به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ولیالله افخمیراد رئیس کل سازمان توسعه تجارت در نشست مشترک تجار و بازرگانان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری الجزایر اظهار داشت: توسعه همکاریهای دو کشور بدون تلاش و کوششهای سفرای دو کشور امکانپذیر نخواهد بود و همچنین حضور نمایندگان بخشهای خصوصی دو کشور در این نشست ظرفیتها و راهکارهای توسعه همکاری تجاری و اقتصادی دو کشور را فراهم می کند.
وی در ادامه اذعان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از انقلاب با اتکا به توانمندیها و ظرفیتهای طبیعی و انسانی و با پشت سرگذاشت جنگ 8 ساله همچنین با وجود فشارها و تحریمهای ظالمانه در حال حاضر یکی از قدرتهای مهم و اثرگذار سیاسی اقتصادی و علمی و صنعتی منطقهای و بین المللی است.
افخمیراد با بیان اینکه در سالهای گذشته زمینهها و فرصتهای همکاری بسیاری میان دو طرف مورد شناسایی قرار گرفته است گفت: حوزههای همکاری در بخش انبوه سازی مسکن و صنایع مرتبط با صنعت ساختمان، محصولات کشاورزی زیرساختها مانند راه، پل، پالایشگاه، نفت، گاز و پتروشیمی از مهمترین زمینههای همکاری محسوب می شوند که ایران در تمامی این زمینهها از تجربه و تکنولوژی پیشرفته و نیروی متخصص برخوردار است.
وی همچنین افزود: ایران با تولید ناخالص داخلی به ارزش 876 میلیارد دلار و تولید افزون بر 150 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در رتبه نخست تا هفتم جهان قرار دارد و رتبه چهارم را از حیث تنوع تولیدات کشاورزی در سطح جهان به خود اختصاص داده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت در ادامه عنوان کرد: ظرفیتهای معدنی و صنعتی ایران نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است، وجود بیش از 5 هزار و 600 معدن و استخراج بیش از 43 میلیارد تن مواد معدنی در قالب 108 نوع ماده و فعالیت بیش از 85 هزار بنگاه صنعتی با دارا بودن تنوع و ظرفیت گسترده تولیدی بیانگر گستردگی و تنوع بخش صنعت و معدن کشور است.
وی با اشاره به بخش خدمات فنی و مهندسی کشور بیان کرد: در این بخش نیز در طول سالهای اخیر بیش از 360 پروژه خدمات فنی و مهندسی را در 48 کشور جهان با ارزشی بالغ بر 14 میلیارد دلار با موفقیت به مرحله اجرا در آمده است. همچنین کشور الجزایر در راس برنامههای توسعه روابط اقتصادی و تجاری در این زمینه قرار دارد.
افخمیراد در پایان تاکیدکرد: امیدواریم تبادل هیئتهای تجاری دو کشور بتواند هرچه سریعتر در زمینه مرتفع نمودن موانع و ایجاد زیرساختهای مناسب مانند برقراری خطوط حمل و نقل هوایی و دریایی ایجاد روابط بانکی مناسب و تاسیس مراکز تجاری و تسهیل صدور برای تجار و فعالان اقتصادی طرفین موفق عمل نموده باشد تا شاهد رشد سریع مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور در آینده نزدیک باشیم.
انتهای پیام /