سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

فردا؛ خط پایان انتخابات/ کلید خانه ملت به کدام جناح می‌رسد؟

سناریوی انتخابات دور دهم مجلس روز جمعه به پایان می‌رسد که نتایج آن بر روی تعیین رئیس، جهت‌گیری سیاسی و ... مجلس آینده تاثیرگذار باشد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات مرحله دوم مجلس دهم روز جمعه 10 اردیبهشت ماه در 15 هزار و 344 شعبه اخذ رای از 55 حوزه انتخابیه در 21 استان برای انتخاب 69 نماینده از میان 138 راه‌یافته به دور دوم برگزار می‌شود.

این رقابت میان 41 داوطلب اصلاح‌طلب، 57 نماینده اصولگرا، 4 نامزد اعتدال‌گرا، 36 نامزد مستقل انجام می‌شود.

*سرنوشت کرسی‌های خالی

سرنوشت 221 کرسی سبز مجلس دهم در دور اول انتخابات از 207 حوزه انتخابیه مشخص شد و طی آن اصلاح‌طلبان توانستند 83 کرسی بهارستان را از آن خود کنند که 30 کرسی آن، متعلق به لیست اصلاح‌طلبان پایتخت بود و در مقابل آن اصولگرایان نیز با 64 نامزد به مجلس راه یافتند.



البته مردم در این انتخابات استقبال خوبی هم از نامزدهایی داشتند که به صورت مستقل وارد عرصه رقابت شدند. آن‌ها توانستند در دور اول 55 کرسی را تصاحب کرده و با توجه به اینکه انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شد، این احتمال وجود دارد که حداقل 20 درصد از کرسی‌های مجلس را کسب کنند.

همچنین 6 نماینده نیز از اقلیت‌های مذهبی کشورمان توانستند در همان دور اول انتخابات کارت سبز ورود به مجلس دهم را دریافت کنند.

*ادعای اصولگرایان و اصلاح‌طلب

یکی از مسایل مهم بعد از انتخابات دور اول مجلس دهم ادعای کسب کرسی‌های بیشتر از سوی دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب بود به طوری که هر کدام معتقد بودند اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را به خود اختصاص داده‌ و توانسته‌اند اکثریت مجلس را به دست آورند.



براین اساس برای آنکه این دو جریان سیاسی بتوانند اکثریت خود را در مجلس دهم به تثبیت برسانند نیازمند دور دوم انتخابات خواهند بود لذا اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان درصدد هستند با حضور حداکثری خود بتوانند نتایج انتخابات مجلس دهم را به نفع خود رقم بزنند.

"حداد عادل" سخنگوی شورای مرکزی ائتلاف اصول‌گرایان روز دوشنبه (6 اردیبهشت ماه) طی نشستی با خبرنگاران ضمن اشاره به جلسه روز گذشته شورای مرکزی ائتلاف اصول‌گرایان، اظهار داشت که در این جلسه از نامزدهای اصولگرایی که به مرحله دوم انتخابات نرسیدند درخواست شده تا از طرفداران خود بخواهند در مرحله دوم به نامزد اصولگرایی که مطرح شده، رأی بدهند.

وی تصریح کرد: مردم حافظه سیاسی خود را به کار گرفته و بدانند کسانی که امروز ادعای پیروزی در انتخابات 7 اسفند را کرده‌اند و دم از قانون می‌زنند، همان کسانی هستند که در انتخابات سال 88 پا روی قانون گذاشته و عده‌ای را به تخریب اماکن عمومی دعوت و تشویق کردند و حالا چهره عوض کرده و نقاب قانون‌مداری به صورت زده‌اند.

وی ابراز کرد: در جلسه روز گذشته گزارشی از سفر چهره‌های اصول‌گرا به استان‌ها ارائه شد و این چهره‌ها بیشتر به حوزه‌هایی که نمایندگان اصول‌گرا به دور دوم رسیده‌اند، سفر کرده در جلسات سخنرانی و توجیه مردم حضور داشتند.

حدادعادل با اشاره به فضاسازی جریان رقیب در مرحله دوم انتخابات مجلس، گفت: عده‌ای پیام داده و به‌گونه‌ای وانمود می‌کنند که انگار در انتخابات 7 اسفند اصلاح‌طلبان پیروزی قاطعی داشتند و مجدداً می‌خواهند در روز 10 اردیبهشت نیز همان پیروزی را تکرار کنند. برخی تهران را برابر همه ایران می‌دانند و ما باید تأکید کنیم ایران فقط تهران نیست و در تهران نیز با یک تفاوتی جزئی به پیروزی رسیدند.



همچنین "محمدرضا عارف" رئيس شورای سياست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز در رابطه با اهمیت دور دوم انتخابات اظهار داشته است که جریان اصلاحات باید ۶۰ درصد از ۶۹ کرسی در مرحله دوم انتخابات مجلس را از آن خود کند لذا برای تهرانيزه کردن دور دوم انتخابات سفرهای استانی خود را چند روز پیش آغاز کرد.

شاید بتوان عنوان کرد که کسب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم از سوی هر کدام از دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب بتواند بر رویکرد مجلس آینده نسبت به دولت، اکثریت جریان سیاسی، انتخاب مرد شماره یک خانه ملت، هیئت رئیسه، فراکسیون و ... تاثیرگذار باشد و باید دید با توجه به تلاش کاندیداهای باقی‌مانده و حمایت‌های جناح‌های سیاسی از آنان کدام طیف می‌تواند پیروز این انتخابات باشد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.