سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی موزه/ 37

«مترو پولیتن» صندوقچه آثار ایرانی چند هزار ساله شد + تصاویر

موزه «مترو پوليتن» نيويورک موزه ای است که رازهای اشیای تاریخ اسلامی و ایرانی را در دل خود جای داده است.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که اسم موزه شنیده می‌شود، ذهنمان به سمت خانه‌های تاریخی با وسایل قدیمی می‌رود، اشیا و یا ساختمان‌هایی که چند هزار سال قدمت دارند. اما این مورد را باید در نظر داشته باشیم که تنها مربوط به کشور خودمان برای دیدن تاریخ چند هزارساله نیست و دنیای وسیع تری دارد.

زمانی که شرایط سفر به نقاط دور برایتان در دسترس نیست، می توانید با یک جستجوی ساده اما کمی موشکافانه، در  دنیای مجازی به این صحبت‌ها پی ببرید. موزه‌ای که اشیای مریوط به زمان اسلام را  نگهداری می‌کند. اگر هم شرایط سفر مهیا است که چه بهتر.





موزه «مترو پوليتن» نيويورک


این موزه که نام دیگر آن موزه کلان شهری هنر نام دارد، از بزرگترين و مشهورترين موزه‌های جهان است. موزه در وسط شهر نيويورک و در مجاورت ضلع شرقي سنترال پارک واقع شده است. اين موزه در سال 1873 ميلادی افتتاح شد. اين موزه سالي 4 ميليون بازديدكننده از كلكسيون دو ميليونی خود دارد. قديمی‌ترين دارايی اين موزه مربوط به 77 هزار تا  300هزار سال پيش است و سنگ آتش‌زنه‌ای بوده كه در مصر يافت شده است.


دیدن نقش و نگارهای ایرانی روی ظرف‌های سفالی آن هم در کشوری دیگر آنچنان غروری به انسان می‌دهد که احساس شعف و خوشحالی تمام وجودش را تسخیر می‌کند. حسی که توصیفش وصف ناپذیر است و می توانیم با افتخار میان دیگران از تاریحچه و گذشته خود صحبت کنیم.

دیوار نگاره‌های هزار و یکصد ساله نیشابور در موزه متروپولیتن

تپه تاریخی سبزپوشان منطقه‌ای از شهر کهن نیشابور در شرق نیشابور کنونی واقع شده است. در سال‌های ابتدایی سده بیستم میلادی دیوار نگاره‌هایی با پیشینه‌ای بین هزار و صد تا هزار و سیصد سال در این منطقه کشف شد که امروزه در موزه متروپولیتن شهر نیویورک نگهداری می‌شوند.

این قطعات که احتمالا به دوره طاهریان و یا سامانیان تعلق دارند، بر روی گچ نقاشی شده‌اند. بخش‌های بزرگی از این دیوارنگاره‌ها در طول زمان از بین رفته‌اند و از این رو مشخص نیست که چه داستانی را روایت می‌کرده‌اند. اگرچه این آثار باقیمانده در طول زمان آسیب بسیاری دیده‌اند اما با استناد به دیگر نمونه‌های باقیمانده می‌توان به محبوبیت و عمومیت این گونه آثار هنری در این دوره پی برد.




مجموعه جواهرات ترکمنی

مجموعه‌ای از سینه آویز‌های طلایی و نقره‌ای آراسته به سنگ‌های قیمتی. این جواهرات که ساخته دست هنرمندان ترکمن ایرانی هستند، پیشینه‌ای نزدیک به یکصد سال داشته و چندی پیش توسط «مارشال و مارلین ولف» از مجموعه داران امریکایی، به موزه هنر متروپولیتن نیویورک هدیه شدند.

دیدن این موزه و یا حتی شنیدن از چنین مکان تاریخی، انسان را به دنیای شگفتی ها دعوت می کند.



گزارش از: نیلوفر جوانشیر



انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.