به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، این برج که در وسط زمینهای کشاورزی واقع شده به سبب تصرف زمینهای کشاورزی ودر پی جاری شدن مکرر آب در زیر پی برج و نشست زمین فرو ریخت.
به گفته مسئولین روستا این برج اخیرا در لیست بازسازی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته و قرار بوده هفته های اینده عملیات مرمت و بازسازی آن آغاز شود
محلی ها می گویند تاکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از تصرف زمینهای اطراف
برجهای کبوتر انجام نشده است و کشاورزان
با ابیاری زمینهای اطراف برجها پایه های ان را سست و مقدمات تخریب را فراهم
می کنند.
در ساختمان و معماری اين برجها که از خشت خام ساخته شده اند مقياسها به طور اصولي رعایت شده و با نسبتهاي دقيق و آرايش بسيار جالب، لانه هاي كبوتران در کنار یکدیگر قرار گرفته است.
انگیزه اصلی ساخت برج های کبوتر آن هم در وسط مزارع استفاده از کود کبوترها برای تولید محصولات کشاورزی بوده است چرا که کود آن یکی از بهترین انواع کودها محسوب می شده و در حاصلخیزی زمین های زراعی به کار می رفته است.
سابقه تاریخی ساخت برج های کبوتر به طور دقیق مشخص نیست ولی قدمت آن ها به ۷۰۰ سال پیش بر می گردد. ابن بطوطه در اوایل قرن ۸ هجری از وجود کبوتر خانه ها یاد کرده است. بیشتر جهانگردان اروپایی که در زمان صفویه و بعد از آن به ایران سفر کرده اند در سفرنامه های خود از برج های کبوتر مطالب زیادی نوشته اند که از جمله آن ها می توان به شاردن اشاره کرد.
تیمور لنگ نیز در زمان حمله به اصفهان با مشاهده این سازه ها فکر می کند مردم
منطقه کبوتر باز هستند و وقتی به فایده آن ها پی می برد از آن ها الگو برداری کرده
و در پایتخت کشور خود یعنی بخارا نمونه هایی از آن را می سازد.
روستای سروشبادران در 15 کیلومتری مرکز اصفهان واقع شده و علاوه بر بافت تاریخی و مسجدی 450 ساله ، 3 برج کبوتر در خود جای داده است.
انتهای پیام/ب-گ