سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احتمال وقوع جنگی عظیم میان قدرت‌های خارجی در سوریه

كشورهای خارجی از هر دو سوی جنگ درگیر هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یك اندیشكده اروپایی روزچهارشنبه احتمال یك رویارویی ناخواسته بین قدرت های خارجی درگیر در سوریه را همزمان با تبدیل جنگ پنج ساله در این كشور به یك جنگ نیابتی تحت نفوذ فزاینده قدرتهای خارجی بسیار زیاد دانست.

به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی ، كشورهای خارجی از هر دو سوی جنگ درگیر هستند ،روسیه و برخی دیگر در حال استقرار نیرو در حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بوده و امریكا ، تركیه و عربستان سعودی در حال تامین تسلیحاتی و مالی و حمایت سیاسی از شورشیان مخالف اسد هستند.

اندیشكده نیروی ضربتی رهبری اروپا در مقاله ای كه چهارشنبه انتشار یافت؛ سرنگونی یك هواپیمای جنگنده روسیه توسط تركیه را درماه نوامبر یاد آور شد و از تمام كشورها خواست از هرگونه اقدامی كه ممكن است حمله مستقیم به نیروهای دیگر كشورها تلقی شود، پرهیز كنند.

دراین مقاله آمده است : براساس تازه ترین گزارش كمیسیون بین المللی مستقل تحقیق درمورد سوریه ، مناقشه سوریه اكنون به یك جنگ نیابتی چند جانبه تبدیل شده كه از خارج توسط شبكه ای از ائتلاف ها هدایت می شود.

با این حال ، به گفته اندیشكده امنیتی مزبور كه كارشناسان آن را سیاستگذاران سابق روسیه و وزیران و برنامه ریزان سابق اروپا تشكیل می دهند. طی ماه های اخیر ، خطر تبدیل شدن این جنگ نیابتی به جنگی بین كشورها افزایش یافته است .

درمقاله آمده است :' سرنگونی هواپیمای سوخو-24 صریحا نشان داد كه یك رویارویی مستقیم دیگر دور از تصور نیست هرچند كه هزینه آن می تواند به طور بالقوه فاجعه بار باشد. '

این در حالی است كه امریكا و روسیه می كوشند آتش بس شكننده در سوریه را از نو برقرار كرده و مذاكرات صلح قطع شده در ماه آوریل را احیا كنند.

درمقاله خاطرنشان شده است كه پس از آتش بس در ماه مارس خطر یك درگیری اتفاقی كاهش یافته بود. ولی به گفته این اندیشكده ، ظاهرا چند كشور تصور می كنند كه فضای كافی برای اقدامات یكجانبه قوی وجود دارد چرا كه طرف دیگر از یك رویارویی واقعی پرهیز می كند.

اما این تصور احتمالا نادرست تلقی شده است چرا كه كشورهای مداخله كننده در جنگ كنترل محدودی بر فعالیت های متحدانشان دارند و علاوه براین ممكن است علاقه به سوق دادن حامیان خود به سمت یك رویارویی بینابین داشته باشند.

درنهایت به نوشته این اندیشكده ، این خطر وجود دارد كه هرگونه حادثه ، حادثه نظامی یا یك اقدام غیر مجاز آتش جنگ را بویژه در نبود كانال های ارتباطی موثر شعله ور سازد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.