سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نابسامانی آموزش و پرورش در ولایت غور

منابع خبری در ولایت غور می‌گویند که در ولسوالی‌هایی چون پسابند، دولینه و شهرک وضعیت آموزشی مکاتب نابسامان است

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران،حمید ژواک فعال فرهنگی در ولایت غور به خبرنگار آوا گفت که زورمندان و اربابان محلی چشم به مکاتب این ولایت دارند و در ولسوالی‌هایی چون پسابند، دولینه و شهرک، وضعیت مکاتب از لحاظ آموزشی نابسامان گزارش شده است.

او گفت که در این مناطق لیسه‌هایی وجود دارد، ولی مدت‌هاست که درب این لیسه‌ها باز نشده، اما تمام حقوق معلم‌های این لیسه‌ها از معارف گرفته می‌شود.

وی گفت که مسئولین معارف نیز با این معلمین دستشان در یک کاسه است و حقوقی که برای معلمین می‌آید را بین خود تقسیم کرده و در نهایت مبلغ ناچیزی به معلم می‌رسد.

او همچنان گفت که آموزش و پرورش تنها در ولسوالی های \"لعل و سرجنگل\" و شهر \"فیروزکوه\" فعال و در دیگر ولسوالی‌ها، عملا غیر فعال است.

این فعال فرهنگی در ولایت غور همچنان در خصوص فعالیت مکاتب خصوصی در غور گفت: در این ولایت فقط یک مکتب خصوصی در حال فعالیت است و آن هم در ولسوالی لعل و سرجنگل می‌باشد.

ژواک گفت که وضعیت اقتصادی مردم در این ولایت خوب نیست و اگر کسی هم مکتب خصوصی ایجاد کند، مردم نمی‌توانند فرزندان‌شان را به این مکاتب بفرستند.

وی ضمن انتقاد از معارف ولایت غور گفت که در دیگر ولسوالی‌ها حتی مکاتب دولتی فعال نیستند چه برسد به اینکه کسی مکتب خصوصی ایجاد کند.

او همچنان خاطر نشان کرد که دولت فقط و فقط در تلاش است تا تعداد مکاتب را از لحاظ کمیت افزایش دهد و این را دستاوردی برای جیب خود می‌داند، مکتب ایجاد می کنند اما در آنجا معلم و شاگردی نیست و پولش به جیب خودشان(مقامات دولتی) می رود.

وی ضمن انتقاد از کارکرد معارف غور در خصوص توانمند سازی قشر اناث در مکاتب گفت که از چهار ولسوالی ولایت غور هیچ شاگردی از طبقه‌ی اناث در کانکور شرکت نکرده، پس کجاست کارکرد معارف در این ولسوالی‌ها؟

این فعال فرهنگی همچنان گفت که در برخی دیگر از ولسوالی‌ها مکاتب دخترانه وجود دارد، اما عملا در آن شاگردی مشغول به تحصیل نیست.

او در خصوص وجود معلمین مسلکی در این ولایت نیز گفت که نسبت به سال‌های گذشته معلمین مسلکی در این ولایت افزایش یافته اما به اندازه‌ای نیست که مردم توقع دارند.

وی همچنان افزود که افرادی که از دانشگاه‌های دیگر ولایات فارغ می‌شوند، سطح دانش‌شان نسبت به کسانی که در غور هستند بالاتر است به همین دلیل جذب دیگر اداره‌ها شده و توجهی به معارف ندارند.

ژواک گفت: کسانی که از دارالعلمین غور فارغ می‌شوند، افرادی بیسواد هستند، زیرا دارالمعلمین، معلم تربیت نمی‌کند و کسانی را می‌پذیرند که واسطه دارند و سر کلاس حاضر نشده و در آخر هم فقط مدرک خود را می‌گیرند.

در همین حال \"عبدالحی خطیبی\" سخنگوی والی غور در گفتگویی تلفنی با خبرنگار آوا گفت که غور یکی از ولایات عقب افتاده می‌باشد و زمینه‌ی تحصیل برای مردم در این ولایت کم است.
او مُهر تائید بر گفته‌های \"حمید ژواک\" زد و گفت که معلم مسلکی و مواد درسی در این ولایت موجود نیست.

سخنگوی والی غور گفت که در ولایت غور حدود 840 مکتب وجود دارد که از این تعداد 20 درصد دارای تعمیر می‌باشند و بقیه در فضای باز است.

خطیبی گفت که نسبت به مشکلات محیطی و منطقه‌ای که در این ولایت وجود دارد، افراد تحصیل کرده برای معلمی به مکاتب راه پیدا نمی‌کنند.

او همچنان از ولایت غور به عنوان ولایتی نمونه در سطح کشور نام برد و افزود که در کانکور 1394 تعدادی از شاگردان ولایت غور به موسسات تحصیلات عالی راه یافته‌اند.

به بیان آقای خطیبی، در حال حاضر در برخی از مناطق ولایت غور تدریس به شکل امروزی وجود نداشته و درست پیش نمی‌رود.

او در خصوص پرداخت معاش معلمینی که اصلا به مکاتب حاضر نشده و درس نمی‌دهند گفت که حقوق معلمین در برابر کار آنها داده می‌شود و زمانی که معلم برسر وظیفه‌اش حاضر شده و حاضری را امضا کند و آمرمکتب و آمر مدیریت معارف تائید کنند حقوقشان پرداخت می‌شود.

وی گفت که این مسایل را ریاست معارف رد می‌کند، زیرا که حقوق پس از تائید ارگان‌های کشفی و امنیتی پرداخت می‌شود.
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.