سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جمهوری افغانستان:

تولیدکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر باید سرکوب شوند

رئیس جمهوری افغانستان گفت که قاچاقچیان و تولیدکنندگان مواد مخدر باید به عنوان عوامل اصلی اعتیاد سرکوب شوند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، اشرف غنی در مراسم گشایش این مرکز، اعتیاد را در کنار فقر، بیکاری، مهاجرت و آوارگی داخلی، یکی از پنج "مشکل ملی" افغانستان دانست و گفت که مساله اصلی، نوع دیدگاه موجود نسبت به تولید مواد مخدر است.

او افزود: "برای سال‌ها ما در فضای عدم اعتراف بودیم. چهارده سال پیش هر بار که مسئله مواد مخدر مطرح می‌شد، می‌گفتند [این] مشکل ما نیست. ما تولید می‌کنیم، تولیدش حرام است، اما مجبوریم [تولید کنیم]. صادرش می‌کنیم برای دیگران و خودمان معتاد نمی‌شویم."

آقای غنی تاکید کرد: "یک اقلیت کوچک اکثریت مردم افغانستان را گروگان گرفته است. قاچاق‌بران و تولیدکنندگان مسئول این مرض و مسئول این مسئله هستند. آن‌ها باید سرکوب شوند."

فیروزالدین فیروز وزیر صحت در این مراسم گفت که شمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر در افغانستان در سال ۲۰۱۵ از ۲.۹ تا ۳.۶ میلیون نفر بوده‌ که نزدیک به ۱۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

به گفته وزیر صحت عامه، از مجموع مصرف‌کنندگان مواد مخدر، یک و نیم تا دو میلیون نفر "معتاد" هستند و بقیه به نحوی مواد مخدر مصرف می‌کنند اما معتاد شمرده نمی‌شوند.

آقای فیروز دلیل افزایش اعتیاد به مواد مخدر را در مسائلی مانند زندگی در برخی موقعیت‌های جغرافیایی، ناامنی، تروریسم، بیکاری، مهاجرت‌های گروهی و مکرر، تولید و قاچاق مواد مخدر و دسترسی آسان به این مواد دانست.

وزیر صحت عامه گفت که در حال حاضر ۱۰۵ مرکز درمان معتادان در افغانستان با ۳۵۰۰ بستر  فعال است که ظرفیت درمانی سالانه آن‌ها به ۳۵ تا ۴۰ هزار معتاد می‌رسد.

آقای فیروز گفت که در مرکز ملی درمان معتادان حدود سه هزار معتاد بی‌سرپناه ساکن کابل تحت درمان قرار گرفته‌اند، اما تاکید کرد که از نظر او، مشکل اصلی در این زمینه، بازگشت دوباره آنها به مصرف مواد مخدر است. به گفته او، برخی از معتادان تا سه بار هم درمان شده، اما باز هم به اعتیاد رو آورده‌اند.

مرکز جدید درمان معتادان که مرکز "احیای امید" نامیده شده، در شرق شهر کابل واقع است و پیش از این یکی از پایگاه‌های اصلی نیروهای بین‌المللی تحت فرمان ناتو موسوم به اردوگاه فونیکس بود.

افغانستان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است و بخش اعظم تریاک افغانستان در ولایت جنوبی، به ویژه ولایت آشوب‌زده هلمند تولید می‌شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.