به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: دیابت بارداری، بروز هر درجه از عدم تحمل گلوكز طی دوران حاملگی است و زنانی كه قبل از بارداری به اختلالات قندخون مبتلا بودهاند، در این دسته از افراد قرار نمیگیرند.
اضافه وزن زیاد، افزایش قندخون، كتواسیدوز دیابتی، فشار خون حاملگی و اضطراب از علایم دیابت حاملگی است.
مهرنوش ذاکرزاده با بیان اینکه دیابت بارداری در ماههای دوم و سوم حاملگی قابل تشخیص است، افزود: در این شرایط انسولین بدن مادر باردار در نیمه اول حاملگی به میزانی كاهش مییابد که ممکن است دو سوم مقدار معمول، نیاز به انسولین باشد و این به خاطر مصرف گلوكز توسط جنین است.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز با بیان اینکه زنان مبتلا به دیابت بارداری، پس از زایمان در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار می گیرند، گفت: دیابت دوران بارداری در صورت عدم درمان میتواند موجب ایجاد عارضه ماكروزومی جنین یعنی بزرگی جثه نوزاد شود.
ذاکرزاده هدف از تغذیه درمانی در دوران دیابت بارداری را فراهم آوردن میزان کافی كالری و تغذیه مناسب برای رشد جنین عنوان کرد و افزود: با وجود کالری به میزان کافی و داشتن تغذیه مناسب از افت قندخون به زیر 60 در مادران باردار جلوگیری میشود. دیابت بارداری تا حد زیادی با رژیم غذایی، ورزش متعادل و كنترل وزن درمان میشود و به ندرت نیاز به انسولین پیدا میشود.
وی عنوان کرد: رژیم معمول در دوران دیابت بارداری مصرف 30 تا 35 كیلوكالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و دریافت حداقل 250 گرم كربوهیدرات در روز برای جلوگیری از بروز افت قندخون است.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: بهتر است مصرف كربوهیدرات ها در هنگام صبحانه محدود شود؛ بعضی از زنان باردار فقط 30 گرم یا كمتر كربوهیدرات را برای صبحانه تحمل میكنند ولی مقادیر بیشتر کربوهیدراتها در طول روز، بهتر در بدن زن باردار تحمل میشود. استفاده از وعدههای غذایی كوچكتر و بیشتر در 4 تا 6 وعده غذایی در روز نیز موجب میشود قند خون بدون نیاز به انسولین تزریقی کنترل شود.
ذاکرزاده اظهار داشت: از جمله مواردی که باید زنان باردار توجه کنند این است که دریافت چربی اشباعشده اعم از روغن جامد و چربی حیوانی بروز دیابت بارداری را به همراه خواهد داشت و دریافت چربی غیراشباع مانند روغنهای مایع گیاهی و مغزها در این رابطه اثر حفاظتی بر بدن دارد.
وی اشاره نمود: ورزش منظم هوازی، به خصوص بعد از غذا به كنترل قند خون كمك میكند. همچنین در دوران بارداری انجام پیاده روی توصیه میشود. البته در شرایط وجود دیابت بارداری، ورزشی برای یک مادر مفید است كه بالاتنه را درگیر كند و به پایین تنه فشار نیاورد.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز گفت: برای کنترل قندخون در دوران بارداری توصیه میشود مواد غذایی مانند نان تافتون، سنگک، چغندر، لپه، عدسی، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و ماش را جایگزین نان لواش ماشینی، باقلا بدون پوست، هویج، سیب زمینی و پوره سیب زمینی کنید.
انتهاي پیام/و