به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: سوءاستفاده کنندگان برای فروش بیشتر مواد محرک، اسم های مختلفی به آن می دهند درحالیکه ماده موثره همه این مواد یکی است.
روشن پژوه افزود: بطور مثال ماده اصلی تاثیرگذار در «علف» و «حشیش» یکی است و از گیاه شاهدانه به دست می آید اما براساس اینکه چگونه آن را ساخته و از چه قسمت گیاه استفاده می کنند، اسم های مختلفی به محصولات محرک حاصل از شاهدانه هندی می دهند.
وی تصریح کرد: از قسمت های مختلف گیاه شاهدانه، اعم از ساقه، گلبرگ و رزین، می توان مواد اعتیاد آور تولید کرد که سوءاستفاده کنندگان آنها را با نام های حشیش، گرس، علف یا ماری جوانا به بازار عرضه می کنند درحالیکه ماده موثره همه اینها یکی است.
روند صعودی مصرف مواد محرک مربوط به سال های قبل استمعاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: در کشور یک روند افزایش مصرف مواد محرک و صنعتی نسبت به مواد سنتی مانند تریاک را داریم که از سال های قبل شروع شده است.
روشن پژوه بدون اشاره به آمار دقیق مصرف مواد محرک تصریح کرد: میزان مصرف مواد محرک صنعتی در سال گذشته چندان تغییری نداشته و روند افزایشی مصرف آن مربوط به سال های قبل تر است که البته همچنان ادامه دارد. نمی توانیم بگوییم میزان مصرف در سال 94 نسبت به سال 93 بیشتر شده اما بطور مشخص میزان مصرف مواد محرک صنعتی در سال 93 نسبت به سال 88 بیشتر شده است.
بر اساس آخرین شیوع شناسی اعتیاد در ایران، یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که شش درصد آنها، مصرف کننده حشیش هستند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/