سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

چه کسی رئیس مجلس خبرگان پنجم می‌شود؟

کمتر از یک هفته دیگر تا تعیین تکلیف هیئت‌رئیسه دوره اول مجلس خبرگان رهبری؛ گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست بالا گرفته است.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کمتر از یک هفته دیگر تا تعیین تکلیف هیئت‌رئیسه دوره اول مجلس خبرگان رهبری پنجم باقی مانده است. حال گمانه زنی ها درباره اینکه چه کسی رئیس می شود بالا گرفته؛ این مسئله باتوجه به راه نیافتن آیت الله محمد یزدی رئیس کنونی خبرگان به مجلس خبرگان آینده، داغ تر و حساس تر نیز شده است.

آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی اعلام کرده که فعلا قصد کاندیداتوری برای ریاست خبرگان را ندارد. با این وجود نمی‌شود او را از معادله ریاست خبرگان کنار گذاشت. در کنار آیت الله هاشمی، چهره‌هایی نظیر آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی رئیس هیأت حل اختلاف قوای سه گانه و آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز نیز به عنوان جدی ترین گزینه های تصدی ریاست خبرگان مطرح هستند.برخی نیز آیت الله امینی را گزینه جدی ریاست خبرگان می دانند و گفته می شود این موضوع مورد حمایت آیت الله هاشمی است.

آیت الله احمد خاتمی بر این باور است که رئیس خبرگان پنجم دست کم در دو سال اول از جنس آیت الله مشکینی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله یزدی و امثال اینها خواهد بود. 

حجت الاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که آیت‌الله‌ شاهرودی و آیت‌الله موحدی کرمانی برای ریاست خبرگان اصلح هستند. 

در این میان برخی هم هستند که طرح اسامی مختلف جهت تصدی ریاست خبرگان را عجولانه می دانند. آیت‌الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطرح‌شدن نام همه افرادی که به عنوان رئیس احتمالی و آتی مجلس خبرگان رهبری از آن ها در رسانه ها نام برده می شود را صرفا گمانه زنی می داند. 

برخی معتقدند که به دلیل راه‌نیافتن آیت الله محمد یزدی و آیت‌الله مصباح یزدی به خبرگان آینده و همچنین راه‌یافتن تمامی گزینه‌های مورد حمایت آیت‌الله هاشمی از تهران به این مجلس، مسیر برای ریاست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هموار شده است. اما باید توجه داشت که همه افراد حاضر در لیست متبوع آیت الله هاشمی، دقیقا همسو با ایشان نبودند. نمونه بارز آن آیت‌الله موحدی کرمانی است که خود گزینه جدی و مهم برای تصدی این مقام است.

باید توجه داشت که فضای کلی حاکم بر خبرگان پنجم تفاوت چندانی با دوره قبل نداشته و افرادی که به لحاظ مشی سیاسی تا حدودی با آیت الله هاشمی رفسنجانی تعارض و زاویه داشتند، در دوره پنجم نیز در تقریبا اکثریت حضور را دارند و این می‌تواند کار را بر آیت الله هاشمی سخت کند. با احتساب این مورد، می‌توان از گزینه‌هایی نظیر حضرات آیات موحدی کرمانی، جنتی و هاشمی شاهرودی به عنوان شانس های اصلی جلوس بر کرسی ریاست خبرگان نام برد. هرچند بارها و بارها اعلام شده که جناح‌های سیاسی در انتخاب ریاست و عنوان‌‌های دیگر این مجلس چندان نقشی ندارند و مصلحت‌گرایی، مآل اندیشی و عقلانیت کامل بر هر عامل دیگری، تسلط داشته و کارساز است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.