سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"اردوهای مختلط دانشجویی" ‌در روز روشن / اتوبوس هایی که وزارت علوم را دور می زنند

گه گاهی شاهد راه افتادن اردوهای مختلط دانشجویی هستیم، اردوهایی که شاید به ظاهر دختر و پسر با یکدیگر نباشند اما در نهایت سر از مختلط شدن در می آورند.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی است، برگزاری اردوهای مختط از سوی برخی دانشگاه‌های کوچک و بزرگ امان مسئولان را بریده است. هرقدر قانون، تبصره و لایحه برای دانشگاه‌ها رو می کنند انگار بی فایده است؛ هر روز دانشگاهی قد علم کرده و به نوعی راه خود را برای برگزاری اردوی مختلط با بهانه های مختلف در پیش می گیرد و مصرانه هم تاکید دارند که به قوانین و مقررات وزارت علوم و تاکیدات مسئولان ذیربط همچنان پایبندند.

اردوهای مختلط ممنوع!
مدتی قبل معاونان و مدیران فرهنگی وزارت علوم با تاکید چندباره بر ممنوعیت تشکیل اردوهای مختلط دانشجویی اعلام کردند که هیچ دانشگاه دولتی حق برگزاری چنین اردویی را ندارد مگر اینکه اردو در سرفصل برنامه های درسی گنجانده شده باشد.

یعنی تا زمانی که در سرفصل درسی به برگزاری اردوی مختلط ( البته برای آموزش ) اشاره نشده باشد، این گردش ها ممنوع است و دختران و پسران دانشجو نباید همراه یکدیگر به یک مکان تفریحی و اردوی علمی برده شوند.

اردوهایی که وزارت علوم انکار نکرد
البته جای شکرش باقی است که مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزاری تعداد اندکی اردوهای مختلط دانشجویی را بعد از تصویب آیین نامه‌ها و مقررات لازم، منکر نمی شود و معتقد است که باید برابر قانون با آنها برخورد شود.

برگزاری اردوهای مختلط زیر سایه مجوزها
با این وجود هنوز شاهد راه افتادن اردوهای مختلط دانشجویی هستیم، اردوهایی که شاید به ظاهر دختر و پسر با یکدیگر نباشند اما در نهایت سر از مختلط شدن در می آورند؛ بدین صورت که برخی دانشگاه‌ها برای زیرپا نگذاشتن قانون، به طور همزمان اتوبوس‌های جداگانه برای دختران و پسران دانشجو آماده می کنند. اما پس از طی مسافتی، اتوبوس‌های دختران و پسران سر از یک مکان در می آورند.

در نگاه اول شاید راه حل درست و منطقی به نظر برسد، اما وقتی قطعه‌های پازل قوانین را کنار هم می چینیم، انگار این قانون را فقط برای اتوبوس و وسایل حمل و نقل دانشجویی اعمال کردند؛ درحالی که قوانین و مقررات فراتر از این بوده و مختلط بودن یا نبودن فقط در وسایل نقلیه، دردی را دوا نمی کند.

یکی از بهانه‌های جالب دانشگاه‌ها برای برگزاری این اردوها، جلوگیری از دوباره کاری است به این معنا که برای صرفه جویی در هزینه‌ها، ‌دانشجویان دختر و پسر را در یک زمان به اردو می برند.

دانشگاهی در اصفهان خلف وعده کرد
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان روز گذشته کسب اطلاع کرد که دانشگاه هنر اصفهان، دانشجویان رشته گرافیک را در مقاطع مختلف تحصیلی برای بازدید یک روزه از خانه هنرمندان و موزه هنرهای معاصر به تهران آورده است.

بدین صورت که دختران با یک اتوبوس و پسران با اتوبوس دیگر همزمان از مقابل خوابگاه‌های خود راه افتاده و بعد از طی مسیری 6 ساعته همزمان به تهران رسیده و از موزه ها بازدید کردند.

در نگاهی کلی، اردوهای یک روزه نه تنها در دانشگاه اصفهان بلکه در هیچ دانشگاهی ایراد ندارد چرا که جمعی دانشجو برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی‌شان چند ساعتی را با هم به بازدید می پردازند اما متاسفانه قوانین وزارت علوم چیز دیگری می گوید که به نظر می رسد دانشگاه اصفهان کمی خلف وعده کرده است.  

یا مثلا سال گذشته در تابلوی اعلانات دانشگاه امیرکبیر ، پوستری جهت برگزاری اردوی مختلط چسبانده شده بود. گویی مسئولان این دانشگاه مباحث فرهنگی را از اولویت‌های خود کنار گذاشته و توجهی نسبت به آنها ندارند به طوری که پوستر تبلیغ برای اردوی مختلط کوهنوردی دانشجویی در این دانشگاه دیده می‌شود. 


 
توپ اردوها به زمین سازمان سنجش افتاد
از طرفی وقتی مدیران فرهنگی از پس زیرآبی رفتن‌های دانشگاه‌های خود بر نمی آیند توپ را در زمین سازمان سنجش می اندازند و به جای حل مشکلات و جدی کردن برخوردها معتقدند که باید پذیرش دانشجو تک جنسیتی شود.

تا جایی که ایرجی کجوری مدیرکل فرهنگی وزارت علوم پیش از این اعلام کرده بود که چون همه دانشگاه‌ها رشته های تک جنسیتی ندارند و سازمان سنجش هم در تعیین جنسیت ها نقشی ندارد، ممکن است تعداد دانشجویان دختر و پسر در برخی رشته‌ها کم و زیاد باشد، بنابراین کلاس های عملی و اردوهای آموزشی آنها هم به صورت مختلط برگزار شود.

چه کسی اردوی مختلط برگزار می کند؟
تصور این موضوع به ذهن هم خطور نمی کند که دانشگاهی در یک رشته تنها از یک جنس دانشجو داشته باشد، چرا که آن وقت، گره‌ کوری دیگر به گره‌ها اضافه شده و ممکن است عدالت آموزشی برای دختران و پسران زیر سوال رود.

اما این که چه عاملی باعث می شود مرغ دانشگاه‌ها یک پا داشته و این اردوها همچنان پابرجا باشند برهمگان پوشیده است.

حتی وقتی اردوی مختلطی دیده می شود و از مسئولان دانشگاه ماجرا را می پرسیم معتقدند این اردو زیر نظر آنها نبوده و عده‌ای از دانشجویان خود چنین اردوهایی را خارج دانشگاه برنامه ریزی کرده اند.

گزارش از محیامعصومی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
بله دیگه مشکلات دانشجوهای مملکت ما اینه که اردوی مختلط میرن اما این دانشجو بعد فارغ التحصیل شدن بره سرکار یا نه اصلا مشکل حساب نمیشه. شما مشکل اشتغال این دانشجوها رو حل کن این مسائل به خودی خود رفع میشه.
ناشناس
۰۸:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
واقعا
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
متاسفم
ناشناس
۲۱:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
لطفا به فکر آینده شغلی این همه جوان و دانشجو باشید.
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
کدخدای ده که مرغابی بوود...عاقبت ان ده رسوایی بوود
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
عدالت آموزشی یعنی چی؟؟
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
باید فرهنگ سازی بشه
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
همین دانشجوا تو کلاس مخطلط میشینن و همدیگه رو نمیخورن!!!!!
باور کنید الان اگه یه دانشجو بخواد میتونه راحت با دختر مورد نظر بیرون از محیط دانشگاه ملاقات کنه و نیازی به اتوبوس ندارن!
اگر میخواید روابط محدود بشه باید برای هر دختر پسر یک پلیس نامحسوس گذاشته بشه که مصلما امکان پذیر نیست!. شخص باید خودش بخواد و اعتقادش این باشه
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
مسئله فرهنگ سازیه.
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
بسه دیگه اینهمه سخت گیری
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
چه بد