیقت پور: عربستان به ابزار کهنه‌ای برای آمریکا مبدل شده است

در این راستا منصور حقیقت پور عضو کمیسیون امنیت ملی، با بیان اینکه سیاست‌های آمریکایی به متحد خود عربستان نیز رحم ندارد، گفت: زمانی عربستانی ها از نظر آمریکایی ها نقشی در واقعه 11 سپتامبر نداشتند که وجود این دولت خادم در منطقه به نفع آمریکا بود حال که دیگر نیاز چندانی به سعودی ها ندارند می گویند که عربستان در این واقعه دست داشته و باید پاسخگو باشند.


نماینده مردم اردبیل ادامه داد: غوغایی که امروز به خاطر انتخابات در آمریکا رخ داده دامن عربستان را نیز گرفته است و معلوم نیست سرانجام روابط این دو کشور که تاکنون از متحدان یکدیگر به حساب می آمدند چه شود.

وی افزود: البته پر واضح است که در نهایت آمریکایی ها به متحد خود در منطقه پشت نمی کنند و قطعا در پشت پرده همکاری دیگری با این کشور خواهند داشت و نمی گذارند از قبال شکایت قربانیان فاجعه 11 سپتامبر آسیبی به آنها برسد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه عربستان به ابزار کهنه ای برای آمریکا تبدیل شده است، خاطرنشان ساخت: بارها گفته ایم و این هشدار را به سعودی ها داده ایم که بالاخره زمانی می رسد که تاریخ مصرف این کشور برای آمریکایی ها به پایان می رسد از این رو آنها باید به جای خوش خدمتی برای آمریکایی ها با کشورهای مسلمان که اطراف آنهاست همپیمان شوند اما آنها همچنان اصرار دارند علیه کشورهای اسلامی اقدامات خود را ادامه دهند.


گزارش از مریم السادات قوامی


انتهای پیام/
برچسب ها: عربستان ، 11سپتامبر ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.