سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی "اردوغان برگر" روابط ترکیه و آلمان را تیره می‌کند

رستورانی در آلمان که ساندویچی به نام "اردوغان برگر" می‌فروخت پس از تهدید به طور موقت تعطیل شد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز گذشته شاهد خبری در فضای رسانه ای بودیم که نشان می داد رستورانی در آلمان که ساندویچی به نام "اردوغان برگر" می‌فروخت پس از تهدید به طور موقت تعطیل شد.



با توجه به پیشینه دو کشور احتمال می رود رابطه فی مابین بیش از گذشته به کدورت بیانجامد چرا که آلمان و ترکیه پیش از این سابقه درگیری بر سر موضوعات جزئی را نیز داشتند و حدودا یک ماه پیش نیز شاهد تنش بین دو کشور بر سر یک برنامه طنز تلویزیونی بودیم.

شبکه تلویزیونی "ان.دی.آر" آلمان آهنگی دو دقیقه ایی و طنزآمیز با موضوع "جاه طلبی و اعمال فشار اردوغان به منتقدان و ‏نقض آزادی بیان در ترکیه" پخش کرد که با واکنش تند این کشور مواجه شد‎

در همین رابطه ترکیه درخواست حذف یک برنامه کوتاه تلویزیونی طنز آمیز علیه "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری این کشور را داشت که آلمان آن را رد کرد و پس از آن "ساسون شبلی" معاون سخنگوی وزارت خارجه آلمان در رابطه با اعتراض شدید ترکیه به پخش آهنگی انتقادی در ‏باره اردوغان در آلمان، اگفت: آزادی بیان و مطبوعات برای ما غیرقابل مذاکره است.‏


همچنین در ادامه اظهارات مقامات آلمان معاون سخنگوی وزارت خارجه آلمان در رابطه با گزارش رسانه ها مبنی بر تقاضای ترکیه برای حذف این برنامه تلویزیونی گفت: ما ‏نه امکان انجام این کار را داریم و نه اینکه چنین امری را لازم می دانیم.‏

وی همچنین در باره حضور سفیر آلمان در دادگاه دو خبرنگار ترک در ترکیه، افزود: حضور مقام آلمانی در دادگاه دو خبرنگار ‏ترک مخالف اردوغان به خاطر علاقه فراوان افکار عمومی آلمان در رابطه با این دادگاه است و این یک محاکمه عمومی بود و مطابق با ‏کنسوانسیون وین هر کسی می توانست در آن شرکت کند و اقدام سفیر در راستای اهمیت ‏آزادی مطبوعات و مهم بود.‏

در ادامه نیز  رسانه های آلمان، بسیاری از سیاستمداران اپوزیسیون، از واکنش توام با تاخیر وزارت خارجه این کشور ‏به اعتراض وزارت خارجه ترکیه در رابطه با پخش آهنگ انتقادی از اردوغان انتقاد کرده اند.‏



در سالهای گذشته نیز شاهد جنگ رسانه ای میان دو کشور بودیم به طوری که رسانه های آلمان و ترکیه در پی تشدید اختلافات سیاسی میان دو کشور،اعلان جنگ کرده اند.

مجله "بیلد" آلمان با انتشار عکسی از "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه و گذاشتن سیبیل هایی کوتاه برای او مشابه سبیل های "آدلف هیتلر" او را یک دیکتاتور خواند و روزنامه "تقویم" چاپ ترکیه هم با انتشار عکسی از مرکل صدر اعظم آلمان، او را یک نئونازی معرفی کرد.

بعد از برخورد خشن پلیس ترکیه با معترضان این کشور، دولت آلمان بر لغو مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا که قرار بود بعد از دو سال و نیم تاخیر در این ماه از سرگرفته شود پافشاری می کند و همین امر سبب تنش در روابط دو کشور شد که البته بیانیه صدر اعظم آلمان درباره حوادث پارک "گزی" استانبول و تصمیم دولت آلمان برای ملغی کردن مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا آغازگر این جنگ رسانه ای بین دو کشور بود.



چندی پیش نیز مقامات ترک تحت موضوعی دیگر با آلمانی ها وارد گفتگو شدند تا مراتب اعتراض خود را اعلام کنند.

در همین رابطه داوداوغلو در گفت‌و‌گوی تلفنی با اشتاین‌مایر با اشاره به افشای شنود مکالمات تلفنی مقامات ترکیه توسط دستگاه اطلاعاتی آلمان ، فعالیت‌های اطلاعاتی کشورهای متحد علیه یکدیگر را مغایر با روحیه اتحاد میان دو کشور دانست و  تاكيد كرد: فعالیت‌های اطلاعاتی کشورهای متحد علیه یکدیگر پذیرفتنی نیست.

بعد از افشاي ضبط اتفاقي مكالمه جان‌كري، وزير خارجه آمريكا و هيلاري كلينتون،وزيرخارجه پيشين اين كشور مشخص شد آلمان دستور جاسوسي از رجب طيب اردوغان را نيز صادر كرده‌بود.

پس از آنیز طبق گفته وال استریت ژورنال، وزارت‌خارجه تركيه  سفير آلمان در آنكارا را احضار كرد.

البته آلمان دو ماه گذشته سفارت خود در آنکارا و یک مدرسۀ آلمانی نیز در استانبول تعطیل کرد همچنین وزارت خارجۀ آلمان دلیل تعطیلی سفارت و کنسولگری خود را «هشدار تأیید نشده‌ای» در مورد احتمال وقوع یک حمله علیه اتباع این کشور اعلام کرد.



شایان ذکر است دو کشور همکاری های زیادی در زمینه های مختلف با یکدیگیر دارند به عنوان مثال با توجه به مسائل روز منطقه ترکیه وظیفه جلوگیری از ورود غیر قانونی پناهجویان سوری به اروپا را دارد.

به گفته احمد داووداغلو نخست وزیر ترکیه، حدود سی هزار تن از آوارگان سوری، در پی تشدید درگیری‌ها در حلب، خواستار عبور از مرز ترکیه هستند. نخست وزیر ترکیه دراین‌باره گفته است که این کشور نمی‌تواند به تنهایی بار بحران پناهجویان را به دوش کشد.

ترکیه پیشتر با اتحادیه اروپا به توافقی دست یافته که با دریافت حدود سه میلیارد دلار، متعهد به جلوگیری از ورود غیرقانونی پناهجویان به اتحادیه اروپا شود بنابر این باید منتظر ماند و دید آیا تعطیلی یک ساندویچی با نام اردوغان چه تاثیراتی را بر روابط دو کشور خواهد گذاشت و در نهایت این تعطیلی چه معنی و مفهومی را در بر می گیرد.

گزارش از هدیه آقاپور

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
مسعود تراز
۰۱:۲۶ ۳۰ تير ۱۳۹۶
رجب طیب اردوغان از قشراجتماعی یک لمپن سیاسی است با عملکرد 13ساله خود یک مخرب سیاسی درروابط خارجی برای ترکیه محسوب میشود اون چاقو کش استانبوله
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
کمک داعش میکنه حقشه
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
اردوغان برگر
خخخخخخ