به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران در برنامه تیتر امشب در خصوص مشکلات بخش خصوصی در حوزه تامین مالی اظهار داشت:در تمام دنیا روش های متعددی برای تامین مالی بنگاه های اقتصادی وجود دارد اما در کشور ما متاسفانه تنها متولی این امر بانک ها هستند.
وی ادامه داد:بانک ها و موسسات مالی نیز به دلیل اینکه ملاک سنجش اعتبار آنها تراز مالی مثبت است ،تنها به فکر سودآوری خود هستند و مایلند در حوزه های سودده با بازده کوتاه مدت همچون معاملات واسطه گری،مسکن، ارز و طلا سرمایه گذاری کنند و علاقه ای به ارائه تسهیلات به تولید ندارند.
جلال پور تصریح کرد:متاسفانه در قانون نیز مواردی گنجانده نشده که بانک ها را موظف به پرداخت تسهیلات به بخش تولید کند و طی چند سال گذشته سهم بخش صنعت از تامین مالی بانک ها تنها 20 درصد بوده است.
در ادامه این برنامه پرویزیان نماینده بانک مرکزی اظهار داشت:سهم صنعت از منابع مالی بانک ها در گذشته بیش از 25درصد بوده اما بعد از سال 90 به دلیل رشد سهم بخش مسکن از منابع بانکی ، سهم سایر حوزه ها کاهش یافته است.
وی ادامه داد:البته به دلیل گستردگی صنایع وابسطه به بخش مسکن همچون سیمان و آهن ، می توان این بخش را به تولید مرتبط دانست.
جلال پور در پاسخ این ادعا گفت:مسکن را نمی توان بخش تولیدی دانست چراکه 30 تا 40 درصد آن به تولید برمیگردد و بخش عمده ای از سودآوری این حوزه مربوط به افزایش سالانه قیمت زمین است و طی 40 سال گذشته همواره از افزایش قیمت زمین سود کلانی عاید سرمایه داران این بخش شده است.
در ادامه پرویزیان تصریح کرد:هم اکنون سهم نظام بانکی در تامین مالی بنگاه های اقتصادی 63 درصد است که شامل تامین سرمایه در گردش، اعطای اعتبار جدید و تمدید اعتبارات قبلی می شود.
جلال پور در پاسخ به این مطلب گفت:البته این آمار بانک مرکزی مربوط به کل بنگاه های اقتصادی از جمله مجموعه های خصولتی همچون 2شرکت خودروسازی است و سهم خالص بخش خصوصی و بنگاه های کوچک و متوسط کمتر از 20 درصد بوده است.
پرویزیان پاسخ داد: صنایع بزرگ همچون پتروشیمی و خودرو ، زنجیره گسترده ای از صنایع وابسته به دنبال خود دارند که جزء واحدهای کوچک و متوسط محسوب می شوند.
در ادامه جلال پور در خصوص رشد موسسات غیر مجاز اظهار داشت:در کشور ما با 420 میلیارد دلار GDP(تولید ناخالص ملی) 31 برند بانک فعالیت دارد در حالی که در کشور کره جنوبی با بیش از 2برابر این عدد ، 30 بانک فعالیت می کند .
وی با تاکید بر اینکه بانک ها باید به نسبت GDP ایجاد شوند نه میزان جمعیت گفت:طی این چندسال موسسات غیرمجاز با شعب متعدد بدون هیچ مجوزی ایجاد شده اند که جمع کردن آنها به معضل بزرگی تبدیل شده است.
جلال پور تاکید کرد:باید هرچه زودتر مجموعه قضایی کشور و بانک مرکزی با همکاری نهادهای مرتبط ، این مشکل بزرگ را حل نمایند.
پرویزیان از عملکرد بانک مرکزی در مبارزه با رشد قارچ گونه این موسسات گفت و افزود:در دوره جدید مصوباتی در جهت ساماندهی موسسات غیرمجاز توسط مراجع تصمیم گیرابلاغ شده و 100هزار میلیارد تومان از موسسات غیر مجاز به سمت بازارهای متشکل سوق داده شده است.
انتهای پیام/