سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه داعش از تاریخ خاورمیانه از بین برد+تصاویر

گروه تروریستی داعش با ظهور کثیف خود در منطقه علاوه بر اهداف سیاسی و جنگی در پی تخریب زیر ساخت ها و اصالت منطقه برآمده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گروه تروریستی داعش با ظهور کثیف خود در منطقه علاوه بر اهداف سیاسی و جنگی در پی تخریب زیر ساخت ها و اصالت منطقه برآمده است. و در این راستا اقداماتی چون تخریب موزه ها و تاثارهای باستانی را را هدف قرار داده که تبدیل به برگ دردناکی در تاریخ تمدن بشریت شده است که در اینجا چند نمونه از ان را خواهیم اورد.


"معبد بعل شمین" یکی از بناهای تاریخی مشهور منطقه باستانی پالمیرا (تدمر) سوریه است که در لیست آثار تاریخی یونسکو ثبت شده است.

منطقه باستانی و چندهزار ساله پالمیرا واقع در مرکز سوریه چند ماه قبل به تصرف داعش درآمد. از آن زمان تاکنون نگرانی های زیادی درباره برنامه های داعش برای تخریب این منطقه باستانی وجود دارد.از آن جا که این معبد در قرن اول میلادی ساخته شده، تنها معبدی است که در طول قرن های متمادی همچنان سازه خود را حفظ کرده است.

داعش در طول روزهای اخیر  حملات وسیعی را علیه آثار تاریخی سوریه و بزرگان علوم باستانی این کشور آغاز کرد. داعش در روزهای قبل هم "خالد الاسعد" مدیر باستان شناسی منطقه پالمیرا و از باستان شناسان بزرگ سوریه را به طرز فجیعی کشت و صومعه تاریخی مسیحیان سوریه به نام "مارالیان" را نیز با خاک یکسان کرد.

اعضای داعش بعد از تصرف شهر تاریخی - باستانی پالمیرا (تدمر) اعلام کردند آثار تاریخی موجود در این شهر را نابود خواهند کرد زیرا به ادعای آنها این آثار به نوعی نشانه بت پرستی است همچنین منابع تاریخی گویای آن است که معبد تاریخی "بعل شمین" در سال 23 میلادی ساخته شده و در قرن پنجم میلادی به کلیسا تبدیل شد.

















اعضای داعش با حمله به موزه شهر موصل عراق، آثار و مجسمه های باستانی و تاریخی را تخریب کرده و تعدادی از مجسمه های سنگی تاریخی در اطراف شهر موصل را نیز تخریب و نابود کردند.











تخریب آثار باستانی بین‌المللی موزه یونسکو در شهر الحضر عراق







خُرساباد شهری با قدمت 2700 سال در شمال‌شرق عراق است که به مجسمه‌های عظیم‌الجثه گاوهای بالدار انسان‌نما شهرت دارد. به گفته یکی از مسوولین باستان‌شناسی عراق، دیوارهای این شهر طی حمله داعشی‌ها و بخش‌هایی از معبدها ویران شدند. آن‌ها ابتدا این شهر را غارت کردند و سپس به تخریب دیوارهایش پرداختند.

پادشاه «سارگون دوم» این مکان را بین سال 717 تا 706 پیش از میلاد بنا کرد. بخشی از تراشکاری‌های گاوهای بالدار خُرساباد در قرن نوزدهم به اروپا و آمریکا منتقل شد، اما این‌ها تنها بخشی از بناهای تاریخی و ارزشمند این منطقه بودند که حالا مشخص نیست چقدر از آن جان سالم از حمله داعش به در برده است.


ین مجسمه‌های شیر در اصل اواسط دهه 1980 از منطقه باستانی «رسلان تاش» سوریه به شهر «راکا» منتقل شدند. داعشی‌ها این منطقه را با بولدوزر تخریب کردند. مجسمه‌هایی که در ورودی دروازه‌های «ارسلان تاش» نصب بودند، توسط پادشاهی در عصر آهن ساخته شدند. این شهر در قرن نهم قبل از میلاد توسط آشوریان فتح شد.

گاوهای بالدار با صورت انسان از حدود 3000 سال پیش نگهبان دروازه «نرگال» در نزدیکی موصل عراق بودند، اما نیروهای داعش با ابزار سنگین خود تا حد زیادی آن‌ها را تخریب کردند. قدمت این مجسمه‌ها به هفت قرن پیش از میلاد می‌رسد. این‌ها نگهبانان دروازه‌های شهر نینوا پایتخت حکومت آشوریان بودند.





چنین مجسمه‌هایی در ورودی‌های شهرها در زمان پادشاه «سناخریب» بوده و نماینگر خدای بین‌النهرینی «نرگال» محسوب می‌شدند. براساس افسانه‌ها این مجسمه طلسم شده بود و کسانی که آن را نابود کنند، دچار عذاب و نابودی می‌شوند. در متون کهن آمده است که اهانت‌کنندگان خونشان سیاه خواهد شد و هیچ گوری در زمین آن‌ها را قبول نخواهد کرد.

بنابر اعلام یونسکو، نینوا یکی از مراکز مهم فرهنگی در جهان باستان بوده که در پیشبرد تمدن بشری نقش به سزایی داشته است. نینوا یکی از کلان‌شهرهایی بوده که زادگاه شاخه‌های مختلف هنر و دانش محسوب می‌شود.




انتهای پیام/
برچسب ها: داعش ، تاریخ ، خاورمیانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.