سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پيام تسليت معاون هنری و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به مناسبت درگذشت استاد پرويز كلانتری

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با انتشار پيامی درگذشت استاد پرويز كلانتری را تسليت گفتند.

به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار پيامی درگذشت استاد پرويز كلانتری را تسليت گفت.

در متن پيام علی مرادخانی آمده است:

انا لله و انا اليه راجعون

خبر درگذشت استاد برجسته نقاشی و نويسنده تاريخ ايران زمين موجب تاسف و تاثر گرديد. ايشان عمر پربركت خود را در مسير اعتلاى هنر ايران عزيزصرف كردند و تصويرى كه پرويز كلانترى از ايران در آثار خويش به يادگار گذاشت، نام او را با نام سرزمينش پيوند خواهد زد و در تاريخ هنر ايران و در عرصه‌هاى بين الملل نيز جاودانه خواهد ساخت.

اينجانب با عرض تسليت به جامعه هنری و فرهنگی كشور از خداوند متعال برای استاد فقيد علو درجات و برای بازماندگان و ارادتمندان آن مرحوم شكيبایى و اجر مسئلت دارم.


پیام تسلیت مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به مناسبت درگذشت پرویز کلانتری

«سید عباس عظیمی» مدیرعامل «موسسه هنرمندان پیشکسوت» به مناسبت درگذشت استاد «پرویز کلانتری» نقاش، طراح و نویسنده برجسته و از اعضای این موسسه، پیام تسلیت صادر کرد که متن آن به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إنا لله وإنا إليه راجعون

«پرویز کلانتری» سالها در زمینه هنر نقاشی و تصویر سازی آثار ارزشمندی را به تصویر کشید. وی که نویسنده ای چیره دست نیز بود پس از تحمل یکسال و نیم رنج و سختی عوارض ناشی از عارضه مغزی سرانجام شب گذشته جان به جان آفرین تسلیم کرد و به سوی خالق زیبایی ها پرکشید. من نیز با نهایت تاسف و تالم درگذشت این هنرمند را به نمایندگی از سوی اعضا، مدیران و کارکنان این موسسه به خانواده و دوستداران ایشان تسلیت عرض می کنم و از خداوند متعال براى ايشان علوّ درجات و مغفرت واسعه الهی مسألت دارم. روحش شاد و یادش گرامی باد.

«پرویز کلانتری طالقانی» روز نخست فروردین ۱۳۱۰ در زنجان زاده شد. پدر و مادرش از اهالی طالقان بودند اما به دلیل شغل پدر سالها در زنجان اقامت داشتند، و پرویز نیز در زنجان متولد شد و تا سه سالگی در آن شهر زندگی کرد، وی از همان کودکی علاقه خود را به عالم رنگ و طرح نشان داد تا اینکه در سال ۱۳۳۰ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۳۸ در رشته هنرهای تجسمی فارغ التحصیل شد و سپس به سبب آشنایی که در این مدت با «همایون صنعتی‌زاده» رییس وقت دانشکده هنر های زیبا به دست آورد به مؤسسه انتشاراتی «فرانکلین» ناشر کتاب‌های درسی و «نشریه پیک» وارد گشت تا به این ترتیب به تصویرگری کتاب‌های درسی نیز روی آورد. استخدام در سازمان برنامه و بودجه و همچنین کار و دوره ای مدیریت بر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دیگر فعالیت های وی به حساب می آید.

او به نویسندگی و روزنامه‌نگاری نیز پرداخت و چند مجموعه داستان منتشر کرد، کتاب‌های «ولی افتاد مشکل ها»،«چهار روایت» و «نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل» ازجمله آثار اوست. از وی هم چنین مقالات هنری متعددی از این هنرمند درخصوص ارتباط هنر و هنرمند ایرانی، در نشریات ایرانی منتشرشده‌است.

زنده یاد کلانتری از هنرمندان بنام «مکتب سقاخانه» به حساب می آمد و او را بیشتر به واسطه نقاشی خانه های کاهگلی اش به خاطر می آورند و به عنوان نقاش کویر نیز شناخته می شد. یک اثر از آثار این نقاش برجسته، در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده‌است، همچنین تابلوی مشهور «شهر ایرانی از نگاه نقاش ایرانی» او در مقر سازمان ملل قرار دارد.


انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.