سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

مصرف سرانه لبنیات در کشور ما یک سوم استاندارد جهانی است

رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی با حضور در گفتگوی ویژه خبری امشب به تشریح و تبیین مشکلات دامداران پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،موضوع راه حل مشکلات دامداران با حضور "احمد مقدسی" رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی و "غلامعلی سلیمانی" عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی کشور در گفتگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 28 اردیبهشت ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این بحث احمدمقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور  درباره علت دور ریختن شیر توسط برخی دامداران کشور گفت: دور ریختن شیر در برخی شهرستان ها و یا توسط برخی کارخانجات کوچک اتفاق افتاده و علت آن هم این بوده که احتمالاً یا صنایع لبنی شیر را از دامداران تحویل نگرفتند و یا دامدار به علت قیمت پایینی که صنایع لبنی مد نظر داشته شیر را از آن ها خریداری کند شیر را به آن ها تحویل نداده است.

غلامعلی سلیمانی عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی کشور نیز در پاسخ به این سوال که چرا صنایع لبنی شیر را از دامداری ها تحویل نگرفتند گفت: ما در کشور مقداری که نیاز داریم را خریداری می کنیم و در حال حاضر برخی کارخانجات بالای 50 میلیارد تومان پنیر و بالای 50 میلیارد تومان محصولات لبنی مختلف دارند که نه می توانند آن را صادر کنند و نه در داخل آن را به فروش برسانند، مصرف داخل پایین آمده و مصرف صادرات نیز به دلایل مختلف کاهش پیدا کرده است.

مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور نیز با بیان این که  بخش اعظم تولیدات کشور ما شیر به صورت لبنیات صادر می شد اظهار داشت: متاسفانه در چند ماه اخیر به دلیل این که کشورهای اروپایی و من جمله ترکیه و مصر با پرداخت مشوق های صادراتی بازار لبنیات ایران را تصاحب کردند میزان صادرات ما کاهش پیدا کرده است در حالی که پیش تر حدود 10 درصد شیر خام تولید کشور که به محصولات لبنی مختلف تبدیل می شد توسط صنایع لبنی کشور به کشورهای منطقه صادر می گردید.

مصرف سرانه لبنیات در کشور ما یک سوم استاندارد جهانی است

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه مصرف سرانه لبنیات در کشور ما یک سوم استاندارد جهانی است و این بحث که مردم قدرت خرید ندارند موضوعی است که بنده آن را رد می کنم چرا که مصرف نوشابه در کشور ما چهار برابر استاندارد جهانی است و چگونه است که مردم قدرت خرید نوشابه را دارند اما قدرت خرید لبنیات را ندارند.

رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور خاطر نشان ساخت: مصرف لبنیات در کشور نیازمند فرهنگ سازی است که وزارت بهداشت و رسانه ملی باید وارد این عرصه شوند تا الگوی مصرف ما اصلاح گردد.

وی در خصوص هزینه تمام شده تولید شیر در کشور نیز بیان داشت: قیمت تمام شده شیر در کشور ما مطابق با دنیا است که چیزی حدود 37 سنت یورو است منتهی دولت های اروپایی بین 11 تا 15 سنت یورو یارانه می دهند که این یارانه یا به تولید کننده اختصاص پیدا می کند و یا مشوق های صادراتی است.

مقدسی یادآور شد: دولت تا سال 90 حدود 600 میلیارد تومان بابت لبنیات به مردم یارانه پرداخت می کرد که این یارانه از 15 تیرماه 90 قطع شد.

22 درصد جمعیت دامی کشور متعلق به دامداری های صنعتی است

رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور همچنین اظهار داشت: امروز 22 درصد جمعیت دامی کشورمتعلق به دامداری های صنعتی است که بالغ بر 55 درصد شیر کشور را تولید می کنند و شیری که امروز در واحدهای دامی کشور تولید می شود توان این را دارد که به صنایع لبنی تبدیل شده و قابل صادرات باشد.

وی تصریح کرد: 78 درصد جمعیت دامی کشور نیز متعلق به دامداری های سنتی و نیمه صنعتی است که حدود 45 درصد شیر خام را تولید می کنند و بنده با اطمینان خاطر می توانم بیان کنم که ما به راحتی می توانیم جمعیت 500 میلیون نفری که در همسایگی ما قرار دارند شیر خام آن ها یا محصولات لبنی آن ها را تولید کنیم

 مقدسی در ادامه برنامه با اشاره به نقش تعاونی ها در خرید شیر گفت: دولت باید خرید تضمینی را انجام دهد به طوری که سازمان تعاون روستایی به اتحادیه های خود دستور می دهد تا شیر را از دامداران خریداری کنند.

وی با اشاره به این که اگر مشوق های صادراتی داده شود اوضاع بهبود می یابد خاطر نشان کرد: باید امنیت شغلی و قضایی کشور را فراهم کرد لذا اگر می خواهیم در منطقه پرچم دار این صنعت باشیم دولت باید مشوق صادراتی دهد.

70 درصد قیمت تمام شده محصولات لبنی شیر خام است

رئیس انجمن صنفی گاوداری های صنعتی کشور با بیان این که 70 درصد قیمت تمام شده محصولات لبنی شیر خام است اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی 200 میلیارد پیشنهاد مشوق صادراتی داده است.

محمدرضا ملاصالحی قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به بازار مصرف داخلی گفت:  حداقل باید هر فرد ایرانی در سال 160 کیلوگرم شیر مصرف کند که این مصرف حدود 100 کیلوگرم است.

وی با اشاره به این که سرانه تولید حدود 110 کیلوگرم است خاطر نشان کرد: مردم باید فرهنگ مصرف خود را تغییر دهند.

محمدرضا ملاصالحی با اشاره به این پرداخت یارانه شیر و مشوق های صادراتی ادامه داد:  نباید بازارهای هدف را از دست بدهیم به طوری که در روز هزار و 200 تن شیر تولید می شود که باید به فکر صادرات آن ها باشیم.

قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که بخشی از مازاد شیر را باید به خارج از کشور هدایت کنیم اظهار داشت: متاسفانه بخشی از بازارهای هدف را از دست داده ایم.

وی با بیان این که امیدواریم در فاز اول برای 500 هزار تن شیر خشک بتوانیم اعتبار فراهم کنیم افزود: باید بخشی از شیر مازادی که در دست دامداران مانده از طریق تشکل ها و تعاونی ها خریداری شود.
محمدرضا ملاصالحی  با بیان این که تعاونی ها متعلق به دامداران است افزود: سازمان تعاونی روستایی مدیریت عمومی را انجام می دهد.

قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که مصوبات پرداخت مشوق صادراتی را ظرف چند روز آینده از دولت خواهیم گرفت.

صادرات باید قانونمند و ثابت باشد

وی با اشاره به این که صادرات باید قانونمند و ثابت باشد افزود: در برنامه ششم توسعه تمام برنامه ها صادرات محور است.

خرید توافقی از اول خرداد شروع می شود

محمدرضا ملاصالحی با اشاره به این که خرید توافقی اول از اول خرداد شروع خواهد شد گفت: باید بتوانیم از این مرحله به خوبی عبور کنیم.

سلیمانی در ادامه این گفتگو با اشاره به این که 600 میلیون دلار در سال صادرات داریم گفت: باید برنامه بلندمدت داشته باشیم تا بتوانیم به اهدافمان دست یابیم لذا باید به گونه ای عمل کرد تا شیر دامداران بر روی زمین نماند.

 انتهای پیام/

برچسب ها: گفتگو ، دامداری ، سلیمانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.