به گزارش
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین انتظامی در توضیح این مطلب، افزود: بر اساس سیاست های ویژه دولت و بسته های حمایتی، بیمه خبرنگاران از طریق رسانه ها، در اولویت قرار گرفته و با توجه به پرداخت یارانه بیمه در سال گذشته، با استقبال از سوی رسانه ها نیز همراه شد.
وی افزود: همچنین در سال جدید و طبق اعلام قبلی، روزنامه ها و هفته نامه های سراسری و محلی که فهرست بیمه نداشته باشند، از فهرست حمایت ها و طرح های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حذف خواهند شد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که عصر دیروز و در ایام گرامیداشت مقام کارگر به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) رفته بود، به سامانه جامع رسانه های کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلات سایت سمان، ثبت نام برای دریافت کارت حرفه ای روزنامه نگاری در سامانه جامع رسانه های کشور، فعال شد که علاوه بر اینکه نسبت به سامانه قبلی، ساده تر و کاربردی تر است، پالایش نسبی اطلاعات قبلی را نیز در پی خواهد داشت تا عدد بی تناسب ثبت نام در سمان که بالغ بر ٢٠ هزار نفر بود، به واقعیت نزدیک شود.
انتظامی همچنین در خصوص بیمه خبرنگاران حق التحریر و پیشکسوت نیز گفت: خبرنگاران حق التحریر نیز با ثبت نام در سامانه جامع رسانه های کشور، به تشخیص کمیته صدور کارت حرفه ای روزنامه نگاری که یک کمیته صنفی و غیر دولتی است، امتیازاتی دریافت می کنند که طبق جدول اعلام شده، به عنوان خبرنگار آماتور، خبرنگار، روزنامه نگار، روزنامه نگار ارشد و روزنامه نگار خبره، کارت حرفه ای دریافت خواهند کرد و در این صورت به صورت خودکار از طریق صندوق اعتباری هنر، بیمه خواهند شد.
وی افزود: در صورت تشکیل انجمن پیشکسوتان روزنامه نگاری، سایر روزنامه نگارانی که سالهاست فعالیت حرفه ای دارند و گاه از بیمه محروم هستند، می توانند با تایید این انجمن و یا از طریق ثبت نام در سامانه مذکور، از تسهیلات بیمه ای استفاده کنند ضمن اینکه دنبال این موضوع هستیم تا برخی اختیارات خود را نیز به این انجمن واگذار کنیم تا امور مربوطه از جمله مسائل رفاهی توسط خود این عزیزان پیگیری و اقدام شود.
معاون وزیر ارشاد همچنین با اشاره به هزینه های کار حرفه ای در مطبوعات و خبرگزاری ها، تصریح کرد: طبق اعلام قبلی در روز خبرنگار سال گذشته، خبرنگارانی که برای تهیه گزارش های میدانی و تحقیقی و یا گفتگو با چهره های سرشناس خارجی، نیازمند کمک هزینه باشند، با ارائه طرح به اداره خبرنگاران و پس از بررسی در کمیسیون صدور کارت حرفه ای روزنامه نگاری، می توانند از حمایت های مالی معاونت مطبوعاتی بهره مند شوند.
انتظامی در خصوص اصلاح قانون مطبوعات نیز گفت: با توجه به تکلیف قانون برنامه چهارم توسعه و همچنین برنامه پنجم توسعه به دولت که ١١ سال پیش و مجددا ٦ سال پیش تکلیف شده بود، پیش نویس لایحه رسانه ها با کمک صاحب نطران و فعالان رسانه ای تنظیم شد. قانون مطبوعات با عنوان قانون رسانه ها و بر اساس قانون مطبوعات فعلی اصلاح شده، که در حال حاضر پیش نویس لایحه در دولت در دست بررسی است.
انتهای پیام/