سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هزینه 10 هزار میلیاردی ایرانیان برای مرگ زودرس

معاون وزیر بهداشت گفت: 90 درصد سیگاری‌ها اولین مصرف خود را از زیر سن 18 سالگی آغاز کرده و ایرانیان سالانه 10‌هزار میلیارد تومان پول خرج می‌کنند که با مصرف سیگار زودتر بیمار شده و از دنیا بروند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  علی‌اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت در جشنواره زندگی بدون دخانیات با اشاره به مصرف سیگار در کشور گفت: متاسفانه مصرف‌کنندگان سیگار نسبت به سایر افراد زودتر بیمار می‌شوند و همچنین مرگ آنان زود فرا می‌رسد. 90 درصد سرطان ریه در کشور ناشی از مصرف سیگار است، زیرا بروز سرطان و خطر حمله مغزی و قلبی در آنها 2 تا 4 برابر سایر افراد است.
 
وی افزود: مردم ایران سالانه 10 هزار میلیارد تومان پول خرج می‌کنند که با مصرف سیگار زودتر بیمار شده و از دنیا بروند. بر همین اساس دانشمندان سراسر دنیا برای کاهش مصرف سیگار در زندگی افراد 6 راهکار پیشنهاد دادند از جمله؛ افزایش قیمت و مالیات بر دخانیات، زیرا هم‌اکنون یک بسته سیگار با قیمت 700 تومان به کشور وارد می‌شود و به مبلغ 2000 تومان به فروش می‌رسد، بنابراین به دلیل داشتن سود بالای عرضه مواد دخانی، سودجویان به این سمت گرایش دارند.
 
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، تولیدکنندگان دخانیات در تجارت غیرقانونی دست دارند و آنان با تجاری که سیگار را به صورت قانونی وارد می‌کنند در حال‌ تبانی هستند.
 
سیاری ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های کاهش مصرف سیگار افزایش قیمت این ماده دخانی است، زیرا اگر قیمت سیگار را افزایش دهیم قدرت خرید بین 4 تا 10 درصد از مردم مانند فقرا کاهش می‌یابد.
 
وی اضافه کرد: مردم باید نسبت به عوارض و عواقب مصرف سیگار آشنا و آگاه شوند و این نیازمند همکاری رسانه‌ها و هنرمندان است.
 
سیاری تصریح کرد: 90درصد سیگاری‌ها مصرف سیگار را از زیر سن 18 سالگی آغاز کردند، بنابراین سودجویان و سم‌فروشان تمام سرمایه‌گذاری خود را بر قشر نوجوان متمرکز می‌کنند چون بازار پرمصرف و خوبی از نوجوانان دارند بنابراین باید عوارض و عواقب مصرف سیگار را تبلیغ کنیم.
 
وی افزود: 50درصد علت مرگ افراد ناشی از مصرف سیگار است و علت 60 هزار مرگ در دنیا ناشی از دود دست‌دوم است. بر همین اساس مصرف سیگار و دخانیات در فضای عمومی ممنوع است و در این زمینه نیز قانون مصوب داریم.
 
وی ادامه داد: اگر افرادی در کشور سیگار مصرف می‌کنند و معتاد به نیکوتین هستند، باید مراکزی برای ترک اعتیاد سیگار آنان ایجاد کنیم و همچنین تبلیغات و ترویج سیگار و دخانیات ممنوع است که البته نیاز به فرهنگسازی، کمک و حمایت رسانه‌ها و هنرمندان دارد.
 
وی افزود: زندگی شیرخواران، کودکان و مادران باردار در محیطی که افراد سیگاری حضور دارند نگران‌کننده است زیرا فرزندی که از مادر باردار در این شرایط متولد شود با وزن کمتر و دچار تولد زودرس می‌شود و در آینده با بیماری دیابت، چاقی و اضافه‌وزن روبه‌رو خواهد شد.
 
سیاری تاکید کرد: وزارت بهداشت با تمام امکانات تلاش می‌کند که مصرف سیگار را در کشور کاهش دهد. البته باید توجه داشته باشیم که 60 هزار هکتار زمین برای تولید توتون در کشور وجود دارد در حالی که می‌توان با تغییر کاربری زمین کشاورزی به تولید محصولات دیگر به ایجاد اشتغال سالم‌تر پرداخت.


منبع:آنا
انتهای پیام/

برچسب ها: سیگار ، مرگ خاموش ، اشتغال ، پول
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.